» اجتماعی » حاشیه‌ جاده‌های منتهی به ارومیه در محاصره زباله‌ها
اجتماعی - اخبار استان - یادداشت

حاشیه‌ جاده‌های منتهی به ارومیه در محاصره زباله‌ها

آبان ۲۱, ۱۴۰۲۰:۳۰ ق٫ظ 60

چند سالی است که دفع نخاله‌های ساختمانی در حاشیه جاده‌های اصلی به یک امر عادی تبدیل شده به‌نحوی‌که تصویر بسیار زشتی از ریختن زباله در حاشیه جاده‌ها و ورودی‌های ارومیه را در ذهن هر رهگذری مجسم می‌کند.

زباله‌های کنار جاده ممکن است از منابع مختلفی مانند خودروها، مسافران، یا حتی مردم محلی به وجود آیند، این زباله‌ها می‌توانند شامل بطری‌ها، بسته‌بندی‌ها، سیگارها، یا انواع دیگری از پسماندها باشند.

مسائل مرتبط با زباله‌های کنار جاده شامل تأثیرات زیست‌محیطی منفی، آسیب به جذب چشمی، افت زیبایی منطقه و حتی افزایش خطرات بهداشتی می‌شوند، بسیاری از مناطق تلاش می‌کنند با تدابیری نظیر تنظیمات محلی، و جلب مشارکت مردم، به کاهش این مشکل پرداخته و مدیریت بهینه زباله‌ها را ارتقا دهند.

چند سالی است که دفع نخاله‌های ساختمانی و زباله‌های پلاستیکی در حاشیه جاده‌های اصلی و حاشیه‌ای به یک امر عادی تبدیل شده به‌نحوی‌که تصویر بسیار زشتی از ریختن زباله در حاشیه جاده‌ها و ورودی‌های شهر را در ذهن هر رهگذری مجسم می‌کند.

نخاله‌های ساختمانی که از آن با عناوین دیگری همچون ضایعات ساختمانی و پسماندهای ساختمانی نیز یاد می‌شود از دیگر معضلاتی است که مردم ارومیه با آن درگیر هستند.

مدتی است که حجم انبوهی از این نخاله‌های ساختمانی در اطراف جاده‌های منتهی به ارومیه تخلیه شده و چهره ورودی این شهر را به‌شدت زشت ساخته است.

از سمت ارومیه که وارد جاده سرو، گلمان و یا شهید کلانتری می‌شوید اولین چیزی که چهره هر بیننده را به خود خیره می‌کند زباله‌های اطراف جاده‌ها هستند که به یک معضل تبدیل شده و نمای نازیبایی به شهرها داده است.

کنار جاده‌ها مملو از شیشه، بتن، ملاط گچ‌وخاک، کاشی و سرامیک، ملاط ماسه و سیمان، قیروگونی، سنگ، موزاییک، تیرچه سقفی و چوب شده است و به نظر می‌رسد برخورد جدی با متخلفان صورت نمی‏‌گیرد؛ به همین دلیل لازم است که در جمع‌کردن و حمل و دفن اصولی نخاله‌های ساختمانی نظارت لازم به عمل آید تا هیچ فردی نتواند با دورزدن قانون و تخلف، حقوق دیگران را پایمال و در دل طبیعت و کنار جاده‌های اصلی و فرعی نخاله‌ها را تخلیه کند.

چراکه این رفتار نادرست ازیک‌طرف طبیعت و مسیر جاده‌ها را نازیبا می‌کند و از طرفی مشکلاتی را برای مردم به وجود می‌آورد و واضح است در این راه شهرداری به‌تنهایی نمی‌تواند حرکتی صورت دهد؛ بلکه همت دیگر مسئولان را هم می‎طلبد.

متأسفانه با وجود اعتراض‌های شهروندان طی سال‌های اخیر شاهد هیچ‌گونه مدیریت کارآمدی در خصوص پاک‌سازی و ساماندهی زباله‌ها در کنار جاده‌ها نبودیم و به‌صراحت می‌توان گفت این حجم از زباله انباشت شده درشان و منزلت به کلان‌شهر نمی‌باشد؛ بنابراین برای رفع این مشکل نیاز است فرهنگ‌سازی لازم در خصوص دفع صحیح زباله از سوی رسانه‌های اجتماعی در اختیار شهروندان قرار بگیرد.

مسئولان مربوطه نیز در جهت ساماندهی و پاک‌سازی در حاشیه جاده‌ها تدابیر لازم اتخاذ کنند و با خاطیان این امر برخورد قاطعانه داشته باشد.

ایجاد فرصت‌ها برای مشارکت فعّال مردم در فرآیند تصمیم‌گیری و اجرای پروژه‌های محلی مرتبط با مدیریت زباله می‌تواند باعث افزایش احساس مسئولیت اجتماعی و تعهد به حل این مشکل گردد.

همچنین ابزارها و فناوری‌های نوین می‌توانند در مدیریت و کاهش زباله‌ها به کار گرفته شوند، این شامل سامانه‌های هوشمند مدیریت زباله، بازیافت و استفاده از روش‌های دوستدار محیط‌زیست است.

باتوجه‌به اینکه مسئله مرتبط با محلی خاص است، همکاری میان مردم، مسئولان، و نهادهای محلی می‌تواند بهبود موقعیت را تسریع بخشد.

انتهای خبر/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×