مسجد جامع ارومیه در مسیر ثبت جهانی
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «حرفرک»؛ مرتضی صفری امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، با اشاره به برخی مشکلات موجود در بافت تاریخی، از تلاشهای انجامشده برای رفع موانع و ارائه تسهیلات به ساکنان این مناطق خبر داد و اظهار کرد: مشوقهای متعددی برای افرادی که در بافتهای تاریخی سکونت دارند، در نظر گرفته شده است، این تسهیلات شامل ایجاد بوتیکهتلها، اقامتگاههای سنتی، سفرهخانههای سنتی و موزههای شخصی میشود که میتواند علاقهمندان را به سرمایهگذاری در این حوزه ترغیب کند.
وی با اشاره به توسعه فضاهای فرهنگی و موزهای در ارومیه، از تحویل و مرمت ساختمانهای تاریخی مهمی خبر داد و گفت: مدرسه تاریخی ۲۲ بهمن که با تلاش مجموعه استانداری، شهرداری و آموزشوپرورش احیا شد، توانسته است ۲ هزار و ۴۰۰ مترمربع به فضای موزهای استان اضافه کند این ساختمان اکنون در سه طبقه شامل همکف، طبقه اول و زیرزمین، آماده بهرهبرداری است و به محلی برای فعالیت هنرمندان و اجرای برنامههای فرهنگی تبدیل شده است.
مدیرکل میراثفرهگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانغربی همچنین از افتتاح خانه تاریخی هدایت به عنوان نخستین خانه صنایعدستی استان خبر داد و افزود: این مجموعه که در یک بنای تاریخی فاخر مستقر شده، علاوه بر نقشآفرینی در عرصه موزهای، شامل کارگاههای آموزشی و فروشگاههای صنایعدستی نیز خواهد بود.
ایجاد بزرگترین بازارچه صنایعدستی در ارومیه
وی افزود: یکی از مهمترین پروژههای در دست اقدام، احیای شهربازی سابق ارومیه و تبدیل آن به یک بازارچه دائمی صنایعدستی است که این مجموعه که برای ۳۰ سال به اداره کل میراث فرهنگی واگذار شده، قرار است به بزرگترین بازارچه فروش صنایعدستی در کشور تبدیل شود.
صفری بیان کرد: این بازارچه ظرفیت ایجاد بیش از ۱۲۰ غرفه برای عرضه محصولات هنرمندان را خواهد داشت. در این راستا، از رسانهها انتظار میرود که تسریع در تکمیل این پروژه را مطالبه کنند تا این فرصت بینظیر اقتصادی و فرهنگی از دست نرود.
وی با اشاره به دیگر پروژههای در دست اجرا، از پیشرفت مرمت خانه انصاری و اختصاص اعتبار جدید برای تکمیل آن خبر داد و همچنین به توافقات صورتگرفته برای احیای پردیسان ماکو و بازسازی ساختمانهای قدیمی از جمله ساختمان قدیمی صداوسیما اشاره کرد و گفت: با تأمین بودجه، ساختمان مجاهدتهای خاموش نیز به فهرست موزههای استان اضافه خواهد شد در مجموع، هزاران مترمربع فضای فرهنگی و تاریخی در حال احیا است که میتواند ظرفیت گردشگری استان را بهشدت افزایش دهد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خاطرنشان کرد: از جمله مهمترین پروژههایی که میراث فرهنگی استان دنبال میکند، ثبت جهانی مسجد جامع ارومیه، مسجد مطلقخان خوی، مسجد جامع مهاباد و مسجد تاریخی روستای حمامیان بوکان در فهرست جهانی یونسکو است.
نقش رسانهها در توسعه میراث فرهنگی استان
وی در ادامه از نقش مهم رسانهها در پیگیری و انعکاس مسائل مرتبط با حوزه میراث فرهنگی و صنایعدستی استان سخن گفت و اظهار داشت: حمایت رسانهها میتواند روند توسعه پروژههای میراث فرهنگی را سرعت ببخشد. انتظار داریم خبرنگاران و فعالان رسانهای استان، ضمن مطالبهگری، به معرفی ظرفیتهای تاریخی و فرهنگی آذربایجانغربی در سطح ملی و بینالمللی بپردازند تا این گنجینههای ارزشمند بیش از پیش مورد توجه قرار گیرند.
انتهای خبر/ م