ماکو نماد پیشرفتهای انقلاب اسلامی
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «حرف رُک»، انقلاب اسلامی ایران با ایجاد ثبات و امنیت، نقش بیبدیلی در حفظ تمامیت ارضی کشور و مقابله با قدرتهای استکباری جهانی ایفا کرده است این انقلاب نه تنها ایران را به یکی از امنترین کشورهای جهان تبدیل کرده، بلکه موجب تقویت عدالت اجتماعی، ارتقای آگاهی سیاسی مردم، افزایش مشارکتهای مردمی و پیشرفتهای چشمگیر در حوزههای علمی، فناوری و زیرساختهای حیاتی شده است.
از جمله دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی میتوان به تبدیل ایران به قطب پزشکی خاورمیانه، کسب جایگاه چهارم جهانی در علم نانو، قرار گرفتن در رتبه سوم جهان در زمینه پیوند اعضا، پیشرفتهای قابل توجه در دانش سلولهای بنیادی، پرتاب موفقیتآمیز موجود زنده به فضا و طراحی سلاحهای پیشرفته همچون باهر اشاره کرد همچنین، ایران با داشتن دومین ارتش قدرتمند سایبری جهان، جایگاه خود را در عرصه دفاعی تثبیت کرده است.
این پیشرفتها تنها محدود به سطح ملی نبوده و در مناطق مرزی مانند ماکو نیز به وضوح قابل مشاهده است برکات انقلاب اسلامی در این منطقه نیز به صورت ملموس، بهبود شرایط زندگی و توسعه زیرساختها را به همراه داشته است.
گسترش چشمگیر دسترسی به آب سالم و زیرساختهای آبی پس از انقلاب
حسین جعفرینژاد رئیس اداره آب و فاضلاب در گفتگو با خبرنگار «حرف رُک» گفت: قبل از انقلاب در حوزه آب تعداد روستاهای برخوردار از آب سالم چهار روستا بوده و هم اکنون به ۱۰۰ روستا رسیده است و تعداد انشعاب آب روستایی نیز قبل از انقلاب ۹۵ مورد بوده و هماکنون ۱۴ هزار و ۴۹۴ و تعداد انشعاب آب شهری قبل از انقلاب ۵۰۰ مورد و اکنون به ۳۲ هزار و ۷۵۰ مورد رسیده است.
وی ادامه داد: هم اکنون به برکت این انقلاب دو باب تصفیهخانه در مدار بهرهوری با ظرفیت ۵۳۰ لیتر بر ثانیه ایجاد شده است.
رئیس اداره آب و فاضلاب ماکو تصریح کرد: همچنین به برکت این انقلاب یک تصفیهخانه فاضلاب با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی و اعتبار ۱۶۰ میلیارد تومان در حال تکمیل و اجرا است.
وی با اشاره به حجم مخازن آبی شهری و روستایی گفت: قبل از انقلاب حجم مخازن آبی شهرستان ۲۰۰ مترمکعب بود که این مقدار بعد از انقلاب به ۲۵ هزار و ۹۰۰ مترمکعب افزایش پیدا کرده است.
جعفرینژاد در پایان با بیان اینکه تعداد چاههای در مدار بهرهبرداری شهری و روستایی قبل از انقلاب پنج حلقه بود گفت: این تعداد به برکت پیروزی انقلاب به ۳۶ حلقه افزایش پیدا کرده است.
دستاوردهای برق ماکو پس از انقلاب؛ از تاریکی به روشنایی
روشن فرجی رئیس اداره برق ماکو در گفتگو با خبرنگار حرف رُک ماکو با اشاره به پیشرفتهای حوزه برق شهرستان در مقایسه با قبل از انقلاب اظهار داشت: قبل از انقلاب تعداد ۱۰ روستا از نعمت برق برخوردار بودند؛ اما در حال حاضر تمامی روستاهای بالای ۱۰ خانوار یعنی ۱۱۵ روستا از نعمت برق برخوردار هستند .
وی افزود: تعداد مشترک برق قبل از انقلاب ۴ هزار و ۲۰۰ مشترک بود که اکنون به ۴۷ هزار و ۸۰۷ مشترک افزایش پیدا کرده است که این از برکت وجود انقلاب است.
خدمتی بزرگ به ۴۰ هزار خانوار ماکویی بعد از انقلاب
رسول نورینسب رئیس اداره گاز ماکو در گفتگو با خبرنگار پایگاه حرف رُک گفت: قبل از انقلاب هیچگونه گازرسانی در این منطقه وجود نداشت، اما هم اکنون دو شهر ماکو و بازرگان و ۶۵ روستا از نعمت گاز برخوردار بوده و طرح گازرسانی به ۴۰ روستای محور بورالان نیز در دست اجرا است.
