ضرورت ارتقای کیفی برنامههای صداوسیمای آذربایجان غربی
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک»، روزگاری مرکزی بود در ایران به نام صداوسیمای آذربایجان غربی که از تمامی مراکز استانها سرتر بود و حرفی برای گفتن داشت. در تمام جشنوارههای مراکز استانها همواره بهعنوان استان برتر معرفی میشد و آثار تولیدیاش زبانزد عام و خاص بود.
برنامههایش پرمخاطب و بینندگانی از سایر استانها نیز داشت و شب که میشد مردم سراسر استان خود را به پای جعبه جادویی میرساندند تا از برنامههای شبانگاهیاش که پر از شور و نشاط بود لذت ببرند. بخشهای خبریاش دلچسب و مستندهای استانیاش که از روستاها و شهرهای آذربایجان غربی تهیه میشد و آداب، سنن و فولکلور آنجاها را بررسی میکرد، پرمخاطب بود.
اما وضعیت به اینجا باید ختم نمیشد و بر اثر غفلت و عدم توجه به خواستهها و مطالبات مردمی، کیفیت و مخاطب پسندی برنامهها رو به افول نهاد و این افول مساوی بود با کاهش مخاطب رسانه تأثیرگذار ملی در استان و رویآوردن بخشی از مردم به دیگر شبکههای ملی و استانی و حتی بیگانه!
یکی از علل مخاطب گریزی؛ افت کیفی برنامههای شبکه استانی صداوسیمای مرکز آذربایجان غربی بوده و برنامههایی است که باید اوقات فراغت بینندگان را پر کرده و به نیازهای آنها جواب میدادند؛ اما به برنامههای تکراری تبدیل شدند.
همچنین در اینگونه برنامهها مجریان که حرفی برای گفتن ندارند شروع میکنند به خواندن تعدادی از پیامکهای ارسالی و همچنین ارائه دیالوگهای ضعیف بین خودشان که هر بینندهای را مجبور میکند که دکمه دیگری از کنترل تلویزیون را در نهایت کلافگی بزند.
شبکه استانی جذابیت ندارد
در این زمینه یکی از شهروندان ارومیه ای با بیان اینکه متأسفانه برنامههای شبکه استانی آذربایجان غربی از چنان جذابیت کافی برخوردار نیستند، اظهار کرد: در این عصر کنونی که شبکههای اجتماعی نیز ظهور پیدا کردهاند باید در راستای جذب مخاطب قدم برداشت که متأسفانه صداوسیمای استان در این زمینه خوب عمل نمیکند.
احمد مهندسی با بیان اینکه قبلاً سریالهای تولیدی خوبی از شبکه استانی شاهد بودیم، افزود: چند سالی است که تنها شاهد برنامههای کپیبرداری شده و یا سریالهای تکراری هستیم و نوآوری را شاهد نیستیم.
وی با اشاره به اینکه انتظار دارد بیشتر سریالهای ترکی در شبکه استانی پخش شود، گفت: هنوز هم دوست دارد سریالهایی مانند باجناق لار در مرکز استان تولید شود که حتی به شبکههای سراسری نیز رسیدند.
این شهروند ارومیه ای تصریح کرد: امیدواریم روزی برسد که دوباره شبکه استانی آذربایجان غربی را در اوج ببینیم و این شبکه از سریالهای تکراری خالی شود.
برنامههای رادیو را بیشتر دوست دارم
یکی دیگر از شهروندان نیز با اشاره به اینکه از بخش صدا و رادیو صداوسیمای استانی بیشتر استقبال میکند تا سیمای استان، اظهار کرد: برنامههای رادیویی صداوسیمای استان از جذابیت بیشتری برخوردار هستند.
حسین عبدی با بیان اینکه در شبکه تلویزیونی استانی برنامه خاصی که او را مشتاق به دیدن شبکه استانی کند وجود ندارد، گفت: در شبکه استانی بهغیراز یک برنامه شبانگاهی که آن هم بیشتر به صبحت های مجری و کارشناس میگذرد؛ چیزی وجود ندارد.
این شهروند ارومیه ای با اشاره به اینکه پخش سریالهای تکراری شبکههای استانی و یا شبکههای سراسری بیشتر سبب دلزدگی از شبکه استانی میشود، گفت: شبکه استانی باید محلی برای معرفی آدابورسوم مردم استان باشد؛ آداب و رسومی که در فرهنگ و تاریخ مردم این منطقه جای دارد.
تلاش برای افزایش رضایتمندی مردمی
پیشازاین نیز ناصر حجازیفر مدیرکل صداوسیمای آذربایجان غربی در دیداری صمیمانه که با همه کارکنان این سازمان در استان داشت در بخشی از سخنان خود به ارتقای جایگاه صداوسیما در بین دستگاههای اجرایی استان اشاره کرد و افزود: با تلاشهای صورتگرفته توانستیم در دوره تحولی رسانه ملی در همه عرصهها حضور میدانی فعالی داشته باشیم.
وی گفته بود که این امر به اذعان همه مسئولان اجرایی استان موجب رضایتمندی از عملکرد صداوسیمای استان را فراهم آورده است.
لزوم بهرهگیری از همفکری صاحبان ایده
مدیر رسانه ملی در آذربایجان غربی کافی است خود را بجای بیننده بگذارد که چرا یک مخاطب خسته از یک روز کاری ساعت ۸ یا ۹ شب به تماشای برنامهای بنشیند که یکی دو نفر به ارائه گزارش عملکرد یک سازمان یا تشریح وظایفشان میپردازند، آیا رسانههای موفق بهترین زمان پخش برنامه خود را به چنین برنامههایی اختصاص میدهند؟
دراینخصوص میتوان از تجارب شبکه استانی آذربایجان شرقی که توانسته مخاطبان بسیاری حتی از استان آذربایجان غربی به خود جذب کند استفاده کرد.
کافی است نیمنگاهی به برنامههای تولیدی که از آن رسانه فعال و ارزشمند پخش میشود انداخته شود تا هم ذائقه مخاطبان دست گلشهرنشینان بیاید و هم ببینند که تعداد بیشماری از مخاطبان آن برنامه از شهرهایی همانند ارومیه، خوی، سلماس و میاندوآب هستند.
همچنین توجه جدی به مسئله هنر و فرهنگ و فولکلور بومی آذربایجان غربی و شهرهای مختلفش نیز باید مدنظر قرار گیرد؛ چرا که مردم را نمیتوان از فرهنگ عامیانهای که در بخشهای مختلف جامعه نهادینه شده و جاری است جدا کرد و هرگونه نادیدهگرفتن فرهنگ و فولکلور مردم نتیجه عکس در جذب مخاطب خواهد داشت.
باید تلاش شود که با جلب نظر تمام صاحبنظران و برگزاری جلسات هماندیشی با اهالی فرهنگ، هنر و اندیشه به فکر برنامههایی بود که بتوانند کیفیت آن دوران را داشته باشند. هرچند که امروز باید بسیار آثار فاخرتر از آنها را شاهد میبودیم.
از لحاظ کیفی نیز تولیدات واحد خبر صداوسیما جالب نبوده و از لحاظ فنی دارای ایراد فراوان هستند. در این بین مجریان بخش خبر ترکی و محتوای کیفی اخبار آنها نیز اصلاً قابلبحث و قلمفرسایی نیستند و لازم است بهطورکلی در سیاستگذاریها و خبرنویسی آنها تجدیدنظر شود که از این موضوع بهخاطر طولانیشدن مبحث فعلاً میگذریم.
انتهای خبر/