نقده در سایه کمبود دارو نفس میکشد
به گزارش پایگاه خبری «حرفرک» در پی انتشار گزارشی از سوی یکی از کارکنان درمانگاههای دولتی شهرستان نقده مبنی بر عدم همکاری بیمارستان امام خمینی (ره) این شهرستان در تأمین داروهای اورژانسی، رئیس بیمارستان به این موضوع واکنش نشان داد.
در گزارش اولیه آمده بود که با توجه به اینکه داروهای اورژانسی فقط از طریق داروخانه مرکزی بیمارستان هر شهرستان قابل تأمین است و کمبود این داروها خطرات جبرانناپذیری برای بیماران به همراه دارد، متأسفانه بیمارستان امام خمینی نقده برخلاف سایر شهرستانها هیچگونه همکاری برای تأمین این داروهای حیاتی با درمانگاهها را ندارد.
در این گزارش همچنین از مسئولین معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی خدمات بهداشتی درمانی استان خواسته شده بود تا به این موضوع توجه ویژه داشته باشند تا جان انسانها به خاطر بروکراسیهای اداری و مدیریتی به خطر نیفتد.
پاسخ رئیس بیمارستان امام خمینی نقده
تقیزاده، رئیس بیمارستان امام خمینی نقده در واکنش به این گزارش، اعلام کرد که این بیمارستان آمادگی ارائه داروهای اورژانسی به کلیه مراکز دارای نیاز به داروهای ضروری را دارد.
وی در ادامه افزود: اما لازم است نمایندهای جهت تهیه دارو به این مرکز معرفی شود تا دارو به نام وی ثبت و پس از پرداخت هزینه دارو، داروهای مدنظرشان تحویل گیرند.
تقیزاده همچنین با اشاره به مشکلات مالی بیمارستان، عنوان کرد: در حال حاضر به خاطر مشکلات مالی، این مرکز تمام اقلام دارویی مورد نیازش را بهصورت نسیه از شرکتهای دارویی خریداری میکند و هیچ دارویی رایگان دریافت نمیکند. بعضاً نیز به خاطر تأخیر در پرداخت دیون خویش متحمل محدودیتهای دارویی نیز میشود و تمامی شهرستانهای استان در چنین مشکلاتی مشابه غوطهور هستند.
گفتنی است کمبود داروهای اورژانسی در درمانگاههای دولتی شهرستان نقده، موضوعی نگرانکننده است که میتواند جان بیماران را به خطر بیندازد و عدم همکاری بیمارستان امام خمینی (ره) این شهرستان در تأمین این داروها میتواند بر این مشکل دامن بزند. از طرف دیگر، مشکلات مالی بیمارستان و ناتوانی در پرداخت دیون به شرکتهای دارویی، چالشی است که باید به طور جدی به آن پرداخته شود.
چه راهکارهایی وجود دارد؟
فیض زاده که پیشتر مسئولیتهای اجرایی در این زمینه داشته به خبرنگار حرف رک گفت: حل ریشهای مشکل کمبود دارو، تخصیص بودجه کافی از سوی دانشگاه علوم پزشکی به بیمارستانها است و این امر به بیمارستانها کمک میکند تا بهموقع داروهای موردنیازشان را خریداری کرده و به بیماران ارائه دهند.
وی همچنین افزود: میتوان با ایجاد یک سیستم آنلاین یا سامانهای متمرکز، فرایند دریافت دارو توسط درمانگاهها را تسهیل کرد و با این روش به تسریع در روند تأمین دارو و جلوگیری از اتلاف وقت و بروکراسیهای اداری کمک کرد.
فیض زاده تصریح کرد: در شرایطی که بیمارستانها با کمبود دارو مواجه هستند، میتوان از راهحلهای جایگزین مانند استفاده از داروهای مشابه یا داروهای ژنریک استفاده کرد. آگاهیرسانی به مردم در مورد کمبود دارو و راهکارهای مقابله با آن، میتواند به کاهش اضطراب و نگرانی آنها کمک کند.
در هر صورت مردم امیدوارند با اتخاذ تدابیر لازم از سوی مسئولین، شاهد رفع این مشکل و تأمین بهموقع داروهای مورد نیاز بیماران باشند.
انتهای خبر/