وی افزود: هماکنون ۲۰ هزار و ۵۰۰ انشعاب در ماکو با ۴۰ هزار و ۷۸۰ خانوار از نعمت گاز طبیعی بهرهمند هستند.
رئیس اداره گاز ماکو تصریح کرد: همچنین اکنون در سطح شهرستان پنج جایگاه CNG فعال است.
تحول جادههای ماکو بعد از انقلاب، از خاکی تا نیوجرسی بتنی
محمدامین شاطویی رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای منطقه آزاد ماکو در گفتگو با خبرنگار حرف رُک با اشاره به پیشرفت در حوزه راه استحفاظی ماکو گفت: قبل از انقلاب فقط محور اصلی ماکو به خوی آسفالته بود، اما بعد از انقلاب کمربندی ماکو به بازرگان به طول ۳۰ کیلومتر آسفالت و ۱۰ کیلومتر آن چهار خطه شده است.
وی افزود: در طول ۱۰ کیلومتر از ماکو تا بازرگان چهار خطه، چراغهای روشنایی نصب شده و همچنین از خروجی ماکو نیز بهطرف خوی در طول دو کیلومتر چهارخطه و روشنایی نصب شده است.
رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای منطقه آزاد ماکو اظهار کرد: محور ماکو به اواجیق نیز به طول ۱۶ کیلومتر آسفالت شده است.
وی با بیان اینکه قبل از انقلاب روستاهای ماکو کاملاً راه خاکی بوده، ادامه داد: در حال حاضر ۳۸۰ کیلومتر راه روستایی زیرسازی و ۱۲۰ کیلومتر آن آسفالت شده است و از پل روگذر هندور تا گیت ورودی منطقه آزاد به طول ۵۳ کیلومتر به همّت سازمان منطقه آزاد ماکو و مشارکت اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای باند دوم احداث و به طول ۱۳ کیلومتر نیوجرسی بتنی اجرا شده است.
تحولات بهداشتی و درمانی ماکو پس از انقلاب بینظیر بوده است
عادل سلیمانی مدیر شبکه بهداشت و درمان ماکو در گفتگو با خبرنگار حرف رُک در حوزه بهداشت و درمان نیز چنین گفت: قبل از انقلاب ۳۲ تخت فعال بیمارستانی، دو اتاق عمل و یک خانه بهداشت و یک آزمایشگاه دولتی وجود داشت که این تعداد بعد از انقلاب به ۱۵۰ تخت فعال بیمارستانی، ۵ اتاق عمل، ۳۴ خانه بهداشت فعال، چهار آزمایشگاه دولتی، چهار آزمایشگاه خصوصی، یک بخش ICU، یک بخش NICU و یک بخش CCU ایجاد و راهاندازی شده است.
وی افزود: قبل از انقلاب ۳۰ درصد واکسیناسیون عمومی انجام شده بود که در حال حاضر این مقدار به ۹۸ درصد رسیده است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان ماکو با اشاره به حوزه بهداشتی و درمانی اظهار داشت: بعد از انقلاب ۲۴ واحد مهد کودک، مرکز اورژانس اجتماعی، یک واحد مرکز درمان سرپایی، ۲ واحد مرکز مشاوره خصوصی شهری و روستایی، ۱۱ پایگاه سلامت، بخش MRI بیمارستان، بخش CT اسکن تکمیل و تمامی تخصصهای بیمارستان راهاندازی شده است.
گسترش چشمگیر آموزش و پرورش در ماکو پس از انقلاب
حسین رضایی مدیر آموزش و پرورش ماکو در گفتگو با خبرنگار حرف رُک در خصوص حوزه آموزش و پرورش گفت: بعد از انقلاب در حوزه آموزش و پرورش ۱۴ واحد مهد کودک، ۱۸۷ مدرسه شهری و روستایی با ۲۵ هزار و ۲۰۰ دانشآموز و یک هزار و ۵۰۰ معلم در سطح شهرستان ماکو در حال تعلیم و تربیت هستند که این مقدار مدرسه شهری و روستایی قبل از انقلاب هم در نقاط شهری و هم روستاهای پرجمعیت به ۲۰ درصد هم نمیرسید و تعداد مدارس اندک بود، تعداد معلم قبل از انقلاب ۴۰۰ نفر بود که بیشتر سپاه دانش بودند؛ اما امروزه به برکت انقلاب اسلامی ایران یک هزار و ۵۰۰ معلم فارغالتحصیل دانشگاههای فرهنگیان و یا دانشگاههای معتبر کشور و با مدارج علمی بالا در این شهرستان وجود دارد.
