» اخبار استان » عشایر واحدهای اقتصادی و پایگاه‌های دفاعی هستند
اخبار استان - اقتصادی - پیشخوان
مدیرکل امور عشایر استان آذربایجان غربی:

عشایر واحدهای اقتصادی و پایگاه‌های دفاعی هستند

خرداد ۲۲, ۱۴۰۳۱۱:۴۰ ق٫ظ 60

مدیرکل امور عشایر استان آذربایجان غربی گفت: هر چادر عشایری نه‌تنها یک واحد اقتصادی است؛ بلکه به‌عنوان یک پایگاه دفاعی نیز عمل می‌کند.

علی ناجی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرف‌رک» با اشاره به اهمیت و جایگاه عشایر در کشور اظهار کرد: دولت و نظام به دلیل نقش حیاتی عشایر در استقلال اقتصادی و امنیت ملی، توجه ویژه‌ای به این قشر دارند.

وی ادامه داد: هر چادر عشایری نه‌تنها یک واحد اقتصادی است، بلکه به‌عنوان یک پایگاه دفاعی نیز عمل می‌کند.

مدیرکل امور عشایر استان آذربایجان غربی ادامه داد: باتوجه‌به اینکه عشایر جامعه‌ای کم‌توقع ولی با تأثیرگذاری قابل‌توجه هستند، دولت و سازمان‌های اجرایی با همکاری یکدیگر در تلاش‌اند تا نیازهای آن‌ها را برآورده سازند.

ناجی یادآور شد: سازمان امور عشایر نیز با انجام مطالعات، به دنبال ساماندهی مسیرهای مناطق عشایری است تا از هرگونه تصرف غیرقانونی جلوگیری شود.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در اداره کل خاطرنشان کرد: از جمله اقداماتی که برای پشتیبانی از عشایر انجام شده، توزیع آرد، تأمین آب شرب، نصب پنل‌های خورشیدی و ساماندهی محل‌های اتراق است. این تدابیر باهدف تأمین نیازهای اساسی و بهبود کیفیت زندگی عشایر اتخاذ شده‌اند.

ناجی تصریح کرد: در تلاش‌های اخیر برای بهبود شرایط زندگی عشایر، حدود ۱۴ میلیارد تومان برای تأمین آب شرب مناطق قشلاقی و ییلاقی صرف شده است. این اقدامات به‌منظور ارتقای کیفیت زندگی و حمایت از سنت‌های کوچ‌نشینی انجام گرفته‌اند.

وی اضافه کرد: در سال گذشته، ۹۰ کیلومتر از مسیرهای ایل راه‌های عشایری که برای کوچ و تردد عشایر حیاتی هستند، تسطیح، تعمیر و بازسازی شده‌اند. این پروژه‌ها نه‌تنها سفرهای فصلی را آسان‌تر کرده‌اند؛ بلکه به حفظ فرهنگ و سنت‌های عشایری کمک شایانی نموده‌اند.

ناجی اذعان کرد: برای سال جاری، بیش از ۱۵ میلیارد تومان اعتبارات عمرانی برای تأمین آب شرب عشایر در نظر گرفته شده است. این سرمایه‌گذاری نشان‌دهنده تعهد دولت به تأمین نیازهای اساسی عشایر و تقویت زیرساخت‌های آن‌ها است.

مدیرکل امور عشایر استان آذربایجان غربی عنوان کرد: علاوه بر این، برای بیش از ۲۰ هزار رأس دام عشایر، آب شرب از طریق تانکرهای آبشخور و لوله‌های انتقال تأمین شده است. این اقدام به حفظ سلامت دام‌ها کمک کرده و به طور غیرمستقیم بر بهره‌وری اقتصادی عشایر تأثیر مثبت داشته است.

وی افزود: همچنین، ۲۶۰۰ کارگاه و صنایع‌دستی در مناطق عشایری با استفاده از ۲۴ میلیارد تومان تسهیلات کم‌بهره، راه‌اندازی و توسعه یافته‌اند. این تسهیلات به تقویت مهارت‌های سنتی و ایجاد فرصت‌های شغلی جدید برای جوامع عشایری کمک کرده است.

ناجی یادآور شد: باتوجه‌به این پیشرفت‌ها، برنامه‌های آتی شامل توسعه بیشتر زیرساخت‌های آبی، افزایش دسترسی به خدمات بهداشتی و آموزشی، و حمایت از کسب‌وکارهای نوپا در مناطق عشایری خواهد بود. این اقدامات باهدف تقویت پایداری اقتصادی و اجتماعی عشایر و حفظ میراث‌فرهنگی آن‌ها انجام خواهد شد.

انتهای خبر/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×