» اجتماعی » نرم‌افزارهای بومی ایران را مصون کردند
اجتماعی - اخبار استان - پیشخوان
کارشناس فناوری اطلاعات در واکنش به حملات سایبری جهانی:

نرم‌افزارهای بومی ایران را مصون کردند

تیر ۳۰, ۱۴۰۳۸:۴۷ ب٫ظ 60

کارشناس فناوری اطلاعات با بیان اینکه از سال‌ها قبل شبکه ملی اطلاعات در ایران شروع شده است، گفت: یکی از اقدامات قابل‌توجه استفاده از سرویس‌ها و نرم‌افزارهای بومی و داخلی در مراکز مهم است که باعث شد ایران در اختلال جهانی پیش‌آمده مصون بماند.

حسین قدیمی کارشناس فناوری اطلاعات در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرف‌رک»با تشریح اختلال جهانی پیش‌آمده در دنیا اظهار کرد: یک اشکال در به‌روزرسانی جدید نرم‌افزار آنتی‌ویروس شرکت کراوداسترایک (CrowdStrike) که یک شرکت امنیت اطلاعات آمریکایی است باعث بروز اختلال جهانی شد. مطلبی که مایکروسافت در بیانیه خود رسماً به آن اشاره کرده است.

وی افزود: این شرکت امنیت اطلاعات خدمات ابری به شرکت‌ها، سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف جهان ارائه می‌دهد و به همین دلیل بسیاری از رسانه‌ها، فرودگاه‌ها، شبکه‌های بهداشت و درمان و … در سطح جهان که از این خدمات و یا سرویس‌های مایکروسافت استفاده می‌کردند، دچار اختلال شده‌اند.

وی ادامه داد: این اختلال باعث شد تا بسیاری از شرکت‌های بزرگ اقتصادی و خدماتی دنیا از جمله فرودگاه‌ها و بانک‌ها، تالارهای بورس و حتی شبکه درمان بعضی از کشورها با صفحه مرگ آبی ویندوز مایکروسافت مواجه شوند. البته این مشکل بر روی سیستم‌عامل‌های مک و لینوکس ایجاد نشده بود.

این کارشناس فناوری اطلاعات تأکید کرد: بخش بزرگ این اختلال جهانی عدم دسترسی به اطلاعات کاربران و سابقه خدمات و فعالیت‌ها بود. چرا که اکثر این شرکت‌ها اطلاعات خود را بر روی سیستم‌های ابری قرار داده بودند که از دسترس خارج شده بودند.

قدیمی یادآور شد: در ایران به دلیل تحریم‌های اعمال شده توسط آمریکا سرویس‌های مایکروسافت استفاده نمی‌شود و در اکثر مراکز مهم از سرویس‌ها و نرم‌افزارهای بومی و داخلی که در طول چند سال ایجاد شده است استفاده می‌شود.

وی اظهار کرد: همچنین به دلیل اهمیت شبکه ملی اطلاعات، از چند سال قبل همه وزارت‌خانه‌ها، بانک‌ها و مراکز حساس باید اطلاعات و داده‌های خود را بر روی دیتاسنترها و سرویس‌های ابری داخلی قرار دهند. همین دو موضوع باعث شد ایران در اختلال جهانی پیش‌آمده مصون بماند.

این کارشناس فناوری اطلاعات ضمن اشاره به تعاریف شبکه ملی اطلاعات که گاها به‌اشتباه با عنوان اینترنت ملی از آن یاد می‌کنند گفت: این شبکه مستقل و حفاظت شده نسبت به دیگر شبکه‌ها (از جمله اینترنت جهانی) با قابلیت برقراری ارتباط امن و پایدار میان دستگاه‌ها و مراکز حیاتی کشور است.

وی خاطرنشان کرد: شبکه ملی اطلاعات باید دارای ارائه خدمات با ظرفیت بالا و پهن باند در مراکز داده و میزبان داخلی باشد. این دارای سه‌لایه زیرساختی فنی، خدماتی و محتوایی است. اهمیت لایه‌های اول و دوم در زمان‌هایی همچون قطع اینترنت بین‌المللی به دلایل مختلف بسیار حیاتی است چرا که نباید در ارائه خدمات بانک‌ها، دستگاه‌های اجرایی و مراکز مهم همچون شبکه درمانی اختلالی ایجاد شود.

این کارشناس تأکید کرد: در چند سال آینده و با گسترش هوش مصنوعی شاهد افزایش آسیب‌های احتمالی در شبکه زیرساختی اینترنت جهانی خواهیم بود؛ لذا اهمیت شبکه ملی اطلاعات در حفاظت از اطلاعات کاربران و ارتباطات داخل کشور روزبه‌روز بیشتر می‌شود.

انتهای خبر/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×