دهه کرامت فرصت بازیابی کرامت حقیقی زنان
حجتالاسلام سید محمد هاشمی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «حرفرک»، ضمن تبریک دهه کرامت اظهار کرد: آغاز و انجام دههٔ کرامت، ولادت دو کریم خاندان کرامت و مُجَلّای اسم اعظم کریم خداوندی است و نامگذاری این ایام به دههٔ کرامت حکمتی اجتماعی دارد که برخاسته از روح کریمانهٔ جامعهٔ ماست.
وی افزود: دههٔ کرامت یادآور عالیترین و پرمعناترین علایق یک خواهر نسبت مقام شامخ امام و مقتدا در قامت یک برادر و مظهر ایثار و عشق خاندان رسالت به سرکردگی حضرت احمد بن موسی (ع)، امیر جاودانهٔ عشق و وفا به امام، برادر و ولیامر است.
امامجمعه ماکو تصریح کرد: دههٔ باعظمت کرامت یازده روز ابتدایی دههٔ اول ماه ذیالقعده است که در آغاز ماه ذیقعده با تولد حضرت فاطمه معصومه علیها اسلام بزرگ بانویی از جنس امامت و زادروز حضرت احمد بن موسی (ع) در میانهٔ این دهه و میلاد هشتمین اختر آسمان امامت و ولایت حضرت علی بن موسیالرضا مرتضی (علیه آلاف التحیّه و الثّناء) بستری معنوی برای تبیین و کسب معارف از گنجینهٔ والای اهلبیت (ع) در برههٔ حساس کنونی جهان است.
وی ایمان و التزام به دهه کرامت را راهی برای رسیدن به حیات طیبه خوانده و گفت: بیشک، دین مبین اسلام از زمان ظهورش، ارزشهایی را برای بشریت به ارمغان آورد، این ارزشها به نحوی است که اگر آحاد بشر و جوامع گوناگون بشری به آنها ایمان آورده و ملتزم شوند، به حیات طیّبه خواهند رسید. دههٔ کرامت که چند سالی است در کشور پررنگ و پر رونق شده، از این جنس ارزشها است.
حجتالاسلام هاشمی تأکید کرد: در واقع دهه کرامت و ایام موالید عزیز و واجبالتعظیم آن از یک منظر در برگیرندهٔ چند موضوع مهم است. نخست ولادت باسعادت حضرت فاطمه معصومه (س)، خواهر بزرگوار حضرت رضا (ع)، بنابراین ترسیم رابطهٔ صمیمی خواهر و برادر از اهمیت ویژهای برخوردار است و از سوی دیگر این دهه فرصت مناسبی برای بازیابی جایگاه واقعی و کرامت حقیقی زنان، بهویژه دختران با تمسک از الگوپذیری دینی است.
وی خاطرنشان کرد: اگر جایگاه زن و مرد در جامعه بر اساس مبانی اسلامی بازتعریف شود و زنان به نقش واقعی خود و جایگاه حقیقی خویش واقف شوند، بسیاری از مشکلات امروز جامعه حل خواهد شد.
امامجمعه ماکو با اشاره به اهمیت دیگر دهه کرامت، اظهار کرد: موضوع دیگر ولادت باسعادت امام رضا (ع) است که نگاهی کریمانه نهتنها نسبت به همهٔ شیعیان، بلکه نسبت به همهٔ انسانها دارند و این نگاه فرا شمولی درسی عام برای همگان است. همچنین بحث ولایت و ولایتپذیری موضوع مهم دیگر این دهه است
وی در پایان گفت: شامید است با بهرهگیری از ظرفیتهای گرانسنگ دههٔ کرامت و بهرهمندی از تمامی ظرفیتهای موجود، اعم از مساجد، حسینیهها، مراکز فرهنگی و هنری، تشکلهای مردمنهاد، اعتاب مقدسه، حوزههای علمیه، مراکز آموزشی و فرهنگی در بزرگداشت شایسته این دهه، گامهای مؤثری برداشته شود.
انتهای خبر/