وی افزود: ۱۸ شهید دانشآموز، هفت شهید معلم به عنوان الگو و معیار بُعد تربیتی در شاخه باورهای دینی و انقلابی حوزه فرهنگی و دانشآموزی تقدیم این نظام شده است.
مدیر آموزش و پرورش ماکو ادامه داد: قبل از انقلاب عدالت آموزشی وجود نداشت و به دانشآموزان خاص و استثنایی شهرستان و روستاها توجهی نمیشد و مراکز آموزشی برای چنین دانشآموزانی تعریف نشده بود و یا حداقل فقط در مراکز استانها وجود داشت؛ اما بعد از انقلاب در سطح شهرستان، در راستای گسترش عدالت آموزشی ساختمان آموزشی به عیان بالای سه هزار مترمربع احداث شده است.
وی اظهار کرد: ۱۴ مدرسه دولتی و خبرساز در حال احداث هستند و به همت بنیاد برکت سه مدرسه به زودی کلنگ آن زده خواهد شد.
رضایی با اشاره به برکات انقلاب اسلامی در ماکو گفت: به برکت انقلاب اسلامی است که دو رتبه اول کشوری در جشنواره فرهنگی هنری فردا توسط دانشآموزان ماکویی کسب و در این جشنواره بیش از ۷۸ اثر به مرحله استانی راه پیدا کرده است که از این تعداد، پنج مقام استانی و دو مقام کشوری بهدستآمده است.
ماکو، شهری که ۷۲ آزاده سرافراز را تقدیم این انقلاب کرده است
منصور علیپور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ماکو در گفتگو با خبرنگار حرف رُک گفت: ایران اسلامی در راستای پیروزی انقلاب اسلامی و حفظ و پاسداری از ارزشها و دستاوردهای انقلاب و همچنین در جریان دفاع مقدس و جنگ تحمیلی تاکنون بیش از ۲۲۹ هزار شهید والامقام تقدیم این انقلاب کرده است.
وی با بیان اینکه ماکو ۱۸۷ شهید والامقام تقدیم کرده است، افزود: همچنین ایران اسلامی بیش از ۶۷۰ هزار جانباز معزز دارد که شهرستان ماکو ۶۰۶ جانباز معزز را به خود اختصاص داده است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ماکو تصریح کرد: بیش از ۴۳ هزار آزاده سرافراز در کشور وجود دارد که شهرستان ماکو ۷۲ آزاده سرافراز تقدیم کرده است.
ماکو؛ نمونه موفق تحول فرهنگی پس از انقلاب
ملائکه اصغرزاده رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار حرف رُک با اشاره به حوزه فرهنگ شهرستان اظهار داشت: بعد از انقلاب، تعداد کل کتابخانه در ماکو سه باب که یکی از آنها قبل از انقلاب وجود داشت و دو باب نیز بعد از انقلاب تأسیس شده، کانون آگهی و تبلیغات هشت مورد، چاپخانه هشت مورد، تعداد پنج مورد پایگاه خبری، مؤسسه فرهنگی و هنری یک مورد و بیش از ۸۰۰ نفر از هنرمندان در رشتههای مختلف فعالیت دارند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ماکو افزود: فعالین قرآنی و بیمهشدگان ۹ نفر، تعداد هنرمندان عضو صندوق اعتباری هنر ۱۰۰ نفر و بیمهشدگان ۳۶ نفر و تعداد ۱۵ نفر شعرای آیینی مذهبی فعال هستند.
رشد چشمگیر کانونهای مساجد و مؤسسات قرآنی در ماکو پس از انقلاب
حجتالاسلام رضا عسگری اقدم نیز در گفتگو با خبرنگار حرف رُک گفت: کانونهای مساجد بعد از انقلاب به تعداد ۳۲ کانون افزایش پیدا کرده و پنج کانون فرهنگی تبلیغی در شهرستان فعال هستند.
