کاشت ۳۳ میلیون اصله نهال در آذربایجانغربی
به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «حرفرک»، سید نبی قائمی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجانغربی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، که به مناسبت هفته منابع طبیعی در سالن همایش این اداره کل برگزار شد، اظهار کرد: طرح کاشت یک میلیارد درخت یک نهضت مردمی است که از مهرماه سال گذشته در کشور آغاز و مقرر شد در طول چهار سال، یک میلیارد درخت در سراسر کشور کاشته شود.
وی تصریح کرد: در این طرح، سهم استان آذربایجانغربی تولید و کاشت ۳۳ میلیون اصله نهال است که در سال جاری ۲۱ میلیون اصله نهال در مجموع نهالستانهای استان تولید شده و در حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نهال نیز کاشته شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجانغربی با بیان اینکه، در سال جاری در حوزه قاچاق چوب، ۲۰۹ فقره پرونده به میزان ۵۳۳ تن چوب تشکیل شد، است، تصریح کرد: در همین راستا برای ۲۰۱ نفر نیز که اقدام به قطع درختان به میزان ۱۰ هزار و ۵۰ اصله درخت کرده بودند، پرونده تشکیل شد.
وی ضمن تقدیر از همکاری دستگاه قضایی استان و نیروی انتظامی، خواستار اعمال مجازاتهای بازدارنده برای متخلفین در عرصههای جنگلی و ملی شد.
قائمی صیانت و حفاظت از منابع طبیعی را وظیفه همه آحاد مردم دانست و افزود: در حفاظت از منابع طبیعی و اراضی ملی استان با متخلفین، قاچاقچیان چوب آلات جنگلی و متصرفین اراضی ملی کمترین مماشاتی نخواهیم داشت، از شهروندان و طبیعت دوستان خواست در صورت مشاهده هر گونه دخل و تصرف در اراضی ملی و قاچاق چوب با سامانههای امداد جنگل و مرتع به شمارههای ۱۳۹ و ۱۵۰۴ تماس حاصل نمایند تا اقدامات فوری انجام شود.
وی با بیان اینکه، امسال در ۱۲۷ روستای استان بیش از ۳۳۰ هکتار زمین در اختیار بنیاد مسکن برای تامین و احداث مسکن روستایی اختصاص داده شده است، عنوان کرد: همچنین در قالب نهضت ملی مسکن ۵۰ هزار هکتار در اختیار اداره کل راه و شهرسازی قرار داده شده است.
قائمی عنوان کرد: در سال جاری ۳۰۰ هزار هکتار مطالعات جدید در حوضه آبخیزداری انجام شده و در بیش از ۵۵۰ هزار هکتار عرصه نیز عملیات آبخیزداری انجام شده که حجم سازههای برای اجرای این عملیاتها ۳۰ هزار و ۷۶۱ متر مکعب است که برای آنها ۷۰ میلیارد تومان اعتبار صرف شده است.
مساحت مراتع استان بیش از ۲ میلیون هکتار است
وی با اشاره به اینکه مساحت مراتع استان دو میلیون و ۶۶۸ هزار هکتار است، تصریح کرد: ۱۰۰ هزار هکتار اراضی جنگلی، ۲۵ هزار هکتار ذخیرهگاههای جنگلی و ۱۸۵ هزار هکتار اراضی متاثر از پدیدههای بیابانی در استان داریم که حفاظت از آنها در اولویت قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه ۱۰۷ نفر نیروی حفاظتی در استان داریم، خاطرنشان کرد: یک هزار 631 فقره پرونده در سال جاری در بخش تخریب و تصرف به مساحت دو هزار و ۱۶۰ هکتار در استان تشکیل شده که از این تعداد یک هزار و ۳۰۲ فقره پرونده به منجر به رسیدگی و خلع ید شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی ادامه داد: در سالجاری ۱۰ دستگاه آبگرمکن خورشیدی و ۷۸ دَمنده برای اطفای حریق در استان خریداری شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با اشاره به اینکه تمامی معادن استان باید طبق قانون از منابع طبیعی مجوز دریافت کنند، بیان کرد: کل پروندههای که در سالجاری در این حوزه تشکیل شده ۲۵۶ پرونده به مساحت ۴۳ هزار و ۲۲۶ هکتار بوده که با ۱۱۹ پرونده به مساحت ۱۰ هزار و ۴۷ هکتار موافقت شده است.
قائمی با اشاره به اینکه ۲۱ هزار همیار طبیعت در استان وجود دارد، عنوان کرد: باید با فرهنگسازی در جامعه، از محیط زیست و منابع طبیعی حفاظت کنیم و به نسل آینده تحویل دهیم.
انتهای خبر/