خواص پرتقال و تاثیرات شگفت انگیز پرتقال بر روی بدن
همانطور که میدانیم پرتقال یکی از قدیمی ترین و پرمصرف ترین مرکبات است که بشر از آن تا کنون استفاده کرده است و خواص پرتقال بهخصوص در تصفیه خون و بسیاری از بیماری ها مفید است. ویتامین C یکی از عوامل مهم مهارکننده سرطان است که پرتقال منبع این ویتامین محسوب می شود. حدود 500 سال قبل از میلاد مسیح کنفوسیوس از آن نام برده است. پرتقال اولیه، کوچک، تلخ و پر از هسته بوده است که در اثر مهندسی ژنتیکی و همچنین انتخاب نوع بهتر و کود کافی درشت تر و شیرین تر شده است. پرتقال سرشار از ویتامین های B ،C، آهن، کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و مس است.
تا پیش از پانزده سالگی، سرطان خون بیش از هر سرطان دیگری در کودکان رواج دارد. پژوهشگران دریافته اند کودکانی که تا دو سالگی در هفته 4 تا 6 بار پرتقال (یا آب آن) را مصرف می کنند، میزان ابتلای آنان به سرطان خون در چهارده سالگی تا نصف کاهش می یابد. در شیر و یا غذای آنها یک تا سه قاشق کوچک چای خوری آب پرتقال اضافه کنیم تا آنها را در مقابل ویتامین C بیمه کند و از ابتلا به بیماری اسکوربیت و راشیتیسم جلوگیری کنند.
نکته: نوشیدن آب پرتقال به هیچ وجه به افرادی که زخم معده دارند توصیه نمی شود.
ارزش غذایی یک عدد پرتقال بزرگ
- انرژی 86 کیلو کالری
- پروتئین 2 گرم
- هیدرات کربن 22 گرم
- فیبر 4 گرم
- ویتامین c 97.89 میلی گرم
- اسید فولیک 55.2 میکرو گرم
- پتاسیم 333.04 میلی گرم
- تیاسین 0.16 میلی گرم