شور و حال مردم ارومیه در جشن غدیر
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «حرفرک» عید غدیر خم، یکی از مهمترین اعیاد شیعیان، امسال نیز با شور و شکوه خاصی در سراسر ایران اسلامی برگزار شد. در این میان، شهر ارومیه نیز شاهد برنامههای متنوعی به مناسبت این عید بزرگ بود که از جمله آنها میتوان به برگزاری جـشن غدیر خم و پـیادهروی کیلومتری در خیابان شهید سلیمانی اشاره کرد.
جـشن غدیر خم در روز سهشنبه در خیابان شهید سلیمانی ارومیه برگزار شد. این جـشن با حضور گسترده مردم، علما و روحانیون و همچنین مسئولان استانی همراه بود. در این جـشن، برنامههای متنوعی از جمله سخنرانی، مداحی، شعرخوانی، اجرای گروههای سرود و تواشیح و برپایی ایستگاههای صلواتی و پذیرایی برگزار شد.یکی از ویژهترین برنامههای جـشن غدیر خم در ارومیه، پـیادهروی کیلومتری بود که در خیابان شهید سلیمانی برگزار شد. در این پـیادهروی، مردم با طیکردن مسافت یک کیلومتر، ضمن ابراز ارادت به امام علی (ع) و واقعه غدیر خم، با یکدیگر همدلی و همبستگی خود را به نمایش گذاشتند.
این پیادهرویها که در روز عید غدیر و همزمان با سراسر کشور برگزار شد، با حضور گسترده مردم از اقشار مختلف جامعه همراه بود. مردم با طیکردن مسافتهای مختلف در خیابانها و میادین شهر، ضمن ابراز ارادت به امام علی (ع) و واقعه غدیر خم، با یکدیگر همدلی و همبستگی خود را به نمایش گذاشتند.شور و حال مردم در این پیادهرویها وصفناپذیر بود. پیر و جوان، زن و مرد، با پرچمهای رنگی و لباسهای نو در این راهپیمایی شرکت کرده بودند و ندای «یا علی» و «اللهاکبر» سر میدادند.
در طول مسیر،ایستگاههای صلواتی و پذیرایی برپا شده بود و مردم با شربت، چای و شیرینی پذیرایی میشدند.حضور پرشور مردم در این پیادهرویها، بار دیگر عظمت و شکوه عید غدیر خم را به رخ جهانیان کشید و نشان داد که مردم ایران همچنان به آرمانها و ارزشهای انقلاب اسلامی پایبند هستند.حضور پرشور مردم در جـشن غدیر خم و پـیادهروی کیلومتری، نشاندهنده ارادت و علاقه قلبی مردم آذربایجان غربی به اهلبیت عصمت و طهارت (ع) و واقعه غدیر خم است. این حضور گسترده، بار دیگر عظمت و شکوه این عید بزرگ را به رخ جهانیان کشید.
جـشن غدیر خم و پـیادهروی کیلومتری در خیابان شهید سلیمانی، بازتاب گستردهای در رسانههای محلی و استانی داشت. خبرگزاریها، روزنامهها و صداوسیما با پوشش این برنامه، به ترویج فرهنگ غدیر و تبیین اهمیت این واقعه مهم در تاریخ اسلام پرداختند. جـشن غدیر خم و پـیادهروی کیلومتری در خیابان شهید سلیمانی، برنامهای باشکوه و پرمحتوا بود که در راستای ترویج فرهنگ غدیر و تبیین اهمیت واقعه غدیر خم برگزار شد. حضور پرشور مردم در این برنامه، نشاندهنده ارادت و علاقه قلبی مردم آذربایجان غربی به اهلبیت عصمت و طهارت (ع) و واقعه غدیر خم است.
خان نعمت اهل بیت گسترده شده است
فاطمه پور حسینی یکی از شرکتکنندگان در جشن بزرگ غدیر خم در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی حرفرک اظهار کرد: خان نعمت اهلبیت درباره گسترده شد و با حضور در این جشن میخواهیم باری دیگر ارادت و عشق خود به اهلبیت را نشان دهیم.
وی ادامه داد: عید غدیر خم یکی از مهمترین اعیاد شیعیان است و به مناسبت واقعه غدیر خم در سال ۱۸ هجری قمری جشن گرفته میشود. در این روز، پیامبر اسلام (ص) حضرت علی (ع) را بهعنوان جانشین خود معرفی کردند. این واقعه از نظر شیعیان، از مهمترین رویدادهای تاریخ اسلام است و عید غدیر خم بهعنوان عید ولایت و امامت شناخته میشود.
پور حسینی تصریح کرد: نذری دادن در عید غدیر سابقهای دیرینه دارد و از زمان پیامبر اسلام (ص) رواج داشته است. روایت شده است که پیامبر (ص) در روز غدیر خم برای سلامتی و عزت حضرت علی (ع) نذر کردند. از آن زمان، شیعیان نیز در این روز به نیت سلامتی و برآوردهشدن حاجات خود نذر میکنند.