وی افزود: دو مؤسسه قرآنی رکنالهدی و نورالمبین و همچنین ساختمان دارالقرآن اهدایی رهبر معظم انقلاب نیز به عنوان به عنوان پایگاه اجتماعی در مناسبتها فعال بوده و در طول هفته کلاسهای قرآن، حفظ و ترتیل تا زیارت عاشورا و سخنرانی در قالب سبک زندگی ایرانی و اسلامی در آن بصورت منظم برگزار میشود.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی ماکو تصریح کرد: تعداد هیئتهای مذهبی قبل از انقلاب به تک رقمی بود؛ اما بعد از انقلاب ۸۰ هیئت مذهبی در ماکو فعال هستند.
وی خاطر نشان کرد: همچنین ۸۰ روحانی ساکن در ماکو و ۵۰ مداح پیشکسوت و جوان در شهرستان مشغول فعالیت هستند.
واگذاری ۱۰۰ قطعه زمین به جوانان؛ هدیه انقلاب به آیندهسازان روستاها
عیسی بیصبری مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ماکو در گفتگو با خبرنگار حرف رُک با اشاره به پیشرفتهای حوزه عمران روستایی گفت: در ماکو از ۱۳۲ روستا، ۸۵ روستا بالای ۲۰ خانوار است که ۱۰۰درصد نقشه طرح هادی تهیه گردیده است و در ۲۵ روستا بازنگری طرحهای هادی صورتگرفته است.
وی افزود: تعداد یک هزار و ۳۶۳ عدد پاسخگویی به استعلامات در روستاها در سال جاری صورت گرفته و از ۸۵ روستا، در ۳۰ روستا طرح هادی اجرایی شده است.
مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ماکو با بیان اینکه امسال در ۱۵ روستا پروژههای آسفالت معابر روستایی انجام شده است گفت: این پروژهها به مساحت ۷۰ هزار مترمربع با اعتبار ۲۲۰ میلیارد ریال انجام شده است.
وی تصریح کرد: پروژه زیرسازی محور گریک به حاج حسن بورالان به طول ۱۱ کیلومتر در بخش بازرگان در حال اجرا است.
بیصبری با اشاره به طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی، در حوزه مسکن روستایی اظهار کرد: امسال تعداد یک هزار واحد به بانکهای عامل معرفی و عقد قرارداد شدهاند و تعداد ۱۳۷ واحد نوسازی شده با اعتبار ۴۸۰ میلیارد ریال آماده افتتاح و بهرهبرداری است.
وی خاطر نشان کرد: ۴ هزار و ۷۲۶ واحد مسکن روستایی با پرداخت تسهیلات طرح ویژه، بهسازی و مقاومسازی شده است که ۶۲ درصد مساکن را تشکیل میدهد.
مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ماکو از واگذاری ۱۰۰ قطعه زمین به جوانان در روستاهای شهرستان خبر داد و گفت: این زمینها جهت ساخت مسکن روستایی صورت گرفته و برای ۶ هزار و ۱۰۰ واحد از طریق بنیاد مسکن و با همکاری اداره ثبت اسناد و املاک سند روستایی صادر شده است.
وی ادامه داد: احداث ۱۵۰۰ واحد طرح نهضت ملی مسکن با پیشرفت فیزیکی ۵۵ درصد و احداث ۲۱۶ واحد مسکن محرومین و اقشار کمدرآمد با پیشرفت فیزیکی ۳۵درصد در شهرهای ماکو و بازرگان در حال اجرا است که همه از برکات انقلاب اسلامی در حوزه مسکن شهری و روستایی و عمران روستایی در شهرستان ماکو است.
پیشرفتهای ارتباطی ماکو پس از انقلاب؛ از تلفن ثابت تا فیبر نوری
روزبه حسیننژاد رئیس مخابرات ماکو با اشاره به برکات انقلاب اسلامی در حوزه مخابرات و ارتباطات گفت: اکنون در حدود ۲۵ هزار شماره به متقاضیان واگذار شده است و در سطح شهرستان ۳۱۰ کیلومتر طرح فیبر نوری اجرا گردیده است. تعداد مشترکین اینترنت خانگی در سطح شهرستان ۱۰ هزار و ۵۵۰ مشترک و ۱۲۴ روستا تحت پوشش تلفن همراه میباشند در حالی که قبل انقلاب این خدمات بسیار ضعیف یود.
وی افزود: تعداد روستاهای دارای تلفن ثابت خانگی ۶ روستا و تعداد مدارس متصل به شبکههای اینترنت ۵۷ مدرسه بوده که از این تعداد ۲۵ مدرسه شهری به شبکه پرسرعت فیبر نوری و ۲۶ مدرسه شهری و ۶ مدرسه روستایی مجهز به اینترنت xDSL میباشند.
گزارش از علی قویدل
انتهای خبر/ م