حجم آب سد مهاباد افزایش یافت
خالد رحمانی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک» در خصوص وضعیت ذخایر آبی سد مهاباد اظهار کرد: با توجه به بارشهای اخیر حجم فعلی آب مخزن سد مهاباد ۶۱.۲ میلیون مترمکعب است که نسبت به مدت زمان سال گذشته با حجم ۵۶.۹ میلیون مترمکعب، ۴.۳ میلیون مترمکعب افزایشیافته است.
وی ادامه داد: تراز فعلی آب سد مهاباد به یک هزار و ۳۴۲ متر از سطح دریا رسیده که در مقایسه با تراز سال گذشته، یک متر افزایش داشته است.
مدیر امور آب مهاباد با اشاره به بارشهای مناسب در روزهای گذشته عنوان کرد: با توجه به بارشهای اخیر و شرایط مناسب رطوبتی، جهادکشاورزی بررسیهای لازم را انجام خواهد داد و در صورتی که نیاز به آبیاری کشت پاییزه نباشد، احتمالاً رهاسازی آب کشاورزی از سد مهاباد برای این فصل متوقف خواهد شد.
رحمانی ادامه داد: رهاسازی آب با دبی ۲ تا ۴ مترمکعب بر ثانیه در حال انجام است و تا رهاسازی 5 میلیون مترمکعب از مخزن سد، این عملیات حدود ۱۰ روز ادامه دارد و این به منظور تأمین نیاز آبی کشت پاییزه در منطقه و بر اساس درخواستهای مکرر از سوی بخش کشاورزی انجام شده است.
وی در ادامه بیان کرد: در صورتی که وضعیت بارشها ادامه یابد، این احتمال وجود دارد که به جای رهاسازی آب اضافی، منابع آبی سد برای فصول آتی نگهداری و ذخیره شوند.
رحمانی همچنین به همکاریهای صورتگرفته با جهاد کشاورزی در خصوص پایش وضعیت کشتهای پاییزه اشاره کرد و گفت: گزارشها نهایی از طرف جهاد کشاورزی بهزودی اعلام خواهد شد و بر اساس آن، تصمیمگیری نهایی برای ادامه یا توقف رهاسازی آب اتخاذ میشود.
مدیر امور آب مهاباد گفت: با توجه به افزایش بارشها در این فصل، امیدواریم که روند رهاسازی آب برای بخش کشاورزی تا حد ممکن کاهش یابد و درعینحال برای تأمین آب شرب و مصارف دیگر ذخایر سد مدیریت شود. در این زمینه، همکاری میان نهادهای مختلف اهمیت ویژهای دارد.
وی افزود: در حال حاضر ورودی آب به دریاچه سد ۵ مترمکعب در ثانیه است که در سال گذشته ۹ مترمکعب در ثانیه بود. همچنین، خروجی آب این سد نیز به میزان ۲.۵ مترمکعب در ثانیه در حال ثبت است، درحالیکه سال گذشته خروجی تنها برای تأمین آب شرب بود.
رحمانی در ادامه با اشاره به وضعیت بارشها در ایستگاه بارانسنجی سد مهاباد گفت: «تاکنون ۴۴.۵ میلیمتر بارندگی در این ایستگاه ثبت شده که در مقایسه با سال گذشته که تنها ۱۴ میلیمتر بارش داشتیم، نشاندهنده شرایط بهتر آبی در سال جاری است.
وی یادآور شد: این تغییرات در وضعیت منابع آبی سد مهاباد، به کشاورزان منطقه این اطمینان را میدهد که با رهاسازی صحیح و بهموقع آب، نیازهای آبی کشتهای پاییزه تأمین خواهد شد و درعینحال به حفظ ذخایر آبی سد برای فصول آینده کمک میشود.
رحمانی یادآور شد: سد مهاباد یکی از مهمترین سازههای آبی در آذربایجان غربی است که در شهرستان مهاباد واقع شده و نقش حیاتی در تأمین آب کشاورزی، شرب و صنعت منطقه دارد. این سد بر روی رودخانه مهاباد ساخته شده و با هدف کنترل سیلابها، ذخیرهسازی آب برای استفاده در فصول خشک و تأمین نیازهای آبی مختلف ایجاد شده است.
گفتنی است یکی از مهمترین مسائل در مدیریت سد مهاباد، رهاسازی آب بهطور بهینه است. با توجه به شرایط بارشها و نیازهای کشاورزی، معمولاً رهاسازی آب برای بخش کشاورزی در فصلهای مختلف انجام میشود. در فصول پاییز و بهار، رهاسازی آب برای آبیاری کشتهای مختلف به ویژه محصولات پاییزه و بهاره صورت میگیرد.
انتهای خبر/ و