وی یادآور شد: نذریهای عید غدیر بسیار متنوع هستند. از جمله نذریهای رایج میتوان به پخت غذاهایی مانند آش رشته، حلیم، قیمه و خورشت اشاره کرد. همچنین، برخی افراد نذر میکنند که در این روز صدقه بدهند، قرآن کریم بخوانند یا به نیازمندان کمک کنند.
پورحسینی با اشاره به غرفههای نذری عنوان کرد: نذری دادن در عید غدیر علاوه بر اینکه سنت حسنهای است، فواید معنوی و روحانی نیز دارد. نذر کردن باعث میشود که انسان به خدا نزدیکتر شود و از او حاجت بخواهد. همچنین، نذری دادن فرصتی برای کمک به نیازمندان و افراد کمبضاعت است.
وی با اشاره به اهمیت نذری دادن افزود: به نظر من، مهمترین چیز در نذری دادن، نیت خالص و خداپسندانه است. نذر باید با انگیزهٔ کمک به دیگران و تقرب به خداوند انجام شود. همچنین، بهتر است نذری چیزی باشد که برای انجام آن توانایی داریم و میتوانیم به آن عمل کنیم.
توزیع ۲۰۰۰ غذای نذری توسط کانونهای فرهنگی هنری مساجد
محسن رضایی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرفرک» اظهار کرد: به مناسبت عید غدیر، ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد آذربایجان غربی با همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) در استان، اقدام به پخت و توزیع غذای نذری برای ۲۰۰۰ نفر در مناطق کمبرخوردار کرد. این اقدام خداپسندانه بهمنظور ترویج فرهنگ طعمدهی در عید غدیر و کمک به نیازمندان انجام شد.
وی ادامه داد: در این طرح، ۲۰۰۰ پرس غذای گرم در آشپزخانههای مساجد پخت و سپس در بین خانوادههای نیازمند مناطق کمبرخوردار استان توزیع خواهد شد.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد آذربایجان غربی، اظهار داشت: عید غدیر، عید ولایت و امامت حضرت علی (ع) و روزی برای ترویج فرهنگ ایثار و کمک به نیازمندان است. کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان همواره در مناسبتهای مختلف مذهبی و ملی، برنامههای مختلف فرهنگی و اجتماعی را اجرا میکنند، و پخت و توزیع غذای نذری در عید غدیر یکی از این برنامههاست.
رضایی همچنین از همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) در اجرای این طرح قدردانی کرد و افزود که این اقدام خداپسندانه در راستای اجرای طرح«چله خدمت» و باهدف ترویج فرهنگ احسان و نیکوکاری و همچنین کمک به نیازمندان انجام شده است.
غدیر فرصتی است برای تفکر درباره ارزشها و اصول اسلامی
علی قدسی یکی از خادمهای که در حال توزیع نذری در جشت غدیر خم بود به خبرنگار حرفرک گفت: در این روز، خداوند نعمت را بر مسلمانان تمام کرد و ولایت و امامت حضرت علی (ع) به فرمان او بهواسطهٔ حضرت ختمیمرتبت پیامبر (ص) اعلام شد. این واقعه نشاندهندهٔ اهمیت ولایت امام علی (ع) و مقام او در اسلام است.
وی ادامه داد: جشن غدیر، فرصتی است تا به فرهنگ ایثار و نیکوکاری توجه کنیم. این روز، ما را به کمک به نیازمندان و ارائه خدمات به دیگران تشویق میکند.
قدسی ادامه داد: در واقعه غدیر، آیهای از قرآن کریم نازل شد که در آن خداوند متعال دین اسلام را کامل شده و نعمت خود را بر مسلمانان تمام شده اعلام کرد. این آیه نشان میدهد که واقعه غدیر خم، از نظر الهی، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
وی خاطرنشان کرد: اعلام ولایت امام علی (ع) در غدیر، نشاندهندهٔ وحدت امت اسلامی است. این واقعه، مسلمانان را به همدیگر نزدیکتر میکند و اهمیت وحدت را تأکید میکند. بهطورکلی، جشن غدیر یک فرصت است تا دربارهٔ ارزشها و اصول اسلامی تفکر کنیم و به ترویج فرهنگ ایثار و نیکوکاری بپردازیم.
قدسی با اشاره به پیادهروی اظهار کرد: این پیادهرویها فرصتی برای مردم بود تا با یکدیگر همدلی و وحدت خود را به نمایش بگذارند. مردم با سلایق و گرایشهای مختلف سیاسی و مذهبی در کنار هم راهپیمایی میکردند و این نشاندهنده وحدت و انسجام ملت ایران است.
انتهای خبر/