» اخبار استان » پیرانشهر و میاندآوب پیشتاز در کشت چغندرقند
اخبار استان - اقتصادی - پیشخوان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی خبر داد:

پیرانشهر و میاندآوب پیشتاز در کشت چغندرقند

شهریور 15, 140311:19 ق.ظ 9۰

رئیس جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: شهرستان‌های پیرانشهر و میاندوآب به عنوان پیشتازان در کشت چغندرقند شناخته شده و پیش‌بینی می‌شود که تولید اولیه در این استان به یک میلیون و 800 هزار تن برسد.

خسرو شهبازی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک»؛ از برداشت چغندرقند از اوایل مهر ماه خبر داد و اظهار کرد: از مجموع ۱۰۰ هزار هکتار سطح زیر کشت چغندرقند در کشور، ۳۰ هزار هکتار آن متعلق به کشاورزان استان است.

وی با بیان اینکه این برداشت زودهنگام چغندرقند می‌تواند باعث کاهش عیار محصول و زیان اقتصادی به کشاورزان شود، تصریح کرد: زارعان کشت این در صورت اقدام به برداشت زودهنگام چغندر، کشاورزان باید فوراً به مراکز جهاد کشاورزی و مدیریت اطلاع دهند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی، به سطح زیرکشت این محصول در حوضه آبریز دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: ۱۴ هزار و ۸۰۰ هکتار چغندرقند به صورت قراردادی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه کشت شده است.

وی تصریح کرد: شهرستان‌های پیرانشهر و میاندواب به عنوان پیشتازان در کشت چغندرقند شناخته شده و پیش‌بینی می‌شود که تولید اولیه در این استان به یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن برسد.

شهبازی افزود: قیمت خرید تضمینی چغندرقند در سال جاری به ازای هر کیلوگرم با عیار ۱۶ درصد، ۳۹ هزار و ۳۰۰ ریال است همچنین، کمک هزینه کرایه حمل و نقل در قیمت پایه در نظر گرفته شده است.

وی بیان کرد: با افزایش عیار محصول، قیمت نیز مطابق جدول افزایش می‌یابد به علاوه، برای هر تن چغندرقند تحویلی، کشاورزان ۲۰ کیلوگرم تفاله خشک به نرخ ۱۲ هزار ریال و دو کیلوگرم قند یا شکر به نرخ ۳۰ هزار ریال به عنوان جایزه دریافت خواهند کرد.

شهبازی تصریح کرد: میزان بذر مصرفی در این حوزه ۶۲ هزار یونیت بوده و ارقام کشت شامل پریمیرا، سمنتا، انا کوندا، مارینا، داویدا، اورسلینا، انا مارینا، اویلو، انواع بتاسید و پرفکتا است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی تصریح کرد: حدود ۴۱ رقم بذر مختلف عمدتاً خارجی در سبد توزیع کارخانجات قرار گرفته است همچنین، میزان کود مصرفی یک هزار و ۴۷۵ تن کود فسفاته و ۹۹۷ تن کود پتاسه  است و علاوه بر این، کودهای ریزمغذی و کودهای مایع نیز توسط کارخانجات قند تامین و توزیع شده است.

انتهای خبر/م

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×