قدرت بسیج، مولفهای ناشناخته برای دشمنان
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک»، ۵ آذر ۱۳۵۸ بنیانگذار کبیر انقلابی نهادی را تأسیس کردند که شاید کمتر کسی فکر میکرد به یکی از تأثیرگذارترین نهادها در کل دنیا تبدیل شود.
سازمان بسیج مستضعفین وقتی تشکیل شد، انقلاب نوپای اسلامی ایران مورد هجوم رژیم بعث عراق واقع شده بود که از سوی استکبار جهانی با تجهیز بهترین جنگافزارها پشتیبانی میشد.
این ابتکار تاریخی امام خمینی (ره) سبب شد تا با گسیل مردم به سمت جبهههای نبرد حق علیه باطل موازنه جنگ تغییر کرده و دشمن که تنها به اتکای قدرت نظامی خود فکر و خیال فتح چند روزه تهران را در خیال خود میپروراند، بعد از هشت سال، خسته از مقاومت مردم ایران به شکست خود اعتراف کند.
بسیج مردمی با روحیه جهادی و ایثارگری و تبعیت از ولایت، مولفهای بود که دشمن در محاسبات خود نیاورده بود و در واقع اصلاً نمیتوانست چنین قدرتی را تصور کند.
اما این قدرت بسیج تنها به دوران دفاع مقدس ختم نشده است و بعد از دوران دفاع مقدس و با شروع دوران سازندگی، بسیج وارد عرصه سازندگی شد و در نقاط مختلف کشور دست به کار شد و برای سازندگی کشور قدمهای بزرگی برداشت.
دفاع مقدس و سالهای سازندگی گذشت و باز هم حرکت بسیج متوقف نشد و این بار بسیجیان از اقشار مختلف به صورت خودجوش در قالب گروههای جهادی به مناطق محروم کشور اعزام شده و با یاریرسانی به ادارات و دستگاههای اجرایی کشور دوشادوش آنها در محرومیتزدایی و مردمیاری قدم برداشتند.
این بار بسیج وارد عرصه مبارزه با بیماریها شد و در ریشهکنی فلج اطفال به کمک وزارت بهداشت شتافت و این بیماری را ریشهکن کرد و این تجربه را در سالهای اخیر نیز در مبارزه با ویروس منحوس کرونا تکرار کرد و با حضور فعالانه در عرصه مبارزه با این بیماری و واکسیناسیون عمومی، قدم بزرگی در کمک به کادر درمان برداشت.
اما این تمام ماجرا نبود و نیست و هر زمان که حادثه طبیعی در کشور به وقوع پیوسته است، بسیج و بسیجیان در پیشقراول کمک به مردم بوده و مانند سالهای دفاع مقدس که سنگر دفاع از مردم شدند، در سیل و زلزله نیز سرپناه مردم شده و برای آنها آرامش به ارمغان آوردهاند.
بسیجیان کارنامه درخشان دارند
در این زمینه نماینده مردم میاندوآب در ادوار مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار ما با تبریک هفته بسیج، اظهار کرد: بسیج لشکر مخلص خدا بوده که در همه صحنهها خوش درخشیده و سربلند بیرون آمده است.
مهدی عیسیزاده با بیان اینکه ولایتمداری از ویژگیهای بارز بسیجیان است، افزود: بسیجیان همواره مطیع امر ولایت بوده و پشتیبان واقعی ولایت هستند و این را در برهههای مختلف بارها نشان دادهاند.
وی با اشاره به اینکه حضور در صحنه و پیشگامی در خدمت به مردم یکی دیگر از ویژگیهای بسیجیان است، گفت: بسیجیان بارها نشان دادهاند که در میدان حاضر بوده و در هر سنگر و هر کجا که مشکلی پیش بیاید، سینه خود را در دفاع از مردم سپر میکنند.
نماینده سابق مردم میاندوآب در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بسیجیان بعد از دوران دفاع مقدس باز هم صحنههای زیبایی از حضور و حماسه را خلق کردند، تصریح کرد: بسیجیان در هر عرصهای آماده دفاع از انقلاب اسلامی و خدمت به مردم بوده و این را در میدان نبرد و در خدمترسانی به زلزلهزدگان و سیلزدگان در مناطق مختلف و یا در میدان مبارزه با ویروس منحوس کرونا که مانند دوران دفاع مقدس در صحنه حاضر شده بودند و نقشآفرینی میکردند؛ با قدرت نشان دادهاند.
وی از دستگیری از محرومان و مستضعفان به عنوان یکی دیگر از شاخصههای بسیجیان نام برد و گفت: بسیجیان بارها نشان دادهاند که پرچم رسالت و راه و روش خود که دستگیری از محرومان است را هرگز فراموش نخواهند کرد و همیشه در صحنه خواهند بود.
