152هزار تماس با اورژانس
فرزین رضازاده در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرفرک» با اشاره به اهمیت آمبولانسها و پایگاههای اورژانس در جامعه اظهار کرد: آمبولانسها نقش بسیار مهمی در ارائه خدمات اورژانسی دارند و این وسیله حملونقل، بیماران و مصدومان را از محل حادثه به مراکز درمانی مناسب منتقل میکند.
وی ادامه داد: تجهیزات آمبولانسها نیز برای تأمین ایمنی و کارایی این خدمات بسیار حائز اهمیت است؛ بنابراین استانداردهای جهانی و ملی تعیینکنندهٔ نوع و کیفیت تجهیزات پزشکی، ابعاد و ویژگیهای فیزیکی آمبولانس، سیستمهای ارتباطی و ناوبری، و حتی آموزش کارکنان هستند.
رضازاده ادامه داد: رعایت این استانداردها به ایمنی بیماران و کارکنان اورژانس کمک میکند و عملکرد آمبولانسها را بهبود میبخشد.
رئیس اورژانس فوریت پزشکی آذربایجان غربی تصریح کرد: ۳۰ درصد از آمبولانسهای استان فرسوده هستند.
وی ادامه داد: در حال حاضر، با استفاده از چهار دستگاه موتورآمبولانس، دو دستگاه اتوبوس آمبولانس و یک فروند بالگرد، به مصدومین خدمات ارائه میشود.
رئیس اورژانس فوریتهای پزشکی آذربایجان غربی تصریح کرد: همچنین، اورژانس هوایی استان آذربایجان غربی در سال جاری با ۳۸ پرواز، معادل ۵۵ ساعت عملیات به انتقال ۴۴ بیمار نیازمند خدمات تخصصی پرداخته است.
رضازاده با اشاره به تماسهای گرفته شده با فوریتهای پزشکی عنوان کرد: در مجموع، ۱۵۲ هزار و ۴۴۴ مورد تماس با اورژانس استان آذربایجان غربی انجام شده و ۲۳ هزار و ۸۱۱ تماس منجر به اعزام آمبولانس شده است.
وی افزود: ۱۹ هزار و ۱۱۹ مورد مزاحمت تلفنی نیز امسال با اورژانس استان آذربایجان غربی انجام شده است. از این تعداد، ۷۷۹۵ مورد جادهای و ۲۲ هزار و ۱۰۷ مورد شهری بودهاند.
رئیس اورژانس و فوریتهای پزشکی آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: همچنین، ۶۹۰۴ مددجو در اثر حوادث ترافیکی و ۴۳۷۵ مصدوم شهری از خدمات اورژانس بهرهمند شدهاند این اطلاعات نشان میدهد که نیاز به بهبود و تجهیزات جدید در حوزه اورژانس وجود دارد.
خاطرنشان میشود در مواقع اورژانسی، درخواست آمبولانس خصوصی نیز اهمیت دارد؛ زیرا زمان ارسال آمبولانس میتواند تفاوتی بین زندگی و مرگ برای فرد مبتلا به حادثه ایجاد کند.
یادآور میشود در دولت سیزدهم ۳۲۷ پایگاه اورژانس در کل کشور راهاندازی شد و از این تعداد ۲۲ مورد در استان آذربایجان غربی بود و این بیشترین احداث پایگاه در طول خدمات دولت سیزدهم با سه سال سنوات است و این نشان میدهد دانشگاه در صدد انجام اقدامات مؤثر در حوزه فوریتهای پزشکی است و 200 پروژه با میانگین ۵۰ درصد پیشرفت در کشور وجود دارد که بیشترین پروژه در استان آذربایجان غربی است و این نشاندهنده نگاه ویژه تیم مدیریتی استان به حوزه سلامت است.
انتهای خبر/