نظام سرمایهداری به زن بهعنوان کالا مینگرد
حجتالاسلام منصور امامی در گفتگو با خبرنگار «حرف رک»؛ با اشاره به جایگاه والای این بانوی بزرگوار در نظام فکری و ارزشی اسلام، اظهار داشت: نگاه اسلام به انسان و جایگاه او در هستی، ویژگی برجستهای است که این دین الهی را از سایر مکاتب و اندیشهها متمایز میسازد و از دیرباز، مکاتب و اندیشمندان مختلف در مورد ماهیت و جایگاه انسان بحث کردهاند و یکی از مهمترین چالشها، شناخت دقیق حقیقت انسان بوده است.
وی در ادامه بیان کرد: در دنیای امروز، نبرد اصلی در عرصه فکری و فرهنگی پیرامون انسانشناسی است اگر جوامع انسانی تعریف خود از انسان را تغییر دهند نوع نگاه و رفتارشان نیز متحول خواهد شد بنابراین، ضروری است که ما به عنوان مسلمانان، انسان را از دیدگاه اسلام بهدرستی به جهانیان معرفی کنیم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجانغربی افزود: یکی از ابزارهای دشمنان در این جنگ فرهنگی، ایجاد سردرگمی در شناخت هویت انسانی، به ویژه برای نوجوانان و جوانان است اگر این قشر به درستی آگاه شوند و ارزشهای حقیقی انسان را دریابند، فریب توطئههای فرهنگی دشمنان را نخواهند خورد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجانغربی تاکید کرد: اگر به انسان بهعنوان یک مخلوق تصادفی نگاه کنیم، چنین تعریفی دارای ایرادات جدی و غیرمنطقی است این دیدگاه نه تنها مفاهیمی همچون وجدان، اخلاق و فطرت انسانی را بیمعنا میکند، بلکه نتیجه آن بهکارگیری نگرشهای غیرالهی و مادیگرایانه به انسان است.
وی همچنین اظهار داشت: این نوع نگاه به انسان، پایه و اساس نظام سرمایهداری را تشکیل میدهد که به زن و جایگاه او بهعنوان کالایی قابل معامله مینگرد، اما اسلام برعکس، به زن به عنوان نماد عفت، کرامت و انسانیت نگاه میکند از این رو، آشنایی با تعالیم اسلام و ارائه آن به نسل جوان، ضرورت حیاتی دارد.
امامی با اشاره به نگاه غرب به انسان و روشهای تربیتی حاکم در آن، اظهار داشت: در سیرکها حیوانات را با شرطی کردن و جایزه دادن تربیت میکنند همین رویکرد در قوانین غرب نیز مشهود است، زیرا انسان را در حد یک حیوان تقلیل داده و با شرطیسازی بهگونهای تربیت میکنند که هویت انسانی او از بین برود.
وی افزود: نتیجه این نوع نگاه به انسان را میتوان در زندان بوکا در عراق مشاهده کرد؛ زندانی که توسط ارتش آمریکا اداره میشد و در طول ۶ سال، افرادی مانند ابوبکر بغدادی و جولانی را تربیت کرد تا در خدمت نظام سرمایهداری غربی قرار گیرند این نتیجه مستقیم شرطیسازی و نگاهی حیوانگونه به انسان است؛ رویکردی که دین، فطرت و اخلاق را بیمعنا میسازد و حتی لغتگرایی و انحرافات فکری را توجیه میکند.
وی تاکید کرد: تعاریف غربی، هویت انسان را سلاخی کرده و ارزشهای او را از میان برده است. امروزه مهمترین بحران جهان، خرق هویت انسان است شیطان برای تسلط بر انسان، ابتدا هویت او را هدف میگیرد در چنین وضعیتی، انسان به هرکاری تن میدهد افرادی که هویت خود را از دست دادهاند، حتی اگر دانشمند باشند، علم خود را در خدمت ویرانی و نابودی، مانند ساخت سلاحهای کشتارجمعی، بهکار میگیرند.
امامی در پایان بیان کرد: اسلام بر حفظ کرامت انسان و معرفی او به عنوان موجودی ارزشمند تأکید دارد. این نگاه متعالی میتواند راهگشای جوامع بشری در بحرانهای اخلاقی و فکری امروز باشد.
انتهای خبر/ م