» اخبار استان » بوکان » حوزه سلامت بوکان، گرفتار در کمبودها
بیمارستات
بوکان - گزارش و تحلیل

حوزه سلامت بوکان، گرفتار در کمبودها

تیر ۱۰, ۱۴۰۲۱۰:۴۸ ق٫ظ 70

بر اساس داده های موجود و همچنین گلایه های مردمی وضعیت حوزه بهداشت و درمان بوکان در وضعیت اسف ناکی قرار دارد و سلامت ساکنین این شهر گرفتار کمبود های بسیاری است.

به گزارش حرف‌رک به نقل از کانی‌پرس؛ در چند ماه گذاشته و به دنبال مرگ چهار نوزاد تازه‌متولدشده و عدم رضایت عمومی از بخش‌های مختلف بیمارستان بوکان، مسئولان ارشد شهرستانی را پای گفتگو با خبرنگار کانی پرس نشاند.

طی ماه‌های گذشته خبرهای مختلفی از مرگ‌ومیر چهار نوزاد تازه‌متولدشده و عدم رضایت شهروندی از بخش‌های مختلف بیمارستان بوکان در رسانه‌های شهرستانی و استانی بازتاب گسترده داشت.

سالیان متمادی است که حوزه بهداشت و درمان در بوکان به‌واسطه سیاسی‌کاری مدیران شهرستانی در حال پسرفت است، این مهم در حالی اتفاق می‌افتد که جامعه ۳۰۰ هزارنفری بوکان روز‌به‌روز نیاز بیشتری به حوزه بهداشت و درمان دارند.

استخدامی‌های گسترده بی‌ضابطه طی سالیان گذشته، عدم مجهز شدن به امکانات روز درمانی، نبود پزشکانی متخصص و متعهد به کار، فرسودگی بخش‌های مختلف بیمارستان از جمله بخش زایمان و نبود مدیریتی قوی و پاسخگو از مهم‌ترین مشکلات حوزه سلامت این شهرستان طی چند سال گذشته بوده که همیشه سبب ایجاد نارضایتی‌های گسترده در افکار عمومی شده است.

بوکانی ها از وضعیت اسف بار مدیریت سلامت بوکان گلایه‌مند هستند

محمد یکی از شهروندان بوکان در پیامی برای ما نوشت: متأسفانه طی ماه‌های گذشته به‌واسطه مریضی یکی از اعضای خانواده چندین بار به بیمارستان بوکان مراجعه کردم؛ ولی متأسفانه جدای از کمبود امکانات درمانی و حتی دارویی شاید عدم مدیریت در بخش‌های بیمارستان هستیم.

وی ادامه داد: برای پیداکردن یک سرم ساده باید تمام داروخانه‌های بوکان را بگردیم درحالی‌که اگر پارتی داشته باشیم در همان داروخانه بیمارستان به‌وفور پیدا می شود.

یکی دیگر از همشهریان بوکانی نیز در خصوص وضعیت بیمارستان این شهر می‌گوید: بوکان به‌واسطه نزدیکی به ۵ شهر از بهترین پتانسیل برای تبدیل‌شدن به مرکز سلامت منطقه برخوردار است؛ ولی متأسفانه هم اکنون از توانایی درمان همشهریان خود را نیز ندارد.

اسعد می‌گوید: نوبت‌دهی چندماهه برای بخش تصویربرداری، سرگردانی بیماران در شهرهای اطراف به‌واسطه عدم پاسخگویی بیمارستان از مشکلات اصلی حوزه درمان این شهرستان است.

هادی نیز در گفتگو با رسانه‌ها به وضعیت اسفناک مدیریت بیمارستان اشاره کرد و گفت: عدم حضور پزشکان متخصص در بخش‌های مختلف، عدم رسیدگی به تخلفات پایوران بیمارستان توسط مدیریت، افزایش زیرمیزی در بیمارستان و حتی مطب‌ها وضعیت حوزه سلامت بوکان را به ناکجاآباد می‌برد

عدم رضایت عمومی از حوزه بهداشت و درمان و کمبود امکانات این حوزه در نهایت سبب شد خبرنگار ما پای مدیران ارشد شهرستانی را به این موضوع باز کند و با آنان به گفتگو بنشیند.

بیمارستان بوکان جوابگوی نیاز فعلی شهرستان نیست

فرماندار بوکان در این گفتگو با اشاره به وضعیت فیزیکی بیمارستان بوکان گفت: بیمارستان فعلی بوکان با توجه فضای فیزیکی فاقد زیر ساخت‌های لازم در بخش درمان است و قطعاً جوابگوی جمعیت فعلی نیاز به درمان منطقه نیست.

خشایار صنعتی افزود: اجرای ساخت بیمارستان جدید که در مجاورت بیمارستان فعلی قرار دارد و همچنین تکمیل و راه‌اندازی درمانگاه تخصصی از مهم‌ترین اهداف مدیریت شهرستان در سال جاری خواهد بود.

انتقاد نماینده بوکان از عدم تحقق مصوبات وزارت بهداشت برای بوکان

در ادامه نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی از عدم تحقق مصوبات قبلی چهار ماه گذشته توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی انتقاد کرد و افزود: از مصوبات چهار ماه قبل تنها ۲۰ درصد آن محقق شده که این امر غیرقابل‌قبول است و این مهم را در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی پیگیر خواهم شد.

وی ادامه داد: نیلز است افزایش تعداد اتاق عمل بیمارستان بوکان و ارتقای بخش زایمان این بیمارستان به LDR افزایش یابد.

حبیب زاده تصریح کرد: «صدور مجوز استخدام پزشک طب اورژانسی یا پزشک عمومی برای اشتغال در درمانگاه و اورژانس بیمارستان بوکان»، «تهیه و تحویل ۹ عدد دستگاه پزشکی جهت تجهیز واحدهای پاراکلینیکی بیمارستان را در دستور کار قرار دادیم.

نماینده مردم بوکان در مجلس افزود: تجهیز مرکز تراکافت بیمارستان بوکان به دستگاه‌های همودیالیز و UPS نیز از دیگر برنامه‌های مدیریت شهری برای حوزه سلامت است.

نماینده بوکان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تأمین نیروی انسانی متخصص یکی از مهم‌ترین نیازهای حوزه سلامت در این شهرستان است که با جدیت پیگیر آن هستیم.

وی تصریح کرد: مدیریت شهری جدای از توجه به حوزه سلامت بوکان نگاه ویژه‌ای هم باید به شهر سیمینه داشته باشد.

انور حبیب‌زاده مهم‌ترین برنامه سلامت بوکان را اختصاص اعتبارات به پروژه بیمارستان ۲۵۰ که تختخوابی این شهرستان دانست و گفت: احداث بیمارستان جدید اصلی‌ترین خواسته مردم بوکان است که با جدیت پیگیر آن هستیم.

بی‌تردید امروز حوزه سلامت یکی از مهم‌ترین مقوله هی پیشرفت در یک جامعه است که می‌بایست متولیان امر و مدیران ارشد شهرستانی با جدید و جهادگونه به این حوزه مهم ورد پیدا کنند.

سلامتی جامعه یعنی پویایی و نشاط و که حاصل آن قطعاً ثمرات بسیاری را به دنبال خواهد داشت.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×