هلدینگهای کشاورزی محرک توسعه اقتصادی آذربایجانغربی است
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک»؛ محمدصادق معتمدیان عصر امروز در آیین افتتاح پروژه شبکههای فرعی آبیاری و زهکشی در مناطق غرب و شمال غرب استان اظهار کرد: این پروژهها با هدف بهبود مدیریت منابع آب و ارتقای بهرهوری کشاورزی در ۶۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شمال و جنوب استان اجرایی شده است.
وی افزود: این طرحها بخشی از برنامه کلان دولت برای افزایش بازدهی آب و کاهش هدررفت آن در مناطق مرزی است که از لحاظ اقتصادی و امنیتی اهمیت ویژهای دارد.
استاندار آذربایجانغربی با تأکید بر اهمیت منابع آبی استان، خاطرنشان کرد: سه حوضه آبریز اصلی در آذربایجان غربی وجود دارد و با وجود بارندگیهای مناسب در حوزه ارس، نیاز به بازنگری در تخصیص آب داریم تا بتوانیم به بهترین شکل از این منابع استفاده کنیم.
وی همچنین بر اهمیت استفاده بهینه از منابع موجود و بازنگری در سیاستهای آبی استان تأکید کرد و افزود: این موضوع میتواند در بلندمدت به پایداری منابع آبی و جلوگیری از کمبودهای احتمالی در آینده کمک کند.
معتمدیان همچنین به نقش کلیدی هلدینگهای بزرگ کشاورزی در توسعه و رشد اقتصادی استان اشاره کرد و گفت: هماکنون ۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان تحت مدیریت هلدینگهای بزرگ کشاورزی قرار دارد و این شرکتها با کشت محصولاتی نظیر پسته و گردو، علاوه بر کاهش مصرف آب، ارزش افزوده بالایی را برای استان به ارمغان آوردهاند.
وی تأکید کرد: برای توسعه بیشتر کشاورزی استان، باید از ظرفیتهای تعاونیها و هلدینگها به شکل مؤثرتری استفاده شود و از تکنولوژیهای مدرن بهره گرفته شود.
معتمدیان در ادامه به اهمیت استفاده از سیستمهای نوین آبیاری اشاره کرد و اظهار داشت: کاهش مصرف آب یکی از مهمترین دستاوردهای استفاده از روشهای نوین آبیاری است و ما باید تمام تلاش خود را برای تکمیل پروژههای نیمهتمام در این حوزه به کار گیریم.
وی افزود: توجه به پروژههای زیرساختی و تکنولوژیک در زمینه آبیاری نه تنها بهرهوری محصولات کشاورزی را افزایش میدهد بلکه میتواند به کاهش فشار بر منابع آبی استان نیز کمک کند.
معتمدیان به اهمیت نقش آذربایجان غربی در تولید محصولات کشاورزی کشور اشاره کرد و گفت: با وجود اینکه این استان در استحصال محصولات کشاورزی پیشرو است، در زمینه درآمدهای حاصل از این بخش، با چالشهایی مواجه هستیم.
استاندار آذربایجانغربی تأکید کرد: باید برنامههایی برای افزایش ارزش افزوده محصولات کشاورزی و بهبود درآمد کشاورزان در نظر گرفته شود تا از پتانسیلهای موجود در استان بهرهبرداری بهتری صورت گیرد.
معتمدیان در پایان تصریح کرد: افزایش درآمد کشاورزی میتواند تأثیر مثبتی بر توسعه پایدار استان و ارتقای سطح زندگی مردم منطقه داشته باشد.
انتهای خبر/ م