» اقتصادی » خرید اقساط یا نقدی، ترجیح شما چیست؟
اقتصادی - گزارش و تحلیل - میاندوآب
گپی با مردم؛

خرید اقساط یا نقدی، ترجیح شما چیست؟

خرداد ۳۰, ۱۴۰۳۳:۵۲ ب٫ظ 80

برای اینکه از میزان و دلایل علاقه‌مندی مردم و فروشندگان برای خریدوفروش قسطی اطلاعاتی کسب کنیم؛ سری به کوچه و بازار شهرمان زدیم و نظر مردم و فروشندگان را جویا شدیم.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک»، این روزها به هر مغازه‌ای که نگاه می‌کنی با نوشته‌ای روبرو می‌شوی به نام «فروش قسطی».

واقعیت این است که سال‌ها است که خریدوفروش قسطی به‌عنوان راهی برای خرید کالا در میان مردم ایران رایج شده است و عده‌ای به‌خاطر عدم توان مالی و عده‌ای نیز برای تعدیل در اقتصاد یا مصلحت‌های اقتصادی از خرید قسطی استفاده می‌کنند.

با افزایش نرخ تورم و کاهش قدرت خرید مردم؛ فروشندگان نیز برای فروش کالاهای خود رو به فروش اقساطی آورده‌اند.

برای اینکه از میزان و دلایل علاقه‌مندی مردم و فروشندگان برای خریدوفروش قسطی اطلاعاتی کسب کنیم؛ سری به کوچه و بازار شهرمان زدیم و نظر مردم و فروشندگان را جویا شدیم.

خرید اقساطی تنها از روی اجبار

علی عبدی یک از شهروندان میاندوآب در این زمینه به خبرنگار ما گفت: واقعیت این است که با افزایش نرخ تورم و کاهش قدرت خرید و افزایش قیمت کالا به‌ویژه لوازم‌خانگی و الکترونیکی؛ بیشتر مردم ترجیح می‌دهند تا خرید اقساطی داشته باشند.

این شهروند میاندوآب افزود: خود من بارها مجبور شده‌ام؛ سود چند درصدی که بابت اقساطی کردن کالاها از سوی مغازه‌داران بیان می‌شود را به جان خریده و کالای قسطی خریداری کنم.

وی گفت: در واقع مردم از روی اجبار به این سمت رفته‌اند وگرنه اگر قیمت کالا پایین باشد؛ فروش نقدی بسیار به‌صرفه بوده و آن را ترجیح می‌دهد.

اجناس را نقد می‌خرم

یکی از فروشندگان لوازم‌خانگی نیز به خبرنگار ما گفت: به نظر بنده مردم بیشتر دوست دارند نقد خرید کنند و به سمت خرید اقساطی نروند.

محمد دهقان اظهار کرد: قطعاً اگر اوضاع مالی مردم ایجاب کند اجناس را نقد می‌خرند همچنان که در سال‌های قبل نیز این‌گونه بود.

وی با اشاره به اینکه سال‌های پیش مردم به‌غیراز ضروریات؛ مایحتاج خود را نیز به‌صورت قسطی و نقد می‌خریدند؛ ولی باتوجه‌به مشکلات اقتصادی دیگر مردم به خرید مایحتاج ضروری اکتفا می‌کنند.

این فروشنده گفت: خودش به‌عنوان خریدار نیز بیشتر مایل است تمام مایحتاج خود را نقد خریداری کند؛ ولی وقتی توان مالی لازم را ندارد خود نیز مجبور به خرید قسطی می‌شود.

تمایل به فروش اقساطی دارم

مغازه‌دار دیگری نیز به خبرنگار ما گفت: این روزها تمایل به خرید قسطی بیشتر شده ما نیز بسیار مایلیم برای فروش بهتر و بیشتر فروش قسطی داشته باشیم.

بهنام ایرانی با بیان اینکه برخی حتی قدرت مالی برای پس‌دادن اقساط را ندارند و دیگر فروش اقساطی به نفع نیست، افزود: قبلاً نیز میزان خرید قسطی بالابود ولی مردم توان بیشتری برای پرداخت داشتند.

این شهروند میاندوآب اظهار کرد: به نظرم در کل خرید قسطی مردم را مصرف‌گرا بار می‌آورد و بیشتر مواقع مردم چیزهایی را که لازم ندارند نیز به‌صورت اقساطی می‌خرند.

فروش نقدی را می‌پسندم

رضاپور فروشنده لوازم الکتریکی نیز به خبرنگار ما گفت: ما فروش اقساطی نداشته و تمام اجناس خود را نقد می‌فروشیم، مگر در موارد خاص که خریدار را کاملاً می‌شناسیم.

وی با بیان اینکه شاید برخی مواقع خودش مجبور به خرید اقساطی مایحتاج خود شود، افزود: علی‌رغم این موضوع در امر فروش فقط نقدی کار می‌کنم و حتی سعی می‌کنم خرید مایحتاج منزل خود نیز نقدی باشد.

این شهروند با اشاره به اینکه کلاً با پرداخت اقساط میانه خوبی ندارد، گفت: اگرچه به‌صورت محدود خودم چند بار مجبور به خرید اقساطی شده‌ام؛ اما به‌عنوان فروشنده باتوجه‌به اینکه از بازگرداندن اقساط مطمئن نیستم؛ لذا خیلی کمتر به‌صورت قسطی‌فروش داریم اگرچه علی‌رغم تمایل مردم به خرید اقساطی؛ فروش کمتری خواهیم داشت و به این وضعیت نیز راضی هستیم تا اینکه دربه‌در به دنبال نقدکردن پولمان باشیم.

