مدیریت منابع آب در آذربایجان غربی ضروری است
حجت جباری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک» اظهار کرد: در حال حاضر ۳۲۰ نیرو در سطح استان مشغول به فعالیت هستند، در حالی که طبق چارت سازمانی نیاز به ۴۷۶ نفر داریم.
وی ادامه داد: کمبود نیرو، بهویژه در حوزه محیطبانی که ۵۰ درصد از کارکنان را تشکیل میدهد، یکی از چالشهای اصلی ما است.
جباری افزود: این کمبود نیرو، تأثیر زیادی بر کیفیت نظارتها و حفاظت از محیطزیست در استان دارد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست آذربایجان غربی به وضعیت صنایع استان اشاره کرد و گفت: در آذربایجان غربی ۵ هزار ۲۰۰ واحد تولیدی و صنعتی ثبت شده است که یکهزار و ۲۰۰ واحد نیاز به پایش و کنترل آلایندهها دارند.
وی عنوان کرد: این پایشها توسط معاونت محیط انسانی و کارشناسان شهرستانها انجام میشود.
جباری همچنین به ۱۹ واحد صنعتی مهم استان اشاره و عنوان کرد: این واحدها از طریق سیستم پایش برخط به صورت لحظهای کنترل میشوند تا در صورت بروز مشکل یا آلودگی، اقدامات سریع انجام شود.
وی در ادامه به وضعیت مدیریت پسماندها در استان اشاره کرد و گفت: وضعیت سایتهای پسماند استان مناسب نیست و زبالهها، از جمله پلاستیکها و نخالههای ساختمانی، در اطراف جادهها پراکنده شدهاند.
مدیرکل حفاظت محیطزیست آذربایجان غربی اضافه کرد: این مسئله نه تنها منظر نازیبایی به وجود آورده، بلکه به سلامت عمومی نیز آسیب میزند. برای حل این مشکل باید برنامهای جامع تدوین و اعتبار لازم اختصاص یابد.
جباری همچنین به آلودگی هوای ارومیه پرداخت و افزود: سرانه خودرو در ارومیه بالاست که در زمان وارونگی دما و ترافیک سنگین، باعث افزایش آلودگی هوا میشود.
وی تصریح کرد: در سال جاری، ارومیه ۱۴۸ روز هوای پاک، ۱۴۵ روز هوای قابلقبول، ۱۱ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و دو روز هوای ناسالم برای عموم مردم تجربه کرده است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست آذربایجان غربی درخصوص مناطق چهارگانه استان گفت: در استان ۱۱ منطقه چهارگانه ثبت شده که ۱۵.۸ درصد از مساحت استان را شامل میشوند.
جباری در خصوص دریاچه ارومیه نیز گفت: در ۲۰ سال گذشته، ۱۴۰ هزار هکتار به وسعت اراضی کشاورزی آبی حوزه آبریز این دریاچه افزوده شده است. اما برای حفظ این وضعیت، باید راندمان مصرف آب در بخش کشاورزی افزایش یابد، در غیر این صورت مشکلات بیشتر خواهند شد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست آذربایجان غربی همچنین به مشکل چاههای غیرمجاز در استان اشاره کرد و اظهار داشت: در استان ۱۲۹ هزار چاه در حوزه دریاچه ارومیه وجود دارد که ۷۵ هزار چاه آن غیرمجاز است. برداشتهای بیرویه آب باعث فرونشست زمین میشود که این یک آسیب جدی و جبرانناپذیر است.
وی همچنین افزود: چنین روندی باعث میشود که نسلهای آینده از این منابع بیبهره بمانند.
مدیرکل حفاظت محیطزیست آذربایجان غربی در نهایت بر ضرورت مدیریت اصولی منابع آب تأکید کرد و هشدار داد: تغییر کاربری اراضی دیمی به آبی و مصرف غیرمجاز آب، بحران آب در استان را تشدید کرده است. به طور متوسط، ۸۰ درصد منابع آب مصرف میشود، در حالی که مصرف استاندارد باید ۲۰ درصد باشد.
انتهای خبر/ و