نقش عفاف و حجاب در امنیت اجتماعی
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک»، موضوع برخورد با هنجارشکنیهای اجتماعی جزو اموراتی که از ابتدای تشکیل ستادهایی نظیر امربهمعروف و نهیازمنکر موردبحث بوده و تاکنون نیز به لطف حضور دستگاههای دولتی و اجرایی در رأس این ستادها به سرانجام مطلوب خود نرسیده است.
نبود سازوکار مناسب برای برخورد با هنجارشکنان، نداشتن توان مالی دستگاههای متولی برخورد با هنجارشکنی در جامعه، عدم حمایت و پشتیبانی دستگاههای اجرایی از اقدامات سلبی در زمینه هنجارشکنی و نیز نداشتن تعریف مناسب از هنجارشکنان در جامعه جزو مشکلات اولیهای است که شاید بتوان گفت اصلیترین دلایل کمکاری در زمینه برخورد با هنجارشکنی در جامعه را شامل میشود.
البته این توجیهات و به تعبیر بهتر بهانهها تنها شامل مواقعی است که مصادیق هنجارشکنی بهوضوح در سطح جامعه نمایان نبوده و زمینه برای برخورد قانونی با هنجارشکنان نیز بهاندازه کافی وجود نداشته باشد.
این روزها هرکسی اگر تنها دقایق کوتاهی در سطح شهر و خیابانهای اصلی و فرعتی قدم بزند، به شکل عجیب و حیرتآوری شاهد صحنههایی خواهد بود که نمیتوان برای آنها از لفظی جز هنجارشکنی آشکار و تقابل با قوانین مصرّح جمهوری اسلامی ایران استفاده کرد.
اینکه چه در داخل خودرو و چه در سطح خیابانها شاهد حضور بانوانی بدون حجاب شویم یا در اماکن عمومی نظیر سواحل دریا، پارک، کافیشاپ، کافههای سنتی و نیز غذاخوریها نظارهگر هنجارشکنی و بیاخلاقی از سوی عدهای با چهره معلوم و بدون هیچ ترس و ابایی از جمعیت حاضر باشیم، نیازمند برخورد قانونی و شدید از سوی دستگاههای متولی است که در برابر هر انتقاد و سؤالی در خصوص دلایل عدم برخورد با چنین هنجارشکنیهایی تنها به نبود پشتیبانی از سوی دولت بسنده میکنند.
بیحجابی و ایجاد ناامنی اجتماعی
اینکه به طور آشکار در سطح شهر و در محیطهای عمومی نسبت به شکستن قبح بیحجابی و نه بدحجابی اقدام شود و متولیان برخورد با چنین اقداماتی به هر دلیل و بهانهای از انجاموظیفه ذاتی خود سرباز زنند، امری است که نشاندهنده نبود عزم راسخ برای مقابله با هنجارشکنیهای این چنین بوده و قطعاً ارتباطی به صدور دستور ندارد؛ چراکه وظیفه امربهمعروف و نهیازمنکر و نیز برخورد قهری با عوامل ایجاد ناامنی اجتماعی جزو وظایف این دستگاهها معرفی شده است.
یکی از جلساتی که جزو اثرگذارترین موارد در امر مقابله با هنجارشکنیهای اجتماعی محسوب میشود، شورای فرهنگ عمومی است که در رأس آن نماینده ولیفقیه در هر استان قرار دارد و استاندار نیز به عنوان نایبرئیس این شورا معرفی میشود.
برگزاری مرتب جلسات این شورا و البته ابلاغ دستورات مربوط به شورا به دستگاههای اجرایی و نهادهای متولی اجرای مصوبات میتواند زمینه را برای کاستن از بهانهگیریهای دستگاهها فراهم ساخته و بهاینترتیب اصلاح وضعیت فرهنگی و اجتماعی در سطح جامعه بهبود یابد.
نظر رهبر انقلاب در خصوص بیحجابی
رهبر معظم انقلاب اسلامی در تاریخ ۲۳ اردیبهشتماه ۹۱ و در دیدار با جمعی از مداحان، در خصوص اهمیت حجاب و عفاف، اینگونه بیان کردهاند: «حجاب مایه تشخص و آزادی زن است؛ برخلاف تبلیغات ابلهانه و ظاهربینانه مادیگرایان، مایه اسارت زن نیست… زن با برداشتن حجابهای خود، با عریان کردن آن چیزی که خدای متعال و طبیعت پنهان بودن آن را از او خواسته، خودش را کوچک میکند، خودش را سبک میکند، خودش را کمارزش میکند…
حجاب وقار است، متانت است، ارزشگذاری زن است، سنگینشدن کفهٔ آبرو و احترام اوست؛ این را باید خیلی قدر دانست و از اسلام باید بهخاطر مسئلهٔ حجاب تشکر کرد؛ این جزو نعمتهای الهی است.»
متولیان فرهنگی به مقوله حجاب و عفاف توجه داشته باشند
همانطور که در روایات قرآنی و دینی و نیز در بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی بهوضوح بیان شده، موضوع حجاب یکی از اصلیترین دغدغههای جامعه اسلامی به شمار میرود و نمیتوان از آن چشمپوشی کرد.
دراینخصوص، نماینده ولیفقیه در آذربایجان غربی در یکی از خطبههای نمازجمعه، موضوع عفت و حجاب را جزو مهمترین مسائلی عنوان کرد که در قرآن و احکام اسلامی توجه شده و گفت: جای تعجب دارد که برخی پس از ۴۰ سال همچنان بر اختیاری بودن حجاب تأکید دارند! بر اساس احکام اسلامی این امر باطل است. در آیات قرآنی آمده که هیچکس نمیتواند در برابر حکم الهی و پیامبر اکرم (ص) ایستادگی کند و باید نسبت به عمل به این موضوعات توجه ویژه شود.
