» اخبار استان » سرمایه‌گذاری ۱۴۵۰ میلیاردی در بخش کشاورزی آذربایجان‌غربی
اخبار استان - اقتصادی - پیشخوان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی خبر داد:

سرمایه‌گذاری ۱۴۵۰ میلیاردی در بخش کشاورزی آذربایجان‌غربی

بهمن 14, 140311:42 ق.ظ 2۰

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: با اجرای پروژه‌های گسترده کشاورزی، دامپروری و صنایع تبدیلی در آذربایجان‌غربی، بیش از یک هزار و ۴۵۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات دولتی، تسهیلات بانکی و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این بخش هزینه شده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «حرف‌رک»؛ خسرو شهبازی صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه از سرمایه‌گذاری گسترده در بخش کشاورزی استان خبر داد و اظهار داشت: طی یک سال اخیر بیش از یک هزار و ۴۵۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات دولتی، تسهیلات بانکی و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی برای توسعه پروژه‌های کشاورزی، دامپروری و صنایع تبدیلی هزینه شده است که این امر زمینه ایجاد بیش از ۲۹ هزار فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم را فراهم کرده است.

وی تصریح کرد: در سال گذشته، با اجرای پروژه‌های متنوع در حوزه کشاورزی، دامپروری، صنایع تبدیلی و شیلات، توانستیم به توسعه اقتصادی و افزایش بهره‌وری در این بخش کمک شایانی کنیم در همین راستا، بیش از ۷۷ هزار خانواده از مزایای این پروژه‌ها بهره‌مند شده‌اند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه گلخانه‌ای افزود: یکی از بخش‌های مهمی که مورد توجه قرار گرفته، توسعه گلخانه‌هاست که با هدف افزایش تولید محصولات کشاورزی و کاهش وابستگی به شرایط اقلیمی در دستور کار قرار دارد.

وی افرود: در همین راستا، چندین واحد گلخانه‌ای مدرن با پیش‌بینی سرمایه‌گذاری ۳۷۰ میلیارد تومانی در حال احداث است که با بهره‌برداری از آنها، ظرفیت تولید محصولات کشاورزی استان افزایش خواهد یافت.

شهبازی با تأکید بر اهمیت صنایع تبدیلی و تکمیلی در افزایش ارزش افزوده محصولات کشاورزی، خاطرنشان کرد: واحدهای دامپروری صنعتی جدیدی در حال احداث هستند که می‌توانند در تأمین گوشت و لبنیات استان و کشور نقش مهمی ایفا کنند.

وی گفت: همچنین، چهار واحد سردخانه و یک واحد کشتارگاه صنعتی جدید در استان ایجاد شده که امکان نگهداری و عرضه بهتر محصولات پروتئینی را فراهم می‌کند.

شهبازی افزود: در راستای توسعه شیلات و آبزی‌پروری، سه پروژه مهم اجرایی شده که شامل تولید آرتمیا، پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب و توسعه مزارع پرورش ماهی است.

وی گفت: با اجرای این پروژه‌ها، ضمن افزایش ظرفیت تولیدی استان، امکان کاهش وابستگی به واردات آرتمیا نیز فراهم خواهد شد.

مدیریت منابع آبی و افزایش بهره‌وری کشاورزی

شهبازی با اشاره به اهمیت پروژه‌های حوزه آب و خاک، تصریح کرد: در بخش مدیریت منابع آبی، ۷۶ پروژه در زمینه بهینه‌سازی مصرف آب و افزایش بهره‌وری اجرایی شده که از این تعداد، ۴۵ پروژه مربوط به اجرای سامانه‌های آبیاری نوین است.

وی عنوان کرد: همچنین، یک پروژه بازسازی قنوات، هشت پروژه احداث و بهسازی انهار، سه استخر ذخیره آب و ۱۱ پروژه انتقال آب با لوله اجرا شده است که همگی در راستای افزایش بهره‌وری منابع آبی استان و کاهش هدررفت آب اجرا شده‌اند.

شهبازی ادامه داد: این اقدامات نقش مهمی در بهینه‌سازی مصرف آب و افزایش راندمان تولید کشاورزی دارند و کمک می‌کنند تا کشاورزان استان بتوانند با مدیریت بهتر منابع، تولیدات خود را افزایش دهند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان به اقدامات انجام‌شده برای حمایت از عشایر اشاره کرد و گفت: ۱۸ پروژه در حوزه خدمات‌رسانی به عشایر اجرا شده که شامل بازسازی و مرمت راه‌های عشایری، اجرای خط انتقال آب و احداث مخازن آب است. همچنین، دو پروژه احداث آبشخور دام نیز در دستور کار قرار دارد که به توسعه دامپروری در میان عشایر کمک خواهد کرد.

وی افزود: در بخش تعاون روستایی نیز ۹ پروژه شامل احداث ساختمان‌های اداری، انبارهای نگهداری محصولات کشاورزی و مراکز خدمات‌رسانی به کشاورزان اجرا شده است همچنین، یک واحد تولید و پرورش قارچ دکمه‌ای به بهره‌برداری رسیده که می‌تواند به ایجاد اشتغال و افزایش درآمد در مناطق روستایی کمک کند.

سرمایه‌گذاری در واحدهای تولیدی مرغ گوشتی

شهبازی با اشاره به اهمیت توسعه صنعت طیور در استان، اظهار داشت: در راستای افزایش ظرفیت تولید گوشت سفید، یک واحد پرورش مرغ گوشتی با ظرفیت یک میلیون و ۲۵۰ هزار قطعه در حال احداث است که در مقایسه با سایر واحدهای موجود در استان، ظرفیت بسیار بالایی دارد.

وی با بیان اینکه تولید گندم در استان روند صعودی داشته است، گفت: در سال ۱۴۰۲، میزان خرید تضمینی گندم از کشاورزان استان به ۶۸۳ هزار تن رسید که در مقایسه با دو سال گذشته، رشد یک و نیم برابری داشته است.

شهبازی در پایان خاطرنشان کرد: با اجرای این پروژه‌ها، نه‌تنها زمینه اشتغال‌زایی و افزایش تولید در بخش کشاورزی فراهم شده، بلکه استان آذربایجان‌غربی به یکی از قطب‌های اصلی کشاورزی، دامپروری و شیلات کشور تبدیل خواهد شد.

انتهای خبر/ م

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×