با همسری که سرش مدام در گوشی است چه کنم؟
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک» نه نقل از خبرگزاری فارس؛ این متنی که می خوانید حرفهای یک خانم با مشاور روانشناس است:« همسرم سرش مدام در گوشی است و اصلاً موبایل از دستش نمیافتد نمیدانم چه کار کنم؟ صبحها از خواب که بیدار میشود اولین کارش این است که موبایلش را چک کند، مهمانی خانه اقوام میرویم اصلا باکسی صحبت نمیکند و فقط با گوشی موبایل مشغول است، خیلی وقتها من و بچهها هم که صحبت میکنیم اهمیتی به حرف هایمان نمیدهد و تمرکز ندارد این کارش حسابی کلافهام کرده ولی راه چارهای هم پیدا نمیکنم!» راهکارهای حل این مسئله چیست؟ «علی بورقانی استاد دانشگاه، پژوهشگرخانواده،مدرس و مولف» قرار است درباره مهارتهای حل این معضل برایمان صحبت کند.
ابتدا میخواهم بگویم اگر همسرتان استفاده بیش از حد از فضای مجازی دارد و زمان حضورش در رسانهها را مدیریت نمیکند چه بلایی ممکن است سر زندگیتان بیاورد؟ چه صدمه های جدی زندگی شما را تهدید می کند و سپس راهکارها را بگویم.
علی بورقانی معتقد است هر کسی که در فضای زندگی مشترک استفاده افراطی از رسانه ها و فضای مجازی داشته باشد حالا می خواهد چه تلویزیون باشد، چه شبکههای اجتماعی و بازیهای اینترنتی انگار با دست خودش میخواهد صمیمت بین اعضای خانواده را نابود کند. وقتی مرد از سرکار میآید به جای اینکه بنشیند با همسر و فرزندانش صحبت کند، وقت بگذراند، بیرون بروند گوشی دستش میگیرد و ساعت ها با آن مشغول میشود حتی دیگر نمیتواند ارتباط کلامی با اعضای خانواده برقرار کند چه برسد اینکه فرصت کند سایر تفریحات مشترک را کنار هم دیگر داشته باشند. نتیجه این می شود که این آقا دیگر فرصت نمیکند نیازهای عاطفی همسر و فرزندانش را تامین کند و به مرور ارتباطش با همسرش رو به سردی میرود و فرزندانش هم آن ارتباط گرم و صمیمی که بین پدر و بچهها باید باشد را ازدست میدهند و کمکم اعضای خانواده از هم دور میشوند.
ممکن است باعث شکاک شدن همسرتان شود
بعضی خانم ها ممکن است کمی دچار حس شک وتردید و گاهاً بدبینی باشند و همسرشان اگر مدام در حال چت کردن یا چرخ زدن در صفحات فضای مجازی باشند دچار نگرانی در مورد همسرشان شوند. البته ناگفته نماند بعضاً این فضای مجازی سبب هرزنگاری بین مردان و ایجاد حس مقایسه، بهانهگیری میشود.
اما سوال اینجاست که راهکارهای نجات بخش برای خلاصی از وسوسههای اعتیاد به فضای مجازی چیست؟
برای نتیجه گرفتن صبور باشید!
اگر مرد شما واقعاً اعتیاد به فضای مجازی پیدا کرده است درمان کمی سخت و زمانبر است. تصور نکنید که می توانید یک شبه همسرتان را از گوشی موبایل جدا کنید، بلکه باید با صبوری و آرام آرام با او همراهی کنید تا بتوانید کمکش کنید که از این مسیر فاصله بگیرد.
جملات سمی و توهین آمیز به کار نبرید!
«از بس سرت تو گوشیه برا ما وقت نمیذاری! اصلاً تو زن و بچه نمیفهمی چیه!» خانم های عزیز جملات این شکلی دشمن رابطه شما با همسرتان است. بدانید که با این نوع تعامل و گفت و گو هیچ پاسخ مثبتی از طرف همسرتان دریافت نمیکنید جز اینکه احترام بین شما و همسرتان از بین برود. نکته اصلی و مهم سخنانم شاید این جمله باشد که «به هیچ وجه با لحن توهین و تحقیر و تهدید و سرزنش با همسرتان صحبت نکنید . مطمئن باشید با جر وبحث کردن همسرتان اصلاح نمیشود و فقط سعی میکند خود را از شما دور تر کند و به دنبال پیدا کردن راهی برای آرام کردن خودش باشد. حالا این میخواهد گوشی باشد یا خدایی نکرده راه های خطرناک دیگر. به جای به کار بردن ادبیات متهم کننده از احساستان حرف بزنید.
شروع حرف هایتان با «من »باشد نه «تو»!
نکته مهمی که نباید از آن غافل شد این است که اول حرفتان را با گفتن «من» شروع کنید نه «تو»! این را بدانید وقتی با کسی میخواهید صحبت کنید اگر جمله را با گفتن «تو» شروع کنید طرف مقابلتان حالت تهاجمی و تدافعی به خود میگیرد و در این صورت حتی اگر حق با شما هم باشد کلامتان اثرگذاری نخواهد داشت. سعی کنید از جملاتی مثل « من هر وقت تو رو میبینم با گوشی سرگرم شدی دلم می گیره و ودلتنگت میشم کاش زمان بیشتری را برای من و بچه هایمان اختصاص دهی.» استفاده کنید.
باعث دلخوشی همدیگر باشید نه دلزدگی!
محبت و مهربانی بزرگترین عاملی است که باعث میشود خانواده هیچ دلخوشی دیگری جز همدیگر نداشته باشند. فضای خانه خیلی مهم است که آرامش بخش باشد. اینطور نباشدخانم گلایه کند از بی توجهی همسرش ولی خودش فضای خانه را به نحوی متشنج کند که مرد از خانه فراری باشد همان طور که میگوییم بیتوجهی آقا به همسر و فرزندانش کار اشتباهی است که حتما باید آن را اصلاح کند مدیریت درست فضای عاطفی خانه هم به عهده خانم است باید با روش های خاص خودش سعی کند جذابیت و گرمی و آرامش را به خانهی خود بیاورد.
انتهای خبر/