کشف ۱۴هزار شیء تاریخی از تپه حسنلو
قلیزاده در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک» با اشاره به تاریخ تاسیس موزه باستانشناسی ارومیه اظهار کرد: این موزه در سال ۱۳۴۶ تأسیس شده و شامل دو بخش اصلی و یک تالار بزرگ است که ۸۵۰ قلم شیء تاریخی از ۲۴ هزار قلم اشیاء تاریخی در آن نگهداری و در معرض نمایش قرار گذاشته شده است.
وی با بیان اینکه این موزه از چهار بخش پیش از تاریخ، تاریخی، اسلامی و مردم شناسی تشکیل شده است، گفت: موزه ارومیه دومین موزه غنی کشور محسوب میشود و قدیمیترین آثار آن متعلق به هزاره هفتم قبل میلاد است.
مسئول موزه باستانشناسی ارومیه بیان کرد: موزه ارومیه به عنوان دومین موزه غنی کشور شناخته میشود و قدیمیترین آثار موجود در آن به هزاره هفتم قبل از میلاد بازمیگردد و این موزه مجموعهای منحصر به فرد از اشیای باستانی را در خود جای داده است که هر یک نمایانگر بخشی از تاریخ و فرهنگ ایران زمین میباشد.
وی تصریح کرد: از دیگر ویژگیهای برجسته موزه ارومیه، وجود مجموعهای از کتیبهها، سفالینهها، سکهها و اشیای تزئینی است که گویای تمدنهای کهن این منطقه است.
قلیزاده در ادامه با بیان اینکه آثار تاریخی تپه اهرنجان سلماس اولین اشیاء تاریخی است که در این موزه در معرض نمایش گردشگران قرار گرفته است، افزود: این اشیاء شامل سنگهای اکسیدین و درخشهای استخوانی است که در ایام قدیم از این ابزارها بهعنوان دوخت و دوز و برداشت محصول از آن استفاده میشد.
وی با اشاره به تپه تاریخی حسنلو در شهرستان نقده بیان کرد: تپه حسنلو یکی از تمدنهای ارزشمند دشت سلدوز به شمار میرود که این مکان باستانی که به خاطر کشفیات مهم باستانشناسی خود شناخته شده است و نقش بسزایی در شناخت تاریخ و فرهنگ منطقه ایفا میکند. حفاریهای صورت گرفته در تپه حسنلو منجر به کشف آثار متعددی از جمله ظروف سفالی، ابزارهای سنگی و زیورآلات شده است که همگی نشاندهنده تمدنی پیشرفته و غنی در این منطقه هستند.
قلیزاده اظهار کرد: کشف ۱۴ هزار شیء تاریخی از تپه حسنلو پرده از تمدنهای ناشناختهای در دشت سلدوز برمیدارد که این آثار که شامل سفالهای خاکستری و قرمز، ابزارهای سنگی و فلزی، و جام زرین معروف حسنلو هستند، نمایانگر پیشرفت هنری و فرهنگی مردم باستان این منطقهاند و اهمیت زیادی برای پژوهشهای باستانشناسی دارند.
وی تصریح کرد: این جام زرین نه تنها نمادی از هنر و صنعت پیشرفته دوران باستان محسوب میشود، بلکه اطلاعات مهمی درباره مراسم و اعتقادات مذهبی و فرهنگی مردم آن زمان ارائه میدهد.
انتهای خبر/