» اخبار استان » محصول «به» منبع درآمدی مطمئن برای باغداران
اخبار استان - اقتصادی - پیشخوان
مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی مطرح کرد:

محصول «به» منبع درآمدی مطمئن برای باغداران

آبان 7, 1403۸:۴۷ ق٫ظ 00

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با تأکید بر اهمیت اقتصادی محصول به گفت: به دلیل بازدهی سریع این محصول درصورتی‌که از ارقام اصلاح‌شده با عملکرد بالا استفاده شود این محصول درآمدزایی قابل‌توجهی خواهد داشت.

حکمت جعفری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرف‌رک» از آغاز برداشت محصول به در باغ‌های این استان خبر داد و اظهار کرد: امسال پیش‌بینی می‌شود ۲۴۷ تن از این محصول از باغ‌های استان برداشت و روانه بازار مصرف شود.

وی به اهمیت اقتصادی و کشاورزی محصول به اشاره کرد و گفت: به عنوان محصولی پرخاصیت و پرطرفدار، تولید و کشت آن با توجه به بازده سریع، یکی از بهترین گزینه‌ها برای توسعه باغداری در استان است. این محصول نه تنها در بازار داخلی بلکه برای صادرات نیز ظرفیت بالایی دارد و با مدیریت صحیح می‌توان سودآوری آن را افزایش داد.

جعفری همچنین به خواص درمانی میوه به اشاره کرد و اظهار داشت: به، سرشار از ویتامین‌های A، B، و C و همچنین فیبر و آنتی‌اکسیدان است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود سلامت دستگاه گوارش مفید است. این میوه به دلیل خواص آرام‌بخش و تقویت‌کننده قلب نیز از دیرباز مورد توجه بوده است و در بین مردم منطقه مصرف بالایی دارد.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به وسعت سطح زیر کشت محصول به در استان، افزود: باغات بارور این محصول حدود ۲۸ هکتار و نهال‌های غیربارور حدود سه هکتار را شامل می‌شود.

وی افزود که درختان «به» به صورت تک‌درخت یا در باغ‌های کوچک و حاشیه‌ای، اغلب بین دیگر درختان میوه در سراسر استان کاشته می‌شوند.

جعفری ادامه داد: شهرستان‌های ارومیه، خوی و میاندوآب عمده‌ترین تولیدکنندگان محصول به در استان هستند و برداشت محصول از اوایل مهرماه آغاز می‌شود و میانگین برداشت در هر هکتار از باغات به، حدود ۸۷۰۰ کیلوگرم است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: محصول به از سال چهارم به بعد به مرحله باردهی اقتصادی می‌رسد و در صورتی که ارقام اصلاح‌شده و پرثمر کاشته شوند و درختان به طور اصولی مدیریت و نگهداری شوند، تولید این محصول از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه و درآمدزا خواهد بود.

وی همچنین در خصوص ویژگی‌های میوه به گفت: به، میوه‌ای خوش‌طعم و معطر از خانواده سیب است. اگرچه این میوه به صورت خام مصرف می‌شود، ولی غالباً آن را برای تهیه مربا، خوراک‌های مختلف و دمنوش‌های معطر به کار می‌برند.

جعفری افزود: این میوه به دلیل عطر و طعم خاص و خواص درمانی فراوان در استان طرفداران زیادی دارد و مصرف آن به صورت پخته به خصوص در فصول سرد سال رواج بیشتری پیدا می‌کند.

انتهای خبر/ و

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×