» اخبار استان » قیام عاشورا مقاومت در برابر ظلم است
اخبار استان - پیشخوان - فرهنگی
نماینده مردم آذربایجان‌غربی در مجلس خبرگان رهبری:

قیام عاشورا مقاومت در برابر ظلم است

مرداد ۱۷, ۱۴۰۳۰:۲۲ ق٫ظ 40

نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری گفت: قیام عاشورا مقاومت در برابر ظلم و فساد است که امام حسین (ع) اصول اسلامی را با ایستادگی قهرمانانه به نمایش گذاشت.

حجت‌الاسلام عسکر دیرباز در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرف‌رک» با اشاره به اهمیت قیام عاشورا اظهار کرد: مردم کوفه که فرزند پیامبر را دعوت کرده بودند، در میان راه مانع از رسیدن ایشان به کوفه شدند و امام حسین (ع) راهی به‌سوی کربلا پیدا کردند. در این میان، یزید اعلام کرد که بایدامام حسین (ع) با او بیعت کنند و در صورت عدم بیعت، ایشان را به شهادت خواهند رساند.

وی با اشاره به حادثه عاشورا و شهادت امام حسین و یارانش تصریح کرد: امام حسین (ع) بیعت ذلیلانه با یزید را نپذیرفتند و در نتیجه در جنگ با یزید به شهادت رسیدند.

نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: در سال‌های ۴۰ تا ۶۰ هجری قمری، می‌توان مشاهده کرد که معاویه تغییرات زیادی در ارزش‌های اسلامی و مقررات دین اسلام ایجاد کرده بود که موجب دورشدن مسلمانان از قوانین اسلام شده بود. به‌عنوان‌مثال، حضرت علی (ع) که اولین کسی بود که اسلام را پذیرفته بود، مردم به ایشان در نمازجمعه دشنام می‌دادند.

دیرباز گفت: بعد از درگذشت معاویه، امام حسین (ع) اوضاع را مساعد دیدند و قیام کردند که این قیام به‌روز عاشورا ختم شد و یاران ایشان در روز عاشورا به شهادت رسیدند. برای اینکه این نهضت قیام عاشورا در تاریخ ثبت شود و در بین جامعه بیان شود، حضرت زینب (س) مهم‌ترین نقش را بعد از واقعه عاشورا داشتند.

وی با اشاره به نقش حضرت زینب (س) در حادثه کربلا عنوان کرد: حضرت زینب (س) در مجلس ابن زیاد و در مجلس یزید، سخنرانی‌های شجاعانه‌ای کردند و نشان دادند که حکومت یزید فاسد است. سخنرانی حضرت زینب (س) باعث شد که بسیاری از مردم به جایگاه و اهمیت امام حسین (ع) پی ببرند.

دیرباز افزود: نقش بانوان در قیام کربلا بسیار مهم بود و در ترویج اتفاقات و حوادث قیام عاشورا نقش بزرگی ایفا کردند. اگر امروزه در کشورهای مختلف و ایران مراسم عزاداری برای امام حسین (ع) برگزار می‌شود، حماسه حسینی به بهترین راه رشد و تعالی و پروانه مجاهدت‌ها و فداکاری‌های حضرت زینب (س) است.
وی یادآور شد: در قرن‌های گذشته به مناسبت زیارت امام حسین (ع) در روز اربعین، بسیاری از افراد از کشورهای مختلف به زیارت امام حسین (ع) می‌آمدند.

دیرباز افزود: طی ۱۰ سال گذشته، افراد بسیاری از کشورهای مختلف در پیاده‌روی اربعین شرکت می‌کنند. این راهپیمایی آثار و اثرات فراوانی دارد و موجب اتحاد و انسجام امت اسلامی می‌شود. در این پیاده‌روی، کمک به یکدیگر، همراهی، فداکاری، مهربانی و آگاهی امت اسلامی بسیار نمود پیدا می‌کند.

وی اذعان کرد: دشمنان اسلام همیشه در صدد بودند که این پیاده‌روی را کم‌رنگ کنند، اما سال‌به‌سال این پیاده‌روی پررنگ‌تر و با رونق بیشتری برگزار می‌شود.

نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر، پیاده‌روی اربعین تبدیل به یکی از بزرگ‌ترین تجمعات انسانی در جهان شده است. میلیون‌ها نفر از سراسر جهان با پای پیاده به سمت کربلا حرکت می‌کنند تا عشق و ارادت خود را به امام حسین (ع) نشان دهند. این حرکت عظیم نه‌تنها یک راهپیمایی مذهبی، بلکه نمادی از وحدت، همبستگی و مقاومت در برابر ظلم و ستم است.

وی افزود: در این مسیر، مردم با ارائه خدمات رایگان از جمله غذا، آب، مکان‌های استراحت و خدمات پزشکی، یکدیگر را حمایت می‌کنند. این روحیه تعاون و همکاری، نمونه‌ای از اتحاد امت اسلامی است که در هیچ جای دیگر به این وسعت دیده نمی‌شود.

دیرباز اضافه کرد: باتوجه‌به شرایط اقتصادی و سیاسی کنونی جهان، پیاده‌روی اربعین می‌تواند الگویی برای مقابله با ناملایمات و تحکیم پیوندهای اجتماعی باشد. این حرکت عظیم نشان می‌دهد که ارزش‌های مشترک اسلامی همچنان می‌تواند ملت‌ها را در کنار هم قرار دهد و به آنها امید و انگیزه‌ای برای مبارزه با بی‌عدالتی و بی‌اخلاقی بدهد.

انتهای خبر/ و

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×