انتقادات و انتظارات دانشجویان از مسئولان آذربایجانغربی
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک» مراسم روز دانشجو در ارومیه در یکی از روزهای سرد پاییزی در حالی برگزار شد که حضور پرشور و پرتکاپوی دانشجویان گرمابخش این محفل بود؛ محفلی که دانشجویان در آن از مطالبات و دغدغههایشان گفتند و در حضور استاندار آذربایجانغربی و دیگر مسئولان استانی انتظارات و خواستههای جامعه را بیان کردند.
این مراسم با حضور نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه ارومیه، استاندار آذربایجانغربی، معاونان استاندار، رئیس دانشگاه ارومیه، جمعی از دانشجویان و دانشگاهیان در دانشگاه ارومیه برگزار شد.
در ابتدای این مراسم علیجانپور رئیس دانشگاه ارومیه ضمن تبریک روز دانشجو اظهار کرد: امروز از صحبتها و نظرات شما استفاده میکنیم و دغدغههای شما میشنویم و از آنها در برنامهریزیها استفاده خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: دانشجویان این دانشگاه یاوران علمی هستند که امروز با تلاش خود توانستند در سطوح مختلف ملی و بینالمللی توان علمی دانشگاه را تثبیت کرده و ارتقا دهند.
علیجانپور افزود: همه زیرساختهای دانشگاه پس از کرونا با مشکلاتی مواجه بود که امروز با انجام تعمیرات و ایجاد زیرساختهای لازم توانستیم برخی مجموعهها از جمله خوابگاهها را به سیکل خدمات مرکزی بازگردانیم.
وی با اشاره به فعالیت ۱۸ساله بدون مجوز درمانگاه دانشگاه ارومیه عنوان کرد: مجوزهای لازم برای این امر دریافت شده و علاوهبرآن، از ابتدای سال تاکنون ۵۰۰ میلیارد ریال کمبود تخصیص در حوزههای مختلف دانشگاهی جبران شده است.
علیجانپور با اشاره به افتخارات دانشگاه ارومیه اظهار کرد: دریافت جایزه ملی ثریا، جایزه ملی سرو، ارتقای ۲۰۰ رتبهای در ردهبندی نشریه تایمز، ارتقای ۱۵۰ رتبهای در ردهبندی شانگهای نشان از بالندگی و رو به پیشرفت بودن دانشگاه است.
وی تصریح کرد: هر کشوری بخواهد در مسیر توسعه و پیشرفت قرار گیرد باید به زیرساختهای آموزشی و پژوهشی خود توجه کند که در کشور ما در دانشگاهها زیرساختهای مناسبی برای توسعه و پیشرفت وجود دارد.
رئیس دانشگاه ارومیه افزود: دانشگاه ارومیه نیز با وجود ظرفیتها و زیرساختهای مناسب و همچنین وجود اساتید و کارکنان فرهیخته بستری مناسب برای رشد دانشجویان فراهم نموده که بهطورقطع بهترین دانشجویان استان آذربایجان غربی و استانهای همجوار همواره جذب دانشگاه ارومیه میشوند.
در ادامه این جلسه دانشجویان پرسشها و مسائل خود را بیان کردند و خواستار پاسخگویی مطالبات از سوی استاندار آذربایجانغربی بودند.
نشستها برای احیای دریاچه ارومیه بینتیجه مانده است
سارا عسگری سرای یکی از دانشجویان این دانشگاه از نبود سرای بانوان در ارومیه گلایه کرد و گفت: بانوان این شهر مکان مناسبی را برای تفریح ندارند. تنها پارکی که در منطقه محروم شهر برای بانوان احداث شده است و از امکانات مناسبی برخوردار نیست.
وی خطاب به مسئولان حاضر در جلسه گفت: استاندار آذربایجانغربی، ۲۹ تیرماه سال ۱۴۰۱ بهعنوان دبیر کارگروه ملی دریاچه ارومیه منصوب شدند که متأسفانه تنها اقدام این مسئول برای احیای دریاچه ارومیه آزادسازی سد کانیسیب بود که بازدهی زیادی نداشته است.
دانشجویان در انتظار احیای دریاچه ارومیه
عسگری از جاده منتهی به دانشگاه ارومیه بهعنوان جاده مرگ یادکرد و گفت: مسئولان استانی در راستای مرتفع کردن و ایمنسازی جاده سرو هیچ اقدامات مؤثری را انجام ندادهاند.
وی از محمدصادق معتمدیان استاندار آذربایجانغربی درخواست کرد تا بودجه احداث پل میان گذر دریاچه ارومیه را شفافسازی کنند که آیا این بودجه این پروژه دولتی بوده یا اختصاصی؟ اگر دولتی بوده چرا عوارض مازاد گرفته میشود؟ و اگر تأمین بودجه این پول اختصاصی بوده چرا عوارض زیادی دریافت میشود؟
آقای استاندار آیا از خامفروشی مواد معدنی در استان خبر دارید؟
در ادامه هادی نجفی دانشجوی دامپزشکی دانشگاه ارومیه خطاب به استاندار آذربایجانغربی گفت: آقای استاندار آیا تاکنون به شهرستان تکاب سفر کردهاید؟ آیا از ظرفیتهای موجود در معادن تکاب خبر دارید؟ آیا خبر دارید که مواد استحصال شده بهصورت خام از استان خارج میشود؟
وی در ادامه عنوان کرد: شفافیت عملکرد مسئولان مطالبه به حق مردم است و باید مسئولان عملکرد خود را شفافسازی کنند.
این دانشجو بیان کرد: دانشگاه ارومیه مشکلات زیادی را دارد و انتقادهای ما همچنان سرجایش است تنها خواهشی که از مسئولان دانشگاهی داریم این است که بودجه دانشگاه، صرف دانشگاه و دانشجو شود.
نجفی در ادامه گفت: دغدغههای ما خطاب ما به مسئولانی است که جلساتشان با دانشجویان منحصر بهروز دانشجو است؛ دانشجو بودن یک هویت است؛ نه یک شغل و سرگرمی بنابراین مسئولان بدانند حضور مستمر در دانشگاه و بهرهگیری از نظریات جوانان و ارتباط با جامعه نخبگانی بهعنوان موتور پیشران حرکت انقلاب است.
انتهای خبر/