» اخبار استان » آذربایجان‌غربی قطب تولید شیر گوسفندی در کشور
اخبار استان - اقتصادی - پیشخوان
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی مطرح کرد:

آذربایجان‌غربی قطب تولید شیر گوسفندی در کشور

آبان 5, 1403۱۲:۳۹ ب٫ظ 00

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: استان ما با تولید روزانه ۳.۵ کیلوگرم شیر از هر رأس گوسفند، قطب تولید شیر گوسفندی در کشور شناخته می‌شود.

پرویز بستانچی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرف‌رک»، اظهار کرد: استان آذربایجان‌غربی، با بهره‌مندی از چهار نژاد گوسفند اصیل و یک نژاد منحصر به فرد بز مهابادی، به یکی از مناطق پیشرو در تولیدات دامی کشور تبدیل شده است.

وی با تأکید بر جایگاه برتر این منطقه در تولید شیر گوسفندی بیان کرد: میانگین تولید شیر روزانه از این دام‌ها بیش از ۳.۵ کیلوگرم است که این ویژگی‌ها، علاوه بر اهمیت اقتصادی، در حفظ و پایداری ذخایر ژنتیکی بومی استان نیز نقش بسزایی ایفا می‌کند، چرا که آذربایجان‌غربی به واسطه آب و هوا و مراتع غنی خود محیطی ایده‌آل برای پرورش این نژادها فراهم کرده است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی، افزود: رویدادی ویژه برای معرفی و نمایش این پنج نژاد بومی استان در آذرماه سال جاری برگزار خواهد شد.

وی تصریح کرد: این رویداد که در نوع خود بی‌نظیر است، با نمایش الگویی از نژادهای بومی گوسفند و بز منطقه، فرصتی طلایی برای آشنایی عموم و سرمایه‌گذاران با توانمندی‌های محلی در حوزه تولیدات دامی خواهد بود.

بستانچی تأکید کرد: این برنامه نه تنها بستری برای معرفی تولیدکنندگان برتر استان فراهم می‌کند، بلکه برای فعالان صنعت دامپروری و کارشناسان اصلاح نژاد، فرصت مناسبی است تا با ظرفیت‌های بومی و دانش روز دنیا آشنا شوند.

وی در ادامه با اشاره به محورهای اصلی این رویداد، بیان کرد: موضوعات کلیدی آن حول تغذیه اصولی دام سبک و روش‌های علمی اصلاح نژاد خواهد بود.

بستانچی عنوان کرد: این محورها در پاسخ به نیازهای موجود و در جهت ارتقای سطح کیفی و کمّی دام‌های منطقه طراحی شده‌اند. تغذیه اصولی دام، نقشی حیاتی در بهبود عملکرد تولید شیر و گوشت دارد و اصلاح نژاد دام نیز به ارتقای صفات تولیدی و مقاومت در برابر بیماری‌ها کمک می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: این رویداد به منظور تبادل تجربیات و یافته‌های علمی بین محققان، دامداران و سیاست‌گذاران کشاورزی، امکان تبادل دانش و تکنولوژی‌های نوین را در راستای ارتقای دامپروری محلی فراهم خواهد آورد.

انتهای خبر/ م

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×