وی، تصریح کرد: غرب با مستهجن بودن زوایای نمایشدادهشده برای جوانان دیگر کشورها در تلاش برای تغییر سبک زندگی است که باید راهحل و روش اقدام مناسب دراینخصوص توسط مسئولان اندیشیده شود.
حجتالاسلاموالمسلمین سید مهدی قریشی، با بیان این سؤال که «چرا بهجای اینکه معیشت و ازدواج آسان را دنبال کنند، سراغ اختیاری بودن حجاب هستند؟»، ابراز داشت: این حکم صریح الهی است و هیچکس نمیتواند در برابر آن سخنی بر زبان آورد. بهجای چنین اظهارات سخیفی باید برای تبلیغ و تسریدادن حجاب تلاش کنیم و نسبت به ترویج آن اهتمام ورزیم.
وی، تأکید کرد: متصدیان فرهنگی و اندیشمندان در زمینه حجاب و عفاف و موارد اسلامی و قرآنی باید موضعگیری مناسب داشته باشند و از ارائه اظهارات نامناسب در این زمینه پیشگیری کنند.
حجاب در جامعه باعث ایجاد مصونیت میشود
در این زمینه حجتالاسلام میثم فیاضی نماینده ولیفقیه در سپاه شهدا آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار ما، با اشاره به اهمیت عفاف و حجاب اظهار داشت: اگر خداوند متعال نسبت به بندگان خود کرامات و فروضاتی دارد بر اساس حکمت است و یکی از فروضات که خداوند در ۱۶ آیه مطرح کرده است واجب بودن حجاب است.
فیاضی با اشاره به اینکه حجاب در جامعه باعث ایجاد مصونیت شده و عفت عمومی را نهادینه میکند، خاطرنشان کرد: دشمنان از طرق مختلف سعی دارند لطمهای مختلفی به پایههای نظام وارد کنند حمله نظامی و تحمیل هشت سال جنگ از طرف دشمن بوده است و در حال حاضر از طریق جنگ نرم و در مقوله فرهنگی وارد جنگ شدهاند.
وی ادامه داد: اگر در یک جامعهای عفت عمومی از بین برود در آن جامعه حیثیت اجتماعی ارزش خود را از دست خواهد داد.
نماینده ولیفقیه در سپاه شهدای آذربایجان غربی تصریح کرد: زمانی حیثت اجتماعی از بین برود آن نظام و حکومت دچار شکست خواهد شد یکی از دلایل شکست کشور آندلس شکستن عفت اجتماعی بود که کشور اسلامی را به یک کشور سکولار تبدیل کردند.
وی گفت: اگر امروز حجاب بهعنوان یک وقار و متانت تلقی میشود معاندین در نظر دارند با ازبینبردن حجاب وقار و متانت یک بانو را از بین ببرد و با ازبینبردن عفت عمومی در نهایت امنیت را از بین خواهد برد.
فیاضی عنوان کرد: هم اکنون واژههای مقدس را تحلیف کرده و نام غیرت مردان را به حسادت جنسی تبدیل کردهاند.
وی تصریح کرد: آن چیزی که در برابر حیلههای عمومی ایستاده است غیرت عمومی بوده و این بین بانوان و آقایان هیچ تفاوتی ندارد زمانی که عفت عمومی از خانمها از بین برد غیرت مردان هم از بین خواهند رفت چرا که این موضوعات بههموابسته هستند.
فیاضی خاطرنشان کرد: پایداری جامعه بر اساس غیرت عمومی است و در حال حاضر در دنیا پویشی به راه انداختهاند تحت عنوان ” مادر به خانه برگرد” چرا که میدانند اگر مادر از خانواده برود تربیت درست انجام نشده و در نهایت بزهکاری در جامعه افزایش خواهد یافت.
وی ادامه داد: زمانی که مادر در خانواده نباشد تربیت نسل درست انجام نخواهد گرفت و فرزند عفت خود را از مادر میگیرد و این عفت بهصورت زنجیروار نسل به نسل ادامهدار بوده در این میان با ازبینرفتن عفت بزه در جامعه رشد کرده و امنیت دچار تزلزل خواهد شد.
فیاضی یادآور شد: در فرانسه تعداد ۶ میلیون مسلمان وجود دارد و با بدحجابی مبارزه میکنند در این راستا مکرون اعلام کرده است پرچم جمهوری اسلامی حجاب بانوان است و دشمن میداند بزرگترین سنگر دفاع غرب حریم نظام قرآن و اسلام حجاب است و باید در براندازی آن تلاش کنند.
وی خاطرنشان کرد: امروز ما یکی از بزرگترین وظایفمان صیانت از حجاب است که صیانت از حجاب صیانت از ارزشها، صیانت از حجاب یعنی عمل به وصیت شهدا، یعنی مطیع امر حضرت زهرا است.
نماینده ولیفقیه در سپاه شهدا آذربایجان غربی گفت: اگر بانویی اقدام به کشف حجاب میکند؛ یعنی قداست و شخصیت خود را زیر پا میگذارد؛ بنابراین اگر بانویی خود را در معرض دید نامحرم قرار میدهد فکر نکند که ارزش پیدا خواهد کرد چرا که خود را بهاندازه یک نگاه و ارزان فروخته است.
لزوم ورود جدی به عرصه حجاب و عفاف
طبق قانون کشف حجاب جرم است و باید با متخلفان کشف حجاب در خودروها برخورد کرد.
توجه به این نکته الزامی است که متولیان ترویج فرهنگ امربهمعروف و نهیازمنکر باید خود را مکلف به ورود جدی به عرصه بدانند و نسبت به برخورد با هنجارشکنیهای موجود احساس تکلیف کنند.
انتهای خبر/