» اخبار استان » حجاب، مانع کالایی‌شدن زن است
اخبار استان - پیشخوان - فرهنگی
مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان‌غربی:

حجاب، مانع کالایی‌شدن زن است

دی 17, 14039:30 ق.ظ 3۰

مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی، حجاب را سدی در برابر کالایی‌شدن زن توسط نظام سرمایه‌داری دانست و گفت: حجاب نه تنها هویت زنانه را حفظ می‌کند، بلکه نماد شریعت‌گرایی و استقلال فکری زن مسلمان است.

حجت‌الاسلام منصور امامی، در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرف‌رک»؛ اظهار داشت: حجاب از ابعاد مختلفی قابل بررسی است که یکی از آن‌ها حفاظت از هویت زنانگی زن است حجاب مرز میان زن و مرد را مشخص کرده و از هویت زنانه حمایت می‌کند؛ درحالی‌که نظام سرمایه‌داری جهانی به‌دلیل منافع مادی خود، در تلاش است این مرزها را مخدوش کند.

وی با اشاره به نگاه لیبرالیسم سرمایه‌داری به حقوق زنان گفت: نظام لیبرالیسم به‌ظاهر مدافع حقوق زنان است، اما در حقیقت آن‌ها را به موجودی مردواره تبدیل می‌کند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان‌غربی تصریح کرد: این نظام برای ایجاد یک زن مصنوعی که شبیه به مرد باشد، اقدام به تولید فیلم‌ها، نگارش رمان‌ها و الگوسازی‌های فرهنگی می‌کند.

وی افزود: به‌همین دلیل، زن در چنین نظامی، زنانگی خود را از دست داده و تبدیل به موجودی می‌شود که نه مرد است و نه زن، بلکه جنس سوم به‌شمار می‌آید که از هیچ‌کدام از جایگاه‌های مردانگی یا زنانگی برخوردار نیست.

امامی افزود: حجاب، علاوه بر هویت زنانه، نمادی از شریعت‌گرایی است و انسان با رعایت حجاب، نشان می‌دهد تابع قوانین الهی است غرب به‌دلیل ماهیت شریعت‌ستیزانه خود در برابر حجاب مقاومت می‌کند، زیرا در نگاه نظام لیبرالیسم، همه چیز کالاانگاری می‌شود.

وی تاکید کرد: اگر زنی به حجاب و پوشش خود پایبند باشد، نظام سرمایه‌داری نمی‌تواند از او به‌عنوان کالا بهره‌برداری کند. به‌همین دلیل، سرمایه‌داری تلاش می‌کند با تبلیغات گسترده و کالایی کردن شخصیت زن، پوشش او را از بین ببرد و زنان را به ابزار تجاری تبدیل کند.

امامی با اشاره به تاریخ کشف حجاب در ایران گفت: کشف حجاب توسط رضاخان نمونه بارز تناقض‌های حکومت پهلوی بود رضاخان از یک‌سو به‌ظاهر از فرهنگ ایران باستان دم می‌زد و از سوی دیگر، زنان را مجبور می‌کرد پوشش سنتی ایرانی را کنار بگذارند.

وی به آثار ویل دورانت، تاریخ‌نگار مشهور، اشاره کرد و افزود: ویل دورانت در کتاب تاریخ تمدن پوشش زنان ایرانی را مبدأ حجاب در جهان معرفی می‌کند این موضوع نشان می‌دهد زنان ایرانی از دو یا سه هزار سال پیش، با توجه به جایگاه اجتماعی برجسته خود، حجاب را به‌عنوان نمادی از تشخص و هویت انتخاب کرده بودند.

امامی بیان کرد: دستور کشف حجاب از سوی رضاخان نشان‌دهنده بی‌توجهی حکومت پهلوی به فرهنگ و تاریخ ایران بود با وجود تظاهر به باستان‌گرایی، پهلوی زنان ایرانی را به‌عنوان الگو معرفی نکرد، زیرا در حقیقت به ریشه‌های فرهنگی ایران اعتقادی نداشت.

حجاب، نماد استقلال زن مسلمان  

وی تاکید کرد: امروز حجاب یکی از نمادهای استقلال فکری، هویتی و شخصیتی زن است. زن مسلمان با حفظ حجاب نشان می‌دهد که خود تصمیم‌گیرنده است و می‌تواند از بدن و عفت خود مراقبت کند. این درحالی است که نظام رسانه‌ای لیبرال سرمایه‌داری تلاش می‌کند زنان را به کالاهایی در خدمت منافع خود تبدیل کند.

امامی افزود: موضوع حجاب امروز به یکی از محورهای اصلی جنگ نرم تبدیل شده است و دشمنان با استفاده از ابزارهای رسانه‌ای و فرهنگی، تلاش دارند زنان مسلمان را از هویت و ارزش‌های اسلامی خود دور کنند. در این مسیر، آگاهی‌بخشی به جامعه به‌ویژه نسل جوان و تبیین جایگاه واقعی حجاب در حفظ عزت و کرامت انسانی، ضروری به نظر می‌رسد.

انتهای خبر/ م

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×