کشاورزی پایدار اولویت جهاد کشاورزی آذربایجانغربی است
خسرو شهبازی، در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک»، اظهار کرد: جهاد کشاورزی آذربایجانغربی با اصلاح الگوی کشت بهعنوان اولویت اصلی خود، در تلاش است تا با کاهش مصرف آب و افزایش بهرهوری، کشاورزی پایدار را در استان نهادینه کند و به مدیریت بهینه منابع آبی کمک کند.
وی در این راستا از کاهش سطح زیر کشت چغندرقند در آذربایجانغربی به ویژه شهرستان میاندوآب خبر داد و اظهار داشت: این اقدام در راستای اجرای سیاستهای ستاد احیای دریاچه ارومیه و با هدف مدیریت منابع آبی و کنترل الگوی کشت صورت گرفته است.
شهبازی افزود: با تغییر نوع کشت و اصلاح الگوی زراعی، ضمن کاهش مصرف آب، تلاش میشود که بازدهی کشاورزی افزایش یابد و از تأثیرات منفی تغییرات اقلیمی کاسته شود.
رئیس جهاد کشاورزی آذربایجانغربی بر اهمیت همکاری کشاورزان در اجرای این طرح تأکید کرد و گفت: حمایتهای دولتی برای تحقق اهداف این سیاست در حال افزایش است.
وی تصریح کرد: در این راستا، روشهای نوین آبیاری مانند استفاده از نوار تیپ و تغییر آرایش کشت به الگوی ۴۰ – ۶۰ بهکار گرفته شده است.
شهبازی با اشاره به اهمیت این تغییرات گفت: این روشها نه تنها موجب کاهش مصرف آب میشوند، بلکه عملکرد محصولات کشاورزی را بهبود میبخشند.
وی خاطرنشان کرد: این تغییرات، گامی مهم در راستای دستیابی به کشاورزی پایدار و حفاظت از منابع طبیعی است علاوه بر این، آموزش و آگاهیبخشی به کشاورزان برای استفاده از فناوریهای نوین آبیاری بهعنوان یکی از اولویتهای جهاد کشاورزی در دستور کار قرار گرفته است.
شهبازی افزود: علیرغم کاهش سطح زیر کشت، تلاش شده است تا با افزایش عملکرد در واحد سطح، تولید محصول ثابت نگه داشته شود این نشاندهنده کارآمدی اصلاحات در حوزه کشاورزی و مدیریت منابع است که میتواند الگویی برای سایر مناطق باشد.
وی با اشاره به اهمیت کشاورزی به عنوان پایه اقتصادی شهرستان میاندوآب، تأکید کرد: حمایت عملی از کشاورزان و باغداران که نسبت به اصلاح سیستم زراعت اقدام میکنند، ضروری است.
شهبازی به اهمیت فرهنگسازی در میان کشاورزان اشاره کرد و گفت: برای موفقیت بلندمدت این طرحها، باید تغییرات فرهنگی و آموزشی نیز صورت گیرد تا کشاورزان از فواید روشهای نوین زراعت آگاه شوند.
انتهای خبر/ م