خدمت به مردم از افتخارات بسیج است
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه میاندوآب نیز در این زمینه در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: یکی از افتخارات بسیج و بسیجیان؛ خدمت به مردم بوده و این را مدال افتخاری برای خود میدانند.
محمد پیری با بیان اینکه بسیجیان در تمام عرصههای موردنیاز نظام و انقلاب نقشآفرینی کردهاند، افزود: بسیج در هر عرصهای که نظام و انقلاب به آنها نیاز داشته است؛ وارد میدان شده و نقشآفرینی کرده و از این میادین نیز سربلند و سرافراز بیرون آمده است.
وی با اشاره به اینکه ولایتمداری و مردمیاری از ویژگیهای بارز بسیجیان است، گفت: بسیجیان همواره گوش به فرمان ولایت بوده و در خدمت به مردم نیز از همدیگر سبقت میگیرند و این را در طول سال در مناطق مختلف کشور به عینه میتوان دید.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه میاندوآب افزود: اگر روزی نیاز بوده تا بسیج در میدان نبرد حاضر شود؛ بسیجیان حماسه دفاع مقدس را خلق کردهاند و اگر روزی نیاز بوده تا بسیجیان به یاری زلزلهزدگان و سیلزدگان بشتابند؛ باز هم وارد میدان شده و مایه آرامش مردم آسیبدیده شدهاند.
پیری تصریح کرد: بسیج به مانند شعار هفته بسیج امسال؛ از مردم و برای مردم بوده و همه جا به یاری مردم شتافته و کارهای بر روی زمینمانده را بر عهده گرفته و ناشدنیها را شدنی کرده است.
بسیج؛ نقش مهمی در جامعه دارد
یک کارشناس مسائل اجتماعی نیز در گفتگو با خبرنگار ما با تبریک هفته بسیج، اظهار کرد: بسیج یکی از نهادهای مهم و تأثیرگذار بوده و در زمینههای مختلف نقشآفرینی کرده است.
مهدی صادقی افزود: بسیج با تقش آفرینی در زمینههای عمرانی، بهداشتی، آموزشی، فرهنگی و اجتماعی مانند ساخت و بازسازی مدارس و مساجد، ارائه خدمات بهداشتی و درمانی رایگان در مناطق محروم، برگزاری دورههای آموزشی و فرهنگی برای جوانان و نوجوانان و توزیع کمکهای معیشتی به خانوادههای نیازمند، به بهبود شرایط زندگی مردم کمک شایانی کرده است.
وی با بیان اینکه بسیج در مدیریت بحرانها هم نقش بسیار مهمی داشته است، گفت: بسیج نقش مهمی در مدیریت بحرانها مانند زلزلهها، سیلها و دیگر حوادث طبیعی داشته و با حضور گروههای جهادی در مناطق آسیبدیده، کمکرسانی به مردم و شرکت در بازسازی و نوسازی مناطق آسیبدیده، به کاهش مشکلات و سختیهای مردم در این مواقع کمک کرده است.
صادقی تصریح کرد: بسیج با فعالیتهای گسترده و متنوع خود در زمینههای مختلف، نقش مهمی در بهبود شرایط زندگی مردم و توسعه پایدار کشور ایفا کرده است.
بسیج؛ نقشآفرین بیهمتای تمام صحنهها
بسیج؛ نقشآفرین و بازیگر بیهمتای تمام صحنهها در طول تاریخ انقلاب اسلامی بوده و این روحیه جهادی و بسیجی نقش بسیار مهمی در توسعه و پیشرفت کشور داشته است.
این روحیه بسیجی به معنای تعهد، فداکاری و تلاش بیوقفه برای بهبود شرایط زندگی مردم و ارتقای سطح جامعه بوده که باعث میشود افراد با انگیزه و اراده قوی به دنبال حل مشکلات و بهبود شرایط زندگی مردم بوده و این تعهد و فداکاری در بسیاری از زمینهها از جمله عمرانی، بهداشتی، آموزشی و فرهنگی مشاهده میشود.
از سوی دیگر روحیه جهادی و بسیجی در زمان وقوع بحرانها مانند زلزلهها، سیلها و دیگر حوادث طبیعی نقش مهمی ایفا کرده و باعث ایجاد همبستگی و همکاری بین افراد جامعه شده و این روحیه افراد را به همکاری و همیاری در راستای رسیدن به اهداف مشترک ترغیب میکند.
خلاصه کلام اینکه روحیه جهادی و بسیجی نقش بسیار مهمی در توسعه و پیشرفت کشور ایفا کرده و لازمه ادامه این مسیر پیشرفت نیز داشتن این روحیه جهادی و بسیجی است که باعث ایجاد تعهد، فداکاری، همبستگی و همکاری بین افراد جامعه میشود و به بهبود شرایط زندگی مردم و توسعه پایدار کشور کمک میکند.
گزارش از میثم پاکروان
انتهای خبر/