» اجتماعی » نخستین تجربه آبیاری قطره‌ای پیاز در ارومیه
اجتماعی - اخبار استان - پیشخوان
رئیس جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی خبر داد:

نخستین تجربه آبیاری قطره‌ای پیاز در ارومیه

مرداد 13, 1403۹:۱۱ ق٫ظ 60

رئیس جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: برای نخستین بار در ارومیه، کشت پیاز با استفاده از سیستم پیشرفته آبیاری قطره‌ای به مرحله اجرا درآمده است.

خسرو شهبازی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرف‌رک»، اظهار کرد: امسال برای نخستین بار در ارومیه، کشت پیاز با استفاده از سیستم پیشرفته آبیاری قطره‌ای به مرحله اجرا درآمده است.

وی تصریح کرد: پیاز به روش مکانیزه و با بهره‌گیری از سیستم آبیاری قطره‌ای، به عنوان یکی از نوآوری‌های کشاورزی در منطقه بالانج معرفی شده که در این طرح، برای اولین بار در سال زراعی جاری پیاز در سطح ۶.۸ هکتار کشت شده است.

رئیس جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی بیان کرد: استفاده از این تکنولوژی‌های پیشرفته، به ویژه در زمینه آبیاری به کشاورزان این امکان را می‌دهد که به‌طور دقیق‌تر و مؤثرتری منابع آب را مدیریت کنند و از هدررفت آب جلوگیری کنند.

وی عنوان کرد: کشت پیاز به این روش، شامل چندین مرحله کلیدی است که ابتدا،  مناسب زمین برای کشت آن انتخاب سپس با استفاده از ماشین‌آلات مکانیزه، پیاز به صورت یکنواخت در زمین کشت می‌شود، این روش به کشاورزان کمک می‌کند تا زمان و تلاش کمتری را برای کشت و نگهداری محصول صرف کنند.

شهبازی تصریح کرد: در خصوص نیازهای آب و هوایی پیاز، این محصول در مراحل ابتدایی رشد به دمای خنک و در مراحل پایانی به گرمای نسبتاَ بالا نیاز دارد.

وی خاطرنشان کرد: منطقه بالانج ارومیه با دارا بودن شرایط مناسب آب و هوایی برای کشت پیاز، از اوایل بهار کشت را آغاز کرده و پیش‌بینی می‌شود که برداشت محصول در اوایل شهریورماه صورت گیرد این بازه زمانی، به پیاز اجازه می‌دهد تا به رشد کامل و بهینه برسد.

شهبازی گفت: با توجه به استفاده از سیستم آبیاری قطره‌ای، که به طور مستقیم آب را به ریشه‌های گیاهان می‌رساند و از تبخیر و هدررفت آب جلوگیری می‌کند، عملکرد پیاز در این مزارع به طور چشمگیری افزایش یافته است، پیش‌بینی می‌شود که میزان برداشت از هر هکتار بیش از ۵۰ تن باشد که این رقم می‌تواند تأثیر مثبتی بر روی درآمد کشاورزان و اقتصاد منطقه داشته باشد.

وی در پایان گفت: پیشرفت‌های حاصل شده در کشت مکانیزه و آبیاری قطره‌ای در منطقه بالانج می‌تواند نمونه‌ای موفق از به‌کارگیری تکنولوژی‌های نوین در کشاورزی باشد و به ارتقاء استانداردهای کشاورزی در سایر مناطق مشابه کمک کند.

انتهای خبر/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×