کاشت نشا عملکرد محصول را بهبود میبخشد
خسرو شهبازی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرفرک» با اشاره به مزایای کاشت نشا به جای بذر در زمین اظهار داشت: این روش در کاهش دفعات آبیاری، افزایش عملکرد محصول و کاهش هزینههای جاری کمک شایانی میکند.
وی تصریح کرد: با استفاده از کاشت نشا، دوره ابتدایی رشد گیاه در محیط گلخانهای طی میشود که تقریباً دو ماه به طول میانجامد که این امر نه تنها از دفعات آبیاری میکاهد، بلکه هزینههای کارگری و مدت زمان داشت را نیز کاهش میدهد.
رئیس جهاد کشاورزی آذربایجانغربی عنوان کرد: با توجه به کاشت زودهنگام بذر در شرایط گلخانهای، محصول حداقل ۴۰ روز زودتر از روش کشت سنتی به بازار مصرف میرسد.
شهبازی همچنین به کاهش تنشهای مربوط به انتقال نشا از خزانه به مزرعه اشاره کرد و افزود: در روش کشت نشای مکانیزه، نشاها به دلیل تفکیک در حفرات مجزا، بدون آسیبدیدگی ریشه و سایر تنشها به مزرعه منتقل میشوند.
وی تصریح کرد: این امر باعث میشود که حداقل توقف رشد در مرحله انتقال صورت گیرد و در نتیجه، عملکرد محصول به ویژه در دوره پاییزه افزایش یابد.
شهبازی تأکید کرد: این روش با ایجاد تراکم مناسب بوتهها، یکنواختی کشت را به حداکثر میرساند و از خطاهای جزئی جلوگیری میکند.
وی افزود: با استفاده از این روش، مصرف بذر به میزان قابل توجهی کاهش مییابد و در برخی موارد تا ۳۰ برابر کمتر از کشت مستقیم است.
شهبازی همچنین به کاهش هزینههای نیروی انسانی در نشا کاری اشاره کرد و گفت: به دلیل حذف عملیاتهایی مانند تنک کردن، خاکدهی بوته و واکاری، بسیاری از هزینههای نیروی انسانی حذف میشوند.
وی افزود: این روش به کاهش هزینههای جاری و استهلاک سیستمهای آبرسانی نیز کمک میکند.
شهبازی در پایان به حذف هزینههای پلاستیک و جلوگیری از انتقال بیماریهای خاکزاد و تخم حشرات اشاره کرد و اظهار داشت: با استفاده از بسترهای استریل مانند کوکوپیت، پیت ماس و پرلیت در این روش، از انتشار بیماریها و آفات جلوگیری میشود و در نتیجه هزینههای مربوط به پلاستیک و نیروی انسانی به حداقل میرسد.
انتهای خبر/ م