۳۰ درصد چغندرقند کشور در آذربایجانغربی تولید میشود
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک» خسرو شهبازی رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی در نشست تخصصی بررسی چالش علف هرز سس در مزارع چغندرقند که با حضور حصادی مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی در ارومیه برگزار شد، اظهار کرد: آذربایجانغربی از قطبهای مهم تولید محصولات کشاورزی در کشور است و در تولید چغندرقند هم از نظر تولید و هم از نظر سطح رتبه اول کشوری را به خود اختصاص داده است.
شهبازی با اشاره بر فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص ضرورت خودکفایی در تولید محصولات استراتژيک از جمله گندم و شکر، افزود: افزایش عملکرد تولید در واحد سطح و بالا بردن راندمان آبیاری در مزارع چغندرقند و تغییر آرایش کشت این محصول در اولویت برنامههای اجرایی قرار دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی بر لزوم توسعه آموزشهای ترویجی در بین کشاورزان برای توسعه کشت این محصول در شمال استان، تغییر آرایش کشت و توسعه نوار تیپ در جهت مدیریت بهینه مصرف آب و تجهیز و نوسازی ناوگان مکانیزاسیون این محصول در جهت افزایش عملکرد تاکید کرد.
90 درصد مطالبات چغندرکاران پرداخت شد
وی گفت: امسال بیش از یک میلیون و ۶۷۰ هزار تن چغندر قند از مزارع استان برداشت شده که حدود یک میلیون و ۴۵۰ هزار تن از این محصول توسط کارخانههای قند استان خریداری شده است و مابقی به سایر مصارف از قبیل تازه خوری و دام رسیده است.
شهبازی افزود: مجموع ارزش چغندرقندهای خریداری شده بیش از چهار هزار و ۱۹۱ میلیارد تومان است که از این مبلغ ۹۸ درصد مطالبات کشاورزان پرداخت شده و مابقی نیز در اسرع وقت پرداخت خواهد شد.
وی تصریح کرد: شهرستانهای پیرانشهر، بوکان، میاندوآب، نقده به ترتیب بیشترین سطح زیر کشت چغندرقند را به خود اختصاص داده است.
شهبازی ادامه داد: کارخانههای قند ارومیه و پیرانشهر به ترتیب بیشترین میزان خرید چغندر قند را در سال جاری داشتند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه آذربایجانغربی پیشتاز کشت چغندرقند در کشور است، عنوان کرد: 6 کارخانه قند در ارومیه، خوی، نقده، پیرانشهر، مهاباد و میاندوآب با مجموع ظرفیت روزانه ۲۱ هزار تن در راستای خرید و جذب محصول چغندر قند کشاورزان فعال هستند.
وی با بیان اینکه متوسط عیار چغندرقند برداشتی ۱۶.۴۲ درصد است، افزود:۳۰ هزار هکتار کشت قراردادی چغندرقند در استان بود که ۲۸ هزار هکتار قابل برداشت بود که حدود ۱۴ هزار هکتار و ۵۰۰ درون حوضه آبریز دریاچه و بقیه در خارج از حوضه بوده است.
در این نشست تخصصی تأثیر علف هرز انگلی سس بر عملکرد کمی و کیفی چغندرقند، اهمیت پیشگیری از گسترش آلودگی و عوامل مؤثر در انتشار و گسترش آلودگی به سس در زراعت این محصول بررسی و راهکارهای لازم ارائه شد.
انتهای خبر/