تازه های خبر - سلامت

میوه‌هایی که بیشترین قند را دارند

فروردین 30, 1403 ۸:۰۰ ق٫ظ 30

با آغاز فصل گرما،‌کم‌کم باید منتظر نوبرانه میوه‌ها در بازار بود؛ میوه‌های رنگارنگ و شیرینی که در کنار مواد مغذی آلی و انواع ویتنامین‌ها سرشار از قند هستند و باید دیابتی‌ها در مصرف آن احتیاط کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «حرف‌رک» به نقل از خبرگزاری ایرنا با آغاز فصل گرما، کم‌کم باید منتظر نوبرانه میوه‌ها در بازار بود؛ میوه‌های رنگارنگ و شیرینی که در کنار مواد مغذی آلی و انواع ویتامین‌ها سرشار از قند هستند و باید دیابتی‌ها در مصرف آن احتیاط کنند.

مؤسسه ملی دیابت و بیماری‌های گوارشی و کلیوی به افراد مبتلا به دیابت توصیه می‌کند که میوه‌ها را در یک رژیم غذایی متعادل بگنجانند. بااین‌حال، برخی از محصولات میوه مانند آب‌میوه‌ها و میوه‌های خشک دارای محتوای قند بالایی هستند. اجتناب از این میوه‌ها می‌تواند به کاهش خطر افزایش قند خون کمک کند.

بر اساس مقاله‌ای که در مدیکال نیوز تو دی انتشاریافته، ویتامین‌ها، فیبر، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های ضروری در بسیاری از میوه‌ها می‌توانند به بهبود سلامت کمک کنند و خوردن میوه‌ها و سبزی‌ها ممکن است فرد را کمتر در معرض خطر کمتر ابتلا به بیماری قلبی و سرطان قرار دهد.

نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که خوردن میوه می‌تواند به پیشگیری از دیابت کمک کند. بااین‌حال، مهم است که از محتوای غذایی کامل میوه‌ها آگاه باشید و رژیم غذایی را بر اساس آن برنامه‌ریزی کنید.

میزان قند موجود در همه میوه‌ها یکسان نیست و برخی از آن‌ها به طور قابل‌توجهی محتوای قند بیشتری نسبت به بقیه دارند.
میوه‌های پر قند عبارت‌اند از:
هندوانه
موز بیش از حد رسیده
آناناس

خوردن این میوه‌ها برای افراد دیابتی هنوز بی‌خطر است و نیازی به حذف آنها از رژیم غذایی نیست. بااین‌حال، مهم است که از محتوای قند آنها آگاه باشید و بر اساس آن برنامه‌ریزی کنید.

درحالی‌که این میوه‌ها سرشار از کربوهیدرات هستند، سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی نیز هستند. اولویت‌دادن به میوه‌ها به‌عنوان منبع کربوهیدرات می‌تواند به شکل‌بخشی جدایی‌ناپذیر از یک رژیم غذایی مناسب دیابت کمک کند.

منبع معتبر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) بیان می‌کند که نوشیدن آب‌میوه در طول وعده‌غذایی یا به‌تنهایی به‌سرعت سطح قند خون فرد را افزایش می‌دهد. برخلاف خوردن میوه‌های تازه که حاوی فیبر هستند، آب‌میوه منبع غلیظی از قند است که می‌تواند به‌سرعت قند خون فرد را افزایش دهد.
یک مطالعه دیگر در سال ۲۰۱۷ میلادی نشان داد که مصرف میوه‌های تازه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در افراد کاهش می‌دهد. محققان همچنین دریافتند افراد مبتلا به دیابت که به طور منظم میوه‌های تازه می‌خورند کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی هستند.

افراد همچنین می‌توانند میوه‌های خشک را در رژیم غذایی خود بگنجانند، البته به شرطی که با شکر اضافه خشک نشده باشند.

ترکیب میوه‌های خشک با آجیل نیز می‌تواند به مدیریت قند خون کمک کند. آجیل سرشار از چربی، فیبر و پروتئین است. این سه ماده مغذی هضم را کند می‌کنند و می‌توانند از افزایش قند خون جلوگیری کنند.

در مطالعه‌ای محققان ارتباط مثبتی بین مصرف آجیل و میوه‌های خشک و پیشگیری از دیابت نوع ۲ پیدا کردند. باتوجه‌به حذف آب در فرایند خشک‌کردن، میوه‌های خشک از نظر حجم نسبت به میوه‌های تازه غلظت قند بسیار بالاتری دارند و انجمن دیابت آمریکا (ADA) تأیید می‌کند که خوردن میوه‌های خشک در حد متعادل می‌تواند گزینه خوبی برای افراد مبتلا به دیابت باشد.
این میوه‌های خشک قند بالایی دارند:
زردآلو
آناناس
کشمش
نتایج مطالعات نشان می‌دهد افراد باید به دنبال کاهش سایر کربوهیدرات‌ها از رژیم غذایی خود باشند و میوه‌ها را به‌عنوان بخشی از برنامه غذایی عادی خود قرار دهند.

انتهای خبر/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×