10 هزار نهال توت در شهرستان ماکو توزیع شد
به گزارش پایگاه خبری حرف رک؛ پرویز بستانچی در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: این اقدام در راستای رونقبخشی به صنعت نوغانداری انجام میشود و نهالها با قیمت هشت هزار ریال به صورت یارانهای به علاقمندان فعالیت در این صنعت داده میشود.
وی با بیان اینکه قیمت هر نهال در بازار آزاد ۱۰۰ هزار ریال است، تصریح کرد: تمام نهالها اصلاح شده بوده و از استان گیلان خریداری و به این استان منتقل شدهاند.
بستانچی افزود: صنعت نوغانداری در استان با حمایت این معاونت از جمله تحویل تخم نوغان و نهال یارانهای توت اصلاح شده و خرید تضمینی پیله تر انجام میگیرد.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اضافه کرد: علاوه بر توزیع نهال توت بین علاقمندان نوغانداری، بیش از ۲۰۰ هزار قلمه توت با پیگیری این معاونت تحویل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان شده تا پس از تولید نهال در سالهای بعد تحویل متقاضیان میشود.
بستانچی با اشاره به توسعه نوغانداری در ارومیه، مهاباد و خوی گفت: فعالان این بخش در شهرستان خوی توانستهاند تا ۳۸ کیلو پیله تر از یک جعبه تخم نوغان برداشت کنند.
وی افزود: نوغاندار مذکور هر کیلو پیله تر را به قیمت ۲۸۵ هزار تومان عرضه کرده که بسیار بیشتر از قیمت خرید تضمینی که بین ۲۲ تا ۲۵ هزار تومان تعیین شده، است.
بستانچی با اشاره به اینکه در مهاباد هم عدهای به نوغانداری روی آوردهاند، افزود: ۲۰ جعبه تخم نوغان در استان امسال توزیع شده که ۱۰ جعبه این تخم ها به علت سمپاشی تلف شد.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی اذربایجان غربی تاکید کرد: مقرر شده تا در محوطه ایستگاه پرورش ملکه زنبور عسل خوی اقدام به کاشت نهال توت شود چرا که هیچگونه سمپاشی در این مکان انجام نمیشود.
وی با اشاره به پیش بینی تولید ۳۰۰ کیلو پیله تر در استان در سالجاری ادامه داد: این اقدام برای تامین برگ توت روستاهای نزدیک ایستگاه پروش ملکه نبور عسل انجام میشود تا بتوان از این طریق درآمد خانوارهای روستایی و رتبه استان را در نوغانداری را افزایش داد.
گفتنی است؛ صنعت نوغانداری از سال ۱۳۹۲ در استان دوباره احیا شدهاست و امسال برای دوازدهمین سال متوالی روستاییان شاهد شکوفایی این صنعت هستند که گامی مهم در جهت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و خوداتکایی در تولید محصولات کشاورزی است. در جهت ایجاد اشتغال پایدار و تنوع بخشی به تولیدات دامی، توسعه صنعت نوغانداری و تولید پیله کرم ابریشم به عنوان یک فعالیت زودبازده، سودآور و اقتصادی در سطح استان به شمار میرود که در طی سالهای اخیر احیای این صنعت در دستور کار قرار گرفته است.