» اجتماعی » صدور حکم جایگزین حبس برای تهیه لوازم‌التحریر
اجتماعی - اخبار استان - پیشخوان
رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی مطرح کرد:

صدور حکم جایگزین حبس برای تهیه لوازم‌التحریر

مرداد ۶, ۱۴۰۳۱۱:۴۱ ق٫ظ 40

رئیس‌کل دادگستری آذربایجان غربی از صدور یک حکم جایگزین حبس در دادگاه کیفری ۲ تکاب خبر داد که بر اساس آن، متهم موظف به تهیه لوازم‌التحریر برای دانش‌آموزان نیازمند روستاهای این شهرستان به ارزش ۵ میلیون تومان شده است.

ناصر عتباتی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرف‌رک» از صدور یک حکم جایگزین حبس در دادگاه کیفری ۲ تکاب خبر داد و اظهار کرد: بر اساس این حکم جایگزین، متهم موظف به تهیه لوازم‌التحریر برای دانش‌آموزان نیازمند روستاهای این شهرستان به ارزش ۵ میلیون تومان شده است.

رئیس‌کل دادگستری آذربایجان غربی ادامه داد: در راستای اجرای سیاست‌های کاهش جمعیت کیفری و به‌کارگیری مجازات‌های جایگزین حبس در استان، رئیس شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری ۲ تکاب، با رعایت شرایط قانونی، متهم پرونده را به‌جای تحمل حبس تعزیری، به تهیه لوازم‌التحریر برای دانش‌آموزان نیازمند محکوم کرد. این اقدام با هماهنگی مدیر آموزش‌وپرورش شهرستان تکاب انجام می‌شود.

عتباتی عنوان کرد: صدور حکم جایگزین حبس به عنوان یکی از راهکارهای نوین در سیستم قضایی، به منظور کاهش تراکم جمعیت زندان‌ها و نیز اصلاح و بازپروری مجرمان به‌جای مجازات سنتی حبس، مورد توجه قرار گرفته است. این رویکرد به دنبال تغییر نگرش از مجازات صرف به سوی اصلاح و بازپروری فرد بزهکار و همچنین کاهش آسیب‌های اجتماعی ناشی از زندان است.

وی با تأکید بر مجازات‌های جایگزین حبس تصریح کرد: در کنار برخوردهای قاطع قضایی، استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس برای جرایم سبک و کم‌اهمیت باهدف ارائه خدمات عمومی و کمک به افراد نیازمند موردتوجه ویژه قرار دارد.

عتباتی ادامه داد: این نوع احکام جایگزین حبس نه‌تنها به کاهش جمعیت زندانیان کمک می‌کند، بلکه باعث ارتقای حس همدلی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی نیز می‌شود. از دیگر مزایای این نوع مجازات‌ها می‌توان به صرفه‌جویی در هزینه‌های زندان و بهره‌برداری از نیروی انسانی در جهت اهداف خیرخواهانه اشاره کرد.

رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: این تصمیم به‌عنوان بخشی از یک رویکرد جدید در نظام عدالت کیفری مطرح شده است که تلاش دارد با بهره‌گیری از راه‌حل‌های جایگزین، ضمن تأمین عدالت، به بهبود وضعیت اجتماعی و اقتصادی جامعه نیز کمک کند. این نوع رویکرد می‌تواند الگوی مفیدی برای سایر مناطق و دادگاه‌ها باشد تا از ظرفیت‌های انسانی در جهت بهبود شرایط اجتماعی استفاده شود.

انتهای خبر/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×