یا فروش اقساطی مشکلی نداریم

حسین محمدی فروشنده تجهیزات رایانه‌ای نیز به خبرنگار ما گفت: قبلاً فروش ما فقط به‌صورت نقد بود؛ اما اکنون با فروش اقساطی نیز مشکلی نداشته و علی‌رغم مشکلاتی که شاید در نقدکردن پول خود داشته باشیم؛ فروش اقساطی نیز داریم.

وی افزود: حوصله دردسرهای نسیه را نداریم و برای خرید اجناس مغازه نیز اگر نوسانات بازار نبود تمایل به اقساط کوتاه‌مدت داشتیم.

این شهروند تصریح کرد: وی به‌عنوان مصرف سایر اقلام مورد نیز خود نیز تماماً خرید نقدی می‌کند.

عادت به خرید قسطی داریم

یک بانوی میاندوآب نیز در این زمینه به خبرنگار ما گفت: خودش کمتر خرید خانه را انجام می‌دهد؛ اما خانواده وی سال‌ها است عادت به خرید قسطی کرده‌اند.

خانم احمدی با بیان اینکه خرید قسطی کمک زیادی به اقتصاد خانواده می‌کند، افزود: با خرید اقساطی می‌توان چیزی را که لازم داشت در زمان موردنیاز خریداری کرد و نیازی نیست مدت‌ها صبر کنیم تا پس‌انداز کرده و اقدام به خرید مایحتاج خود کنیم.

وی گفت: حتی سایر اقلامی را که پیش‌بینی می‌کند قرار است در آینده به آن نیاز داشته باشد قبلاً به‌صورت اقساطی تهیه می‌کند.

خرید نقدی را ترجیح می‌دهم

خانم آرزومند یک شهروند دیگری بود که به خبرنگار ما از تمایل به خرید نقدی گفت و عنوان کرد: خانواده ما در مورد اقلام موردنیاز خود بیشتر می‌پسندد که خرید نقدی کند و فقط زمانی به‌صورت قسطی خرید می‌کند که مجبور به خرید کالایی باشد که توان خرید نقدی را ندارد.

بدون خرید قسطی نباشد نمی‌توان زندگی کرد

حسین کرامت شهروند دیگر میاندوآب که کارمند نیز بود؛ به خبرنگار ما گفت: به‌طورکلی اگر خرید قسطی نباشد نمی‌شود زندگی کرد، مایحتاج ما فراتر از توان مالی برای خرید نقدی است.

این شهروند با بیان اینکه خرید قسطی موجب می‌شود هم مایحتاج تأمین شود و هم اینکه مجبور به پس‌انداز ماهانه درآمد شویم، تصریح کرد: مخارج آن‌قدر بالا است که پول را نباید بدون هدف هزینه‌کرد و باید پس‌انداز کرد.

وی گفت: همین که پول نقد در دست داشته باشیم ناخودآگاه خرج می‌شود و لذا آن را پس‌انداز کرده و هدفمند هزینه می‌کنیم.

تمایلی به خرید نقدی ندارم

صادق مسجدی نیز دیگر شهروندی بود که به خبرنگار ما از علاقه‌اش برای خرید اقساطی گفت و اظهار کرد: در کل حتی اگر پول نقد هم داشته باشد تمایلی به خرید نقدی ندارد.

وی با بیان اینکه بیشتر مایل است قسطی خرید کند و دوست ندارد سرمایه‌اش را یکجا برای خرید نقدی بگذارد، افزود: با پولی که در دست دارد اغلب خریدوفروش و تجارت می‌کند و سود و خوبی نصیبش می‌شود.

این شهروند با اشاره به اینکه بیشتر مردم نیز اگر می‌توانستند همه اقلام را نقد می‌خریدند، گفت: ولی اغلب توان خرید نقدی ندارند.

وی افزود: فروش اقساط بر قیمت کالا نیز تأثیر داشته و با فروش اقساط قیمت کالا بالاتر از قیمت واقعی می‌شود و کم‌کم قیمت واقعی کالا در کل بازار بالا می‌رود.

تأثیرات فروش اقساطی بر اقتصاد

آن‌طور که از گفته‌ها برمی‌آید؛ بیشتر مردم با توجه توان مالی خویش دوست دارند تا خرید اقساطی داشته باشند و خرید اقساطی را حتی در صورت داشتن توانایی مالی لازم بر خرید نقدی ترجیح می‌دهند.

اما فروش اقساطی تأثیرات متعددی بر اقتصاد دارد که از آن جمله می‌توان به تحریک تقاضا اشاره کرد.

فروش اقساطی باعث افزایش تقاضا می‌شود و افراد با امکان خرید اقساطی، می‌توانند لوازم موردنیاز خود را به‌سرعت تهیه کنند و این تحریک تقاضا به‌نوبهٔ خود باعث رونق بخش‌های مختلف اقتصاد می‌شود.

افزایش فروش و تولید دیگر تأثیر فروش اقساطی است که با افزایش تقاضا، تولید کالاها و خدمات نیز افزایش‌یافته و این امر به ایجاد اشتغال و افزایش درآمد افراد کمک می‌کند.

از سوی دیگر افزایش فروش اقساطی می‌تواند نرخ بهره را کاهش دهد چرا که افراد به‌جای قرض گرفتن از بانک، از فروشنده‌ها خرید می‌کنند و این موضوع می‌تواند تأثیر مستقیمی بر اقتصاد داشته باشد.

به‌طورکلی، فروش اقساطی تأثیرات متنوعی دارد که به وضعیت اقتصادی مردم وابسته است.

انتهای خبر/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×