» اخبار استان » استقلال سیاسی مهم‌ترین دستاورد انقلاب‌اسلامی است 
اخبار استان - تیتر یک - سیاسی - گفتگو
سلطانی، تحلیل‌گر مسائل سیاسی:

استقلال سیاسی مهم‌ترین دستاورد انقلاب‌اسلامی است 

بهمن 18, 1402۰:۱۴ ق٫ظ 50

یک تحلیل‌گر مسائل سیاسی گفت: ایران تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی استقلال سیاسی نداشت؛ اما هم اکنون کسی به استقلال سیاسی ایران که پایه آن هم انتخابات است، تردید ندارد.

حمید سلطانی تحلیل‌گر مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک»، انتخابات در نظام جمهوری اسلامی ایران را یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی و مهم‌ترین ابزار تحقق مردم‌سالاری دینی دانست و اظهار کرد: پیش از انقلاب اسلامی، اساساً رأی و نظر مردم برای حاکم مستبد و طاغوت پهلوی منحوس و حکمرانان وابسته به دربار، هیچ ارزش نداشت.

وی با بیان اینکه، در دوره پهلوی، رضاشاه هیچ اعتقادی به انتخابات و رای مردم نداشت، گفت: در کتاب ارتش و حکومت پهلوی نوشته شده است که رضاشاه با نظمیه افرادی را که در لیست مجلس بودند و قرار بود وارد مجلس شوند را با عناوین و الفاظ زشت مورد خطاب قرار داده و از دوره رقابت خارج می‌کرد.

این تحلیل‌گر سیاسی بیان کرد: بنابراین لیست نهایی و تنظیم شده توسط شاه، در اختیار رئیس شهربانی قرار گرفته و رئیس شهربانی نیز این لیست را به وزارت کشور ارسال کرده و وزارت کشور به فرمانداری‌های کل کشور ابلاغ می‌کرد که باید اسم افراد ذکر شده در لیست از صندوق‌های رأی بیرون بیاید.

وی افزود: به گفتهٔ «جان فوران» در کتابش «مقاومت شکننده» در این دورۀ نسبتاً طولانی، انتخابات مجلس نمایندگان، هر دو سال یک‌بار برگزار می‌شد و زنان از حق شرکت در آن محروم بودند. بیشترین راه‌یافتگان به مجلس، از طبقات زمین‌دار، کاسب غیربازاری و کارمند بلندپایۀ کشور محسوب می‌شدند.

سلطانی بیان کرد: مردم نه در روی کار آوردن پهلوی و نه در اداره حکومت آن نقشی نداشتند، زیرا رضاشاه را انگلیسی‌ها برای دیکتاتوری سرکار آوردند.

 یک میلیون برگه رای در ۴۴ سال از برگزاری انتخابات

سلطانی با بیان اینکه در طول ۴۴ سال یک میلیون برگه رای وارد صندوق‌های رأی شده است، بیان کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی (ره)، مردم ایران برای نخستین‌بار در طول تاریخ پُر فراز و نشیب خود، طعم واقعی مشارکت داده‌شدن در تعیین حق سرنوشت خود و کشور را احساس کردند.

وی بیان کرد: پس از استقرار نظام جمهوری اسلامی با رأی مردم، همه کارگزاران نظام نیز مستقیم یا غیرمستقیم با رأی مردم انتخاب شده و می‌شوند، به‌عبارت‌دیگر، کسب مسئولیت در جمهوری اسلامی ایران از عالی‌ترین سطح ملی تا پایین‌ترین سطوح به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم با آرای مردمی صورت می‌پذیرد.

سلطانی با بیان اینکه، شرکت‌نکردن در انتخابات نوعی خود تحریمی است، گفت: کشور ما تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی استقلال سیاسی نداشت؛ اما هم اکنون کسی در استقلال سیاسی ایران که پایه آن هم انتخابات است.

انتهای خبر/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×