» اقتصادی » رشد ۹۰ درصدی ترانزیت کالا از گمرک پلدشت
گمرک پلدشت
اقتصادی - پلدشت - پیشخوان
مدیر گمرک پلدشت خبر داد:

رشد ۹۰ درصدی ترانزیت کالا از گمرک پلدشت

فروردین 7, 1403۱۱:۴۴ ق٫ظ 30

مدیر گمرک پلدشت گفت: سال گذشته ترانزیت کالا از گمرک شهرستان پلدشت نسبت به مشابه سال گذشته ۹۰ درصد افزایش‌یافته است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری «حرف رک»، محمد دادرس در گفتگو با خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری «آراز سسی» با اشاره به میزان ترانزیت در سال ۱۴۰۲ اطهار کرد: سال گذشته ترانزیت کالا از گمرک شهرستان پلدشت نسبت به مشابه سال گذشته ۹۰ درصد افزایش‌یافته است.

وی با بیان اینکه روزانه ۳۰۰ کامیون از مرز پلدشت تردد می‌کند، افزود: در سال ۱۴۰۲ به میزان ۹۶۰ هزار تن و به ارزش پنج میلیارد و ۱۴۶ میلیون دلار به مقصد کشورهای آسیایی و اروپایی ترانزیت شده که نسبت به سال ما قبل آن ۹۰ درصد رشد داشته است.

دادرس در خصوص صادرات کالا از گمرک پلدشت گفت: در سال گذشته به میزان ۳۸۶ هزار تن به ارزش ۶۱۰ میلیون دلار انواع کالاهای صادراتی سایر گمرکات از این گمرک خارج و همچنین به ارزش ۱۶ میلیون دلار انواع کالاهای ایرانی از طریق گمرک پلدشت به مقصد کشورهای آسیایی و اروپایی صادر شده است که نسبت به سال ما قبل آن ۱۵ درصد رشد داشته است.

مدیر گمرک پلدشت با اعلام این خبر افزود: گمرک شهرستان پلدشت تنها گذرگاه کشورمان با جمهوری آذربایجان در استان آذربایجان غربی است.

وی ادامه داد: این گمرک پایانه صادراتی و ترانزیتی ایران – آذربایجان و کریدور غرب به شرق و شمال به جنوب در کشورمان و نزدیک‌ترین مسیر برای رساندن کالاهای ترانزیتی به کشورهای آسیا میانه و منطقه قفقاز است.

لازم به ذکر است پایانه و گمرک شهرستان پلدشت با قدمتی بیش از سی‌سال چهارمین مرز ارتباطی کشورمان با جمهوری آذربایجان است که ارزش مبادلات تجاری سالانه این گمرک به ۶ میلیارد دلار می‌رسد.

پلدشت یکی از شهرهای مرزی استان آذربایجان غربی در شمال غربی‌ترین نقطه ایران و ساحل رود ارس است. این شهر مرکز سیاسی و اداری شهرستان پلدشت است. شهر پلدشت در میان دو دشت شیبلو و زنگنه قرار گرفته است. از این شهر به‌راحتی می‌توان «شاه تختی» در جمهوری خودمختار نخجوان و حتی ساختمان‌های شهر نخجوان را دید. مردم دو شهر همسایه (پلدشت و نخجوان) قرابت اجتماعی و مراودات فرهنگی مختلفی دارند و به‌عنوان یکی از دروازه‌های جمهوری اسلامی ایران با جمهوری آذربایجان محسوب می‌شود.

پل پلدشت – شاه تختی در محدوده مرز ایران و جمهوری خودمختار نخجوان با عنوان پل دوستی در سال ۱۳۸۶ افتتاح شد که تردد بین دو سوی مرز از طریق این پل انجام می‌گیرد.

انتهای خبر/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×