لزوم ایجاد پیوست فرهنگی در پروژههای ارومیه
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «حرفرک»؛ هفته گذشته شهروندان و دانشگاهیان نسبت به عدم همکاری شهرداری با دانشگاه و نخبگان انتقاداتی را مطرح کردند.
این نارضایتیها پیرامون عدم تعامل و هماهنگی مناسب میان شهرداری و نخبگان دانشگاهی در حوزههای معماری، هنر و زیباسازی شهری بود که از اهمیت بسیاری بالای برخوردار است.
محمدصادق جعفری، یکی از دانشجویان دانسگاه آزاد ارومیه در این خصوص گفته بود: عدم همکاری مسئولان شهری با نخبگان دانشگاهی تاثیرات منفی بر وضعیت شهری ارومیه داشته است.
وی بیان کرد: این مساله باعث شده تا ارومیه در زمینههای معماری، هنر و زیباسازی شهری با چالشهایی روبرو شود که برای حل آنها نیاز به همکاری بیشتر میان شهرداری و دانشگاهیان است.
جعفری همچنین به مشکلات موجود در بروکراسی پیچیده و آزاردهنده اداری اشاره کرد و تاکید داشت: استفاده از مشاوران غیربومی و عدم برگزاری فراخوان برای طرحهای هنری و معماری از جمله مسائلی است که نیاز به توجه و تغییر دارد.
به گفته وی، برای بهبود این وضعیت، بهرهگیری از تواناییهای نخبگان محلی و دانشگاهیان میتواند راهگشا باشد.
محمد اشرفیزاده، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد ارومیه، نیز در بیان انتقادات خود، به ارائه راهکارها و پیشنهاداتی برای بهبود وضعیت موجود پرداخته و بر ضرورت اعتماد به اساتید و نخبگان بومی تاکید کرد و اظهار داشت: شورای شهر و شهرداری باید به همکاری بیشتری با میراث فرهنگی و حمایت از پایاننامههای دانشجویی مرتبط با مدیریت شهری بپردازند.
همچنین، برگزاری فراخوانهای تخصصی در زمینههای هنری و معماری، بهرهگیری از طرحهای پیشنهادی و چاپ و نشر کتب تخصصی از دیگر پیشنهادات وی بود.
شورای شهر حلقه ارتباط دانشگاه و مدیریت شهری
حسین پناهی، رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای اسلامی شهر ارومیه، پس از چند روز به این موضوعات واکنش نشان داد و در جلسهای که با اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه برگزار شد؛ بر اهمیت همکاری و تعامل با دانشگاهیان تاکید کرد.
وی همچنین از نبود پیوست فرهنگی و پدافند غیرعامل در پروژههای شهری انتقاد کرد و بر لزوم وجود المانها و نشانههای مذهبی در کمربندی خاتمالانبیا تاکید داشت.
پناهی همچنین از برونسپاری طرحهای شهری ارومیه به مشاوران خارج از آذربایجانغربی انتقاد کرد و اظهار داشت: این اقدام باعث سوءاستفاده از مهماننوازی مردم ارومیه شده است.
وی بیان کرد: مشاوران خارجی به دلیل عدم آشنایی کافی با مشکلات و ظرفیتهای محلی، توانایی ارائه راهحلهای مناسب را ندارند.
در ادامه، رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای اسلامی شهر ارومیه به نقش مرکز پژوهشهای شورای شهر به عنوان پل ارتباطی بین دانشگاه و مدیریت شهری اشاره کرد و اظهار داشت: این مرکز محلی برای تبادل ایدهها و افکار است.
وی از دانشگاهیان ارومیه و استان خواست تا با تعامل بیشتر، چالشهای موجود را به فرصتهایی برای توسعه و ارتقای شهر تبدیل کنند.
انتهای خبر/م