» اجتماعی » همدلی روستائیان خویی در ساخت آب‌بند انحرافی
اجتماعی - پیشخوان - خوی

همدلی روستائیان خویی در ساخت آب‌بند انحرافی

دی 20, 140310:02 ق.ظ 2۰

فرماندار خوی گفت: در اقدامی کم‌نظیر، اهالی روستای بیلوار خوی به‌صورت خودجوش و با کمک نهادهای دولتی ساخت آب‌بندی انحرافی را آغاز کردند تا با احیای نهرهای سنتی، به مقابله با بحران کم‌آبی بروند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک»؛ به نقل از آذرباخیش در شرایطی که بحران کم‌آبی به یکی از چالش‌های جدی در بسیاری از مناطق کشور تبدیل شده است، اهالی روستای بیلوار از توابع بخش ایواوغلی شهرستان خوی با اقداماتی خودجوش و همدلانه، گام بلندی در جهت تأمین منابع آبی کشاورزی و احیای نهرهای سنتی برداشته‌اند.

اهالی روستا با جمع‌آوری اعتباری بالغ بر ۶۰ میلیارد ریال، آن‌ها ساخت یک آب‌بند انحرافی را آغاز کرده‌اند که نه تنها به تأمین نیازهای آبی روستا کمک می‌کند، بلکه نمادی از اتحاد و همیاری مردم در مواجهه با چالش‌های محیطی است این اقدام، نشان‌دهنده عزم و اراده اهالی برای مقابله با بحران‌های آبی و حفظ منابع طبیعی منطقه است.

کریم علی‌نژاد فرماندار خوی در این خصوص به خبرنگار «آذرباخیش» گفت: اهمیت احیای انهار سنتی، این اقدام را گامی مهم در جهت مقابله با بحران کم‌آبی دانست و با اشاره به کاهش چشمگیر آب‌های زیرزمینی بر اثر برداشت بی‌رویه، بر ضرورت روی‌آوردن به منابع آبی سطحی و استفاده بهینه از آن‌ها را یادآور شد.

وی همچنین از افزایش فرهنگ همیاری و همراهی مردم روستاهای مختلف شهرستان در اجرای پروژه‌های عمرانی ابراز خرسندی کرد و ساخت آب‌بند انحرافی در روستای بیلوار را نمادی از اتحاد و همدلی مردم در مواجهه با چالش‌های پیش رو دانست.

علی‌نژاد افزود: تأمین اعتبار این پروژه توسط خود اهالی انجام شده است و نظارت فنی و تهیه نقشه‌های لازم توسط نهادهای دولتی همراه بوده است همچنین، یکی از اهالی روستا زمینی به مساحت یک هکتار را برای اجرای عملیات در اختیار پروژه قرار داده است.

وی گفت: باتوجه‌به پیشرفت ۸۰ درصدی پروژه، انتظار می‌رود با تکمیل این آب‌بند، بیش از ۳۰۰ لیتر در ثانیه از رودخانه الند و حدود ۲۰۰ لیتر در ثانیه از رودخانه قطور به‌عنوان حقابه روستای بیلوار تأمین شود. این امر موجب آبیاری بیش از ۴۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی این منطقه خواهد شد.

فرماندار خوی اظهار داشت: ساخت این آب‌بند انحرافی در حالی صورت می‌گیرد که دشت خوی به‌عنوان یک دشت بحرانی شناخته می‌شود؛ بنابراین استفاده از آب‌های سطحی و اجرای چنین پروژه‌هایی می‌تواند نقش مؤثری در مقابله با کم‌آبی و حفظ منابع آبی این منطقه داشته باشد.

وی گفت: این اقدام ارزشمند اهالی روستای بیلوار می‌تواند الگویی برای سایر روستاهای استان باشد تا با مشارکت همگانی در جهت رفع مشکلات و بهبود شرایط زندگی خود تلاش کنند.

انتهای خبر/ م

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×