» پیشخوان » کشت ۱۳ هکتار چغندر علوفه‌ای در ارومیه
پیشخوان - گفتگو
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارومیه خبر داد:

کشت ۱۳ هکتار چغندر علوفه‌ای در ارومیه

اردیبهشت ۹, ۱۴۰۳۹:۳۴ ق٫ظ 90

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارومیه با اعلام کشت سیزده هکتاری چغندر علوفه‌ای در قالب کشت قراردادی در شهرستان گفت: این محصول برای نخستین‌بار در شهرستان ارومیه و در روستای ساعتلوی منطقه چنقرالوی پل و با نوارتیپ انجام‌گرفته است.

پرویز امجدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرف‌رک»با اعلام کشت سیزده هکتاری چغندر علوفه‌ای در قالب کشت قراردادی در شهرستان گفت: این محصول برای نخستین‌بار در شهرستان ارومیه و در روستای ساعتلوی منطقه چنقرالوی پل و با نوارتیپ انجام‌گرفته است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارومیه افزود: به سبب افزایش قیمت خوراک دام، حجم بالای واردات آن و محدودیت منابع آب‌وخاک مناسب توجه جدی به منابع جدید و گیاهانی با بازدهی عملکردی بالا و اقتصادی به‌منظور تأمین علوفه موردنیاز جمعیت دامی از اهمیت زیادی برخوردار است و می‌تواند نقش مؤثری در تولید علوفه موردنیاز منطقه و کشور ایفا کند.

امجدی ادامه داد: چغندر علوفه‌ای با خصوصیات ارزشمند زراعی مانند مقاومت به خشکی و شوری، تولید و عملکرد بالا، نیاز به آبیاری کمتر و امکان مخلوط‌کردن آن با سایر گیاهان علوفه‌ای مانند ذرت علوفه‌ای و علف‌های چمنی نقش مؤثری در تأمین علوفه موردنیاز داشته باشد.

گفتنی است پیش‌بینی می‌شود بیش از ۱۵۰۰ تن محصول از این مزرعه که در قالب کشاورزی قراردادی کشت شده است به دست آید.

خاطرنشان می‌شود چغندر علوفه‌ای، به‌عنوان یک محصول زراعی، نقش مهمی در تولید علوفه‌های موردنیاز کشور ایفا می‌کند. این محصول دارای ویژگی‌های مهمی است که به تولید کمی و کیفی علوفه‌ها کمک می‌کند، چغندر علوفه‌ای در مناطق خشک و با کمبود آب قابل‌کشت است.

ارزش غذایی و انرژی زیاد داشته و علوفه‌ای باارزش برای دام‌ها تولید می‌کند. چغندر علوفه‌ای خوش‌خوراک بوده و دام‌ها از آن لذت می‌برند.

این گیاه با عملکرد قابل‌اعتماد در واحد سطح متمایز می‌شود و در مقایسه با برخی دیگر انواع علوفه‌ها، مصرف آب کمتری دارد و می‌توان آن را با ذرت علوفه‌ای و علف‌های چمنی مخلوط کرد.

به‌طورکلی، کشت چغندر علوفه‌ای به‌عنوان یک گزینه مهم در تولید علوفه‌های دامی در ایران و سایر مناطق جهان موردتوجه قرار گرفته است.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×