سفر رئیسجمهور به کشورهای آمریکای لاتین ماهیت سیاسی و اقتصادی دارد
به گزارش حرف رک به نقل از زرین خبر، حجتالاسلاموالمسلمین اصغر جلالی در خطبههای نمازجمعه این هفته چهاربرج با اشاره به بازدید رهبر معظم انقلاب از نمایشگاه دستاوردهای هستهای و دیدار مسئولان و کارشناسان سازمان انرژی اتمی با ایشان، اظهار کرد: حضور دانشمندان و کارشناسان و مدیران صنعت هستهای کشور در کشاکش مذاکرات ایران همراه با برگزاری نمایشگاهی از آخرین دستاوردهای هستهای، پیام حکمت و عقلانیت و قاطعیت هوشمندانه در مواجهه با طرفهای مذاکره بود.
امامجمعه چهاربرج با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب از صنعت هستهای بهعنوان کلید پیشرفت ایران نام بردند، گفت: تنوع و فراوانی کاربردها و گستره کارایی صنعت هستهای در تسهیل زیست انسانی و بهرهوری بهتر در استفاده از مواهب خدادادی و طبیعی که استفاده از صنعت هستهای زمینه بهرهمندی بهتر و بیشتر و ارزانتر و بهصرفه را برای دولتها و ملتها فراهم میآورد.
وی افزود: نقش صنعت هستهای و دستیابی ایران به دانش هستهای بهعنوان یک دانش صفشکن و بنبست شکن؛ نادرستی و ابطال نظریه و گزاره غلط “ما نمیتوانیم” را بیشازپیش نمایان کرد.
جلالی تصریح کرد: در این نمایشگاه مهمترین دستاوردهای متخصصان و محققان دانش هستهای در بخشهای مربوط به زندگی مردم بهویژه در حوزههای «پزشکی»، «دارویی»، «صنعتی»، «کشاورزی و غذایی»، «انرژی، آب و ساخت نیروگاه» و «زمینشناسی» بهنمایشدرآمده بود.
امامجمعه چهاربرج با تشریح دستاوردهای متخصصان صنعت هستهای در کشور، اظهار کرد: «ایزوتوپ تلوریوم ۱۳۰» که در حوزه پزشکی کاربرد دارد، تولید بیش از ۵۰ رادیو داروی تشخیصی، تسکینی و درمانی، تولید پودر «همو استات» یا «بندآورنده خون» که ایران را در زمره پنج کشور دارای دانش فنی ساخت این محصول پزشکی قرارداد و چندین مورد دیگر از جمله دستاوردهای مهم صنعت هستهای تنها در بخش پزشکی هستند.
وی با بیان اینکه ساخت نیروگاههای قدرت در سواحل جنوبی و شمالی کشور، ساخت نیروگاههای کوچک و بومی و ساخت مجتمعهای آبشیرینکن در بوشهر از دستاوردهای دانش هستهای در حوزه انرژی و آب است، تصریح کرد: دانش هستهای در سه بخش «پلاسما، زیستی و پرتودهی» به کمک بخش کشاورزی و امنیت غذایی نیز آمده و مقابله با آفات کشاورزی، آفتزدایی از غلات، مواد غذایی و افزایش ماندگاری آنها، مهمترین خدمات دانش هستهای در بخش کشاورزی است.
جلالی گفت: استفاده از دانش هستهای در بخش صنعت و حفاظت از محیطزیست، طراحی و ساخت سامانه شتابدهنده «الکترواستاتیک الکترون» برای تصفیه پسابهای صنعتی و قابلاستفاده در صنایع تولید لاستیک و صنایع پلیمری و بومیسازی قطعات و تجهیزات از معدن تا نیروگاه از جمله دیگر دستاوردهای صنعت هستهای برای ایران اسلامی است.
امامجمعه چهاربرج با اشاره به اینکه هم اکنون سوخت هستهای و تمام مراحل آن با دانش بومی هستهای در داخل کشور انجام میشود، اظهار کرد: بومیسازی این صنعت، علیرغم همه سنگاندازیهای دشمنان، شکست بزرگ آنان و یک رویداد بینظیر است که اهلفن و دانش مربوطه، آن را درک میکنند و به فرموده رهبر معظم انقلاب نشاندهنده ناکامی غرب و تحقیر غربگرایانی است که در صدد تحقیر ملت و تضعیف روحیه کار و امید در کشور بودند.
وی با بیان اینکه امروز نظام و انقلاب اسلامی الگو و الهامبخش برای دیگر کشورهای جهان و منطقه تبدیل شده است، گفت: بزرگترین خطر برای دشمنان همان نقش الهامبخش و الگویی ایران برای کشورهای دیگر منطقه و جهان است که از “ما میتوانیم” ایران اسلامی الگو میگیرند.
جلالی با تاکید بر اینکه باید مردم را با ابعاد گوناگون و تأثیرات این پیشرفتها در زندگی ملت آشنا کرد، گفت: تبیین اهمیت سهگانه صنعت هستهای یعنی آبروبخشیدن به کشور از لحاظ پیشرفت و تواناییهای کشور در عرصههای فنّی، اقتصادی، سلامت و بهتر شدن زندگی برای مردم، گرهگشایی برای کشور از جهت وزن سیاسی جهانی و بینالمللی و تزریق روحیهی امید و اعتمادبهنفس در ملت ضروری است.
امام جمعه چهاربرج در ادامه به سفر رئیس جمهور به سه کشور آمریکای لاتین اشاره کرد و افزود: این سفر را میتوان در راستای راهبرد تقویت محور لاتینی دولت سیزدهم تفسیر کرد که از همان اوایل روی کار آمدن این دولت کلید خورد و در این مدت بارها شاهد تردد دیپلماتیک مقامات ایران و حیاط خلوت آمریکا بودهایم.
وی به اهمیت این سفر اشاره کرد و گفت: دیدگاه ضدآمریکایی؛ نقطه پیوند تهران و کشورهای آمریکای لاتین بوده و فضای سیاسی و نگرش سیاسی مردم این پهنه جغرافیایی را میتوان در ضدیت با آمریکا تعریف کرد.
جلالی با بیان اینکه کشورهای حوزه آمریکای جنوبی بهویژه ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه به سبب انتخاب نظامی سیاسی، اقتصادی و ایدئولوژیک مختص خود، سالهاست که مورد خشم و غضب همسایه شمالی خود هستند، اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران و انقلاب نیکاراگوئه یکفصل مشترک داشت و آن قیام علیه دیکتاتورهای وابسته به غرب بود و این مهمترین دلیل دشمنی و تهدیدات بلوک غرب علیه دو کشور است.
امامجمعه چهاربرج با اشاره به اینکه آمریکا در حیاطخلوت خود جایگاهی نداشته و مردم این حوزه جغرافیایی همواره از لحاظ نگرش سیاسی به چپ ضدآمریکایی، متمایل بودهاند، تصریح کرد: در سالهای اخیر نیز موج ضدامپریالیستی در آمریکای لاتین شدت گرفته تا جایی که امروزه ونزوئلا، کوبا، بولیوی، شیلی، آرژانتین، کلمبیا، نیکاراگوئه و برزیل از جمله هشت کشور آمریکای لاتین هستند که در اردوگاه چپ تعریف شده و نگاه کشورهای آمریکای لاتین به شرق از چین و روسیه گرفته تا ایران شده است.
وی افزود: نگاه منفی مردم و دولتمردان آمریکای لاتین به سیاستهای قلدرمآبانه آمریکا، بستر را برای نزدیکی ایران و بازیگران این پهنه جغرافیایی هموار کرده است که سند راهبردی ۲۰ساله ایران و ونزوئلا در کنار تقویت روابط اقتصادی و تجاری تهران با کشورهای بولیوی، نیکاراگوئه و اکوادور از تحکیم ائتلاف محور ضد امپریالیسم در حیاطخلوت آمریکا نشان دارد.
جلالی به بسترها و ظرفیتهای تجاری و اقتصادی همکاری با این کشورها اشاره کرد و گفت: کشاورزی، معدن و صنایع آمریکای لاتین ظرفیت یا به زبانی بهتر گنج بزرگی است که بسیاری از کشورهای جهان از دیرباز تاکنون برای بهرهگیری از آن در تلاش هستند و دلیل تقلای کاخ سفید برای تسلط به این منطقه هم به دلیل وجود چنین ظرفیتی است.
امامجمعه چهاربرج تصریح کرد: در ارتباط با ونزوئلا نیز قطار همکاریهای تهران – کاراکاس با امضای اسناد راهبردی بلندمدت ۲۰ساله بین دو کشور سرعت گرفته و انتظار میرود در جریان این سفر بر سرعت این قطار افزوده شود.
انتهای پیام/