» اجتماعی » پیش‌بینی تولید بیش از ۱۸ تن انواع آبزیان در آذربایجان‌غربی
اجتماعی - اخبار استان - پیشخوان - تازه های خبر - گفتگو

پیش‌بینی تولید بیش از ۱۸ تن انواع آبزیان در آذربایجان‌غربی

اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۲۹:۰۹ ق٫ظ 70

محمد باقر قریشی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری حرف‌رک، با اشاره به میزان تولید انواع آبزیان اظهار کرد: بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده انتظار می‌رود، امسال شاهد تولید بیش از ۱۸ هزار تن انواع آبزیان در استان باشیم.

وی عنوان کرد: در مجموع ۴۲۰ مرکز تولید آبزیان در استان فعال هستند که گونه‌های انواع کپور ماهیان پرورشی یعنی آمور، فیتوفاگ، بیگ‌هد، کپور معمولی و ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان به‌عنوان ماهی سردابی همچنین انواع ماهیان زینتی و زالوی طبی در استان تولید و پرورش داده می‌شود.

 

مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان‌غربی با اشاره به خطر انقراض گونه آبزی بیان کرد: از گونه‌های آبزی در خطر انقراض می‌توان به ماهی ماش و شاه میگوی آب شیرین سد ارس اشاره کرد که شیلات استان علاوه بر انجام تمهیدات لازم در روند صید توسط صیادان و ارایه توصیه‌های کارشناسی و ممنوع کردن صید شاه میگو در چندین سال متوالی تکثیر و رهاسازی این آبزیان را برای بازسازی ذخایر در دستور کار خود قرار داده است.

 

وی بیان کرد: در حال حاضر حدود سه نفر در زمینه شیلات و بهره برداری از منابع آبی استان مشغول به فعالیت هستند.

قریشی در خصوص وضعیت منابع آبی استان اظهار کرد: با توجه به بارندگی‌های اخیر و برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای مقابله با کم آبی‌های احتمالی و مکانیزه‌سازی مزارع تولیدی وضعیت مزارع و منابع آبی با لحاظ شرایط خاص حوزه آبی دریاچه ارومیه مناسب ارزیابی می‌شود و در این منابع آبی انواع ماهیان پرورشی و ماهیان با ارزش بومی موجود در منابع آبی استان بهره‌برداری شده و در حال حاضر علاوه بر ماهیان پرورشی بیش از ۲۰ گونه ماهی با ارزش بالای شیلاتی در منابع آبی استان زیست کردا و بهره‌برداری می‌شود.

وی با اشاره معضلات در بحث شیلات گفت: مشکلاتی از قبیل عدم تناسب چارت تشکیلاتی اداری با سطح و حجم فعالیت و پتانسیل های شیلات در استان، طولانی بودن فرآیند اخذ مجوز فعالیت، کمبود اعتبارات پژوهشی، کم آبی‌های چند سال اخیر به‌خصوص در حوزه آبی دریاچه ارومیه، وجود صید غیرمجاز در منابع آبی بویژه دریاچه سد ارس از جمله مشکلات اساسی این حوزه است.

 

وی با اشاره به اینکه محصولات تولید شده علاوه بر مصرف داخلی صادر می‌شود، گفت: عمده صادرات ماهی به کشورهای همسایه بوده و بیشتر اقلیم کردستان عراق مقصد صادرات بوده است.

قریشی در خصوص پرورش آرتمیا در استان عنوان کرد: از چند سال پیش پرورش و تولید آرتمیا در مجتمع آبزی پروری دشت فسندوز چهاربرج آغازشده و در حال حاضر نیز ادامه دارد و با عنایت به واگذاری‌های انجام شده در قالب ماده ۲۷ در آینده شاهد توسعه چشمگیر آن خواهیم بود.

 

وی تصریح کرد: با توجه به وجود منابع آبی شور فراوان در حاشیه دریاچه ارومیه به خصوص منطقه فسندوز و هماهنگی‌های به عمل آمده و مزارع آماده موجود در مجتمع شاهد توسعه این رشته تولیدی در استان خواهیم بود و طی سال گذشته حدود ۱۱ تن بیومس و سیست آرتمیا در مجتمع فسندوز برداشت شده و پیش‌بینی ما بیش از این مقدار برای سال جاری است.

مدیر شیلات و آبزیان استان آذربایجان‌غربی خاطرنشان کرد: در حاضر حدود ۱۰ نفر در مجتمع فسندوز مشغول به فعالیت است و با راه‌اندازی کامل مجتمع برای بیش از ۳۰۰ نفر به‌طور مستقیم ایجاد اشتغال خواهد شد.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×