فرآوری ضعیف ارزشافزوده معادن را هدر میدهد
صابر پرنیان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک»؛ با اشاره به اهمیت معادن در اقتصاد ملی اظهار داشت: با توجه به محدودیت منابع نفتی و نوسانات بازارهای جهانی در این حوزه، توسعه معادن میتواند نقش کلیدی در تأمین منابع مالی پایدار کشور ایفا کند.
وی افزود: معادن، برخلاف نفت، دارای مزیتهای متنوعی هستند، از جمله امکان بهرهبرداری طولانی مدت، ارزش افزوده بالا و تأثیر مستقیم در ایجاد اشتغال پایدار است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی تصریح کرد: ایران جزو 10 کشور برتر دارنده ذخایر معدنی دنیاست و انواع معادن سنگ، فلز، آهن، طلا، مس و عناصر مختلف نادر در کشور ما موجود است.
پرنیان با اشاره به ظرفیتهای کمنظیر معدنی در ایران به خصوص آذربایجانغربی گفت: جایگاه ایران در جمع 10 کشور برتر دارنده ذخایر معدنی، یک فرصت بزرگ برای پیشرفت اقتصادی است.
وی تصریح کرد: از معادن سنگهای ساختمانی و تزئینی گرفته تا فلزات گرانبها مانند طلا و عناصر استراتژیک نظیر مس و آهن، همگی گنجینههایی هستند که میتوانند اقتصاد کشور را به سمت استقلال واقعی هدایت کنند.
پرنیان خاطرنشان کرد: عناصر نادر خاکی، که از اهمیت راهبردی در صنایع پیشرفته برخوردارند، میتوانند مسیر کشور را برای ورود به بازارهای جهانی فناوری تسهیل کنند اما تکنولوژی پایین، اکتشافات ضعیف و عدم فرآوری از عمده دلایلی است که منجر به این شده که اثرات معادن در زندگی مردم قابل لمس نباشد.
وی در تحلیل چالشهای موجود در این حوزه بیان کرد: یکی از دلایل اصلی عدم بهرهمندی مستقیم مردم از ظرفیتهای معدنی، فقدان تکنولوژیهای نوین در فرآیند استخراج و بهرهبرداری است.
پرنیان به نیاز مبرم به سرمایهگذاری در این حوزه اشاره کرد و گفت: سرمایهگذاری در فناوریهای مدرن، آموزش نیروهای متخصص و ایجاد زیرساختهای پایدار، از الزامات اساسی برای بهرهوری بیشتر از معادن است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی بیان کرد: تولید ثروت و بهبود زندگی مردم با نگاه کلان و توجه ویژه به بخش معدن و رفع مشکلات و تنگناهای این حوزه دستیافتنی است.
پرنیان با تأکید بر نقش معادن در تولید ثروت ملی افزود: برای تبدیل بخش معدن به یک موتور محرک اقتصادی، نیازمند سیاستگذاریهای کلان، تقویت سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی و رفع موانع پیشروی این صنعت هستیم.
وی بر اهمیت توزیع عادلانه منافع معدنی بین مردم تأکید کرد و اظهار داشت: ایجاد زنجیره ارزش در صنایع معدنی، میتواند علاوه بر اشتغالزایی گسترده، رفاه عمومی و کیفیت زندگی مردم را نیز بهطور چشمگیری ارتقا دهد.
انتهای